reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

weronika wszystko będzie ok:) mi też opuchły palce, nie raz to sie budziłam z takimi gigantycznymi, jedynie co to od wyjścia obrączkę wciskam
znów mi sie przysneło w dzień...ehh to zmęczenie

reklama
Weronika- kochana, będzie wszystko dobrze. Lepiej nawet dla Ciebie, jak będziesz pod obserwacja lekarzy, bo przynajmniej, będziecie bezpieczne.

A co do opuchlizny, to mnie puchną od jakiegoś czasu, jak za długo siedzę w jednej pozycji... poza tym, to ja obrączkę mi się mieści na palcach, ale czasem jak ściągnę, to gorzej założyć..ale generalnie nie jest tak źle:)

Damqelle- no to w takim razie zaciskaj nogi. Generalnie my tu obstawiamy, ze urodzisz jako jedna z 1, a sie okazuje, że najlepiej, żebyś dotrzymała stycznia....Zostało 2 tygodnie, więc zleci:)

Damqelle a ja myślałam że Ty dziś cały dzień te firanki prane w sobotę prasujesz,
2800 to nie tak tragicznie niska waga więc dobrze że się tak nie przejmyjesz, moja mama mnie i 3 mojego rodzeństwa rodziła z wagą 2800 i 2900 i jak ja Remka urodziłam prawie 4kilo to była w ciężkim szoku.
Najwłaściwsze będzie jeśli urodzisz wtedy gdy po prostu mała będzie gotowa.

Weronika będzie dobrze lekarze w szpitalu przynajmniej na bierząco będą mogli dopilnować wszystkiego.
Widzę,że po wizytach prawie każda dowiaduje się,że już może rodzić,kurczę to już tuż,tuż.
Dziewczyny mam do Was pytanie-która strona w matercu to gryka,a która kokos?Pierwszy raz mam doczynienia z takim materacem,a na materacu nic nie oznakowane,wydaje mi się,że ta jakby z kuleczkami to gryka,czy dobrze myślę?:baffled:
Mi ręce też popuchły najgorzej jest rano póki się nie rozchodzę,wszystko leci z rąk.Ale gin nic na to nie powiedziała,kazała tylko nie nosić żadnych pierścionków,obrączek.

uważaj na siebie i lez teraz duzo....na pewno wszytsko bedzie dobrze...lekarz kontroluje sytuacje i nie dopusci do tego żeby stalo sie cos zlego...

A co do okresu to ja miałam ostatni 26 marca:-) także tez blisko was....kurcze niedlugo zacznie sie znowu miesiączka co miesiac...wrrr...a ja mam jeszcze takie bolesne, moze po porodzie ten ból bedzie wydawał mi sie znikomy;-)
ja po pierwszym porodzie zaczelam normlnie miesiaczkowac - tzn. milam co miesiac, bo wczesniej to tak nawet do 6miesiecy mialam przerwy:zawstydzona/y:
no to ciekawosc u mnie jeszcze wieksza, ktora z nas pierwsza...:-D:-D

Ariska wiem jak trudno się zmobilizować do nauki, ale napewno wszystko uda Ci sie osiagnąć, bo człowiek im mniej czasu ma tym wszystko lepiej wychodzi :)
Weronika napewno wszystko będzie dobrze, w szpitalu zajmą sie toba jak trzeba.

Wpadne później bo musze młodego nakarmić.

Damqelle - będzie dobrze, staraj się odpoczywać a my będziemy trzymały kciuki aby malutka wyszła, jak już będzie gotowa :) Poza tym wszyscy tutaj wiemy, że USG może mieć wahanie nawet o 300 gram :)

Weronika - trzymaj się cieplutko kochana :) Jakby co to pisz smsy do dziewczyn, będziemy tutaj czekały niecierpliwie na wiadomości od Ciebie :)

Tonia81 - Ciebie też już widzę "bierze", te przepowiadające są takie upierdliwe według mnie :)

A mój mąż dostał właśnie skierowanie do szpitala... będziemy teraz same... oby jak najszybciej mi go tam przebadali i byśmy już wiedzieli co z nim jest...

A ja właśnie idę rozwiesić ostatnią pralkę małego :) Mąż mnie zapędził bo ja to jakoś wcale nie odczuwam potrzeby, jeszcze tyyyyyyle czasu przecież :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tonia - firanki już dawno wiszą :) Ciężko było - bo jest tego 10 metrów prasowania. Ogólnie wam powiem że czuję się zadziwiająco dobrze - żadnej zgagi, obrzęków, nic mnie nie boli i nie kłuje. Nawet do roboty się wziełam. A wczoraj napiekłyśmy z Anią pierników masę:) Jeszcze tylko choinka i święta mogą przyjść :)
Ewcia - dużo zdrowia dla męża. I oby to nie było nic zaraźliwego.

A mała wyjdzie jak będzie się jej chciało - jeśli odziedziczyła charakter po mamusi i starszej siostrze to nikt jej nie będzie dyktował co ona ma robić ;)

Ostatnia edycja:
ewcia - duzo zdroweczka dla Twojego M. i duzo sil dla Ciebie - trzymajcie sie!!!

damqelle - zazdroszcze!!! ...ja staram sie robic jak najwiecej, ale czuje sie ociezala i bardzo niezdarna :-)

Ostatnia edycja:
reklama
jolwww tam gdzie te jakby kuleczki to gryka, a ta strona z kokosem jest taka bardziej gładka

Damqelle waga nie jest zła, ja moją Anię urodziłam 2880g i okaz zdrowia, a moja mama urodziła najpierw mojego brata 3600 a mnie 4300g hehe, nie ma reguły a mówią że waga powyżej 2500 jest ok.

Ribi ja chyba będę na Kamieńskiego rodzić, nie wiem jeszcze, myślę też nad Trzebnicą, ale ten dojazd...

Klaudoos to może wrzucę tą karkówkę na kulinarny?

Do góry