reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

A ja nie wytrzymałam i przed chwilką napisałam smsy do Gdynianki i Weroniki87. Zaraz napiszę na gorącej linii bo Gdynianka odpisała od razu :)

reklama
a myslalam, że Blondi już prze... ale wredoty w tym szpitalu... ona sie męczy z bólami od rana a oni ją wypisza...zamiast jej cos niecoś przyspieszyć...

a myslalam, że Blondi już prze... ale wredoty w tym szpitalu... ona sie męczy z bólami od rana a oni ją wypisza...zamiast jej cos niecoś przyspieszyć...

No weź wypiszą ją rano, a pewnie dzień później znowu będzie musiała jechać do szpitala bo się zacznie akcja

dziecko już donoszone, więc moim zdaniem powinni jej pomóc urodzić...

Ja też nie wytrzymałam i napisałam do Blondi odpisała mi "Nadal leżę na porodówce, robią KTG, akcja stoi, rozwarcie 2 cm".

Tez mi jej szkoda, bo moim zdaniem powinni jej przyspieszyć!

No weź wypiszą ją rano, a pewnie dzień później znowu będzie musiała jechać do szpitala bo się zacznie akcja

dziecko już donoszone, więc moim zdaniem powinni jej pomóc urodzić...
No właśnie u mnie bynajmniej nie chcą pomagać bo twierdzą, że po oxytocynie jest więcej bólu, że powinno samo dojść do akcji porodowej. Niestety, my chciałybyśmy jak najprędzej a według terminów mamy czas i nic nie zrobimy...

Z tego wszystkiego, to ja sikać zapomniałam pójść...tak sie zaaferowałam...Juz nie dziwie się, ze trzeba przypominać rodzącym o tym, żeby zrobiły siku...

Blondi napisała mi przed chwila, że jak ból występuje, to ja trzymać będą w szpitalu. Jutro ma być jej lekarz, to może ja wypisze, chyba ze się akcja rozwinie....

Ostatnia edycja:
No właśnie u mnie bynajmniej nie chcą pomagać bo twierdzą, że po oxytocynie jest więcej bólu, że powinno samo dojść do akcji porodowej. Niestety, my chciałybyśmy jak najprędzej a według terminów mamy czas i nic nie zrobimy...
Trochę racji w tym jest, bo po oksytocynie faktycznie więcej bólu - a jeśli to nie pora, to i oksytocyna nie pomoże...

Ja leżałam swego czasu z dziewczyną, która przyszła na wywołanie porodu tydzień po terminie. Nie wiem, jak jest teraz, ale wtedy nie dostawało się od razu kroplówki, tylko najpierw zastrzyki przez 3 dni. I ona biedula miała te zastrzyki, po trzech dniach zabrali ją na porodówkę, podłączyli do kroplówki - efekt zerowy, wieczorem wymęczona przyszła z powrotem. Tak przez kolejny tydzień. Znów zero efektu, a ona coraz bardziej wymęczona... Po czym wypuścili ją do domu, stwierdzając, że "prawdopodobnie źle obliczony termin" ...
Urodziła po następnych dwóch tygodniach, sama z siebie - za co do dzisiaj ją podziwiam, jak sobie o tym przypomnę, bo ja to bym chyba po takich przejściach wolała umrzeć niż urodzić... to było jej pierwsze dziecko, a na dodatek codziennie na porodówce przy okazji się naoglądała...

reklama
Oby się jak najmniej męczyła...
a skoro jeszcze nie czas, to trudno...
trzeba czekać czasem na naturalny rozwój wydarzeń...

Do góry