reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

U mnie w szpitalu też ganiają jeśli ktoś wejdzie na oddział z dzieckiem poniżej 14 r.ż ale można ewentualnie wyjść na korytarz. Ja tak wychodziłam kiedy przyjeżdżała moja siostra z dziećmi. Tylko, że na tym oddziale nie ma się dzieci przy sobie. Dzieci są oddzielnie i tylko mama może wchodzić do dziecka bez ograniczeń, tata chyba tylko między 16 a 18 i nikt poza tym. W zasadzie to może i dobrze bo jak na taką salę po porodzie gdzie leżą choćby dwie kobiety i dzieci wejdzie pare osób to zarazków już tyle mogą nanieść, że hej.

Dostałam dziś decyzję z ZUS-u odnośnie mojego świadczenia rehabilitacyjnego. Najlepiej jakbym urodziła nie później niż 26.01 bo świadczenie przyznali mi na 2 m-ce od dnia, w którym zakończył się okres zasiłkowy. Zwolnienie miałam do 25.11 czyli dwa miesiące to będzie jakoś do 26.01. termin mam niby na 22.01 wg. gina ale liczę na to że urodzę wcześniej. A na pewno nie chciałabym po 26-tym, bo wtedy będę chyba musiała zacząć macierzyński wcześniej, nie będzie już wyjścia. Więc zaczynam coraz intensywniej uświadamiać Dominika, żeby wychodził przed tym terminem.

reklama
A własnie odnosnie snów związanych z BB:-) ja tez takie miewam....a rano jak sie budze to sie zastanawiam co tam u was:-) pełne uzaleznienie od BB:-D

ribi no wlaśnie to tak podobnie jak na grype....troche mnie to martwi...moze dzidzia na cos uciska i dlatego mnie tak boli...

A od wczoraj mam wrażenie ze zaczynam puchnać:-) ze woda mi sie zatrzymuje w oragniźmie:-( a to chyba mozliwe na koniec ciązy:-(

Powiedz mi jak u ciebie wygląda sprawa stóp? Bo u mnie od 3 dni mam banie takie ze kostek nie widać i całe nogi czerwone jak krew po kąpieli i nocy nawet nie klęsną a powinny rano być normalne :-(

ja już od miesiąca nie mam kostek i opuchlizna nie schodzi. Lekarz stwierdził że taka moja uroda bo mocz i ciśnienie w porządku.

Ja was poczytuję ale znikam na jakiś czas bo muszę iść do ksiązek bo w sobote i niedziele mam dwa kolosy i do tego na sobote powinnam oddac 1 rozdział pracy ale jeszcze nic nie mam i chce sie za to zabrać. Śmieje się że oowinnam sobie internet wyłączyć wtedy bym miała czas na nauke;)

dlatego właśnie dziewczyny pamiętajcie żeby darować sobie zbędne pielgrzymki do szpitala....juz kiedyś o tym dyskutowałyśmy ale myślę, że sprawa jest ważna. Bo takie schadzki rodzinne, przyjaciół itd można przyjmowac w domu a w szpitalu, szczególnie teraz w zimie, ktoś przyniesie jakieś dziadostwo i choroba gotowa. A same wiemy, że nie wszyscy przychodzą zdrowi. Często zakatarzeni i kaszlący.... Mąż bez ograniczeń ale jakieś "pociotki" to raczej mogą Was odwiedzić w domu....takie moje zdanie

aniwar położne mówiły właśnie, że tuż przed porodem kobieta bardzo puchnie....może to już czas?:)

Ostatnia edycja:
paola to u mnie tak targicznie nie jest.....kostki jeszcze posiadam....ale mam wrażenie ze palce u rak jakies takie nabrzmiałe i cale cialo jakies takie jakby opuchniete...nie widac tego jak ktos na mnie patrzy ale ja sie tak niekomfortowo czuje....jakbym przytyła w jeden dzien z 2 kilo a to przeciez niemozliwe dlatego mysle że to może woda mi sie zaczyna zatrzymywać.....sama nie wiem....a buzie to mam jak księzyc w pelni...ja ogolnie mam okragła ale teraz to juz jest przesada....:-(

aniwar właśnie położna mówiła przede wszystkim o buzi....i że jak ktoś ma "perkaty" nos to robi się jak kartofel:) Ja mam taki więc już widzę to jak będę wyglądać. Z drugiej strony co tam się dziwić zaczęłaś już 38 tydzień.......

Hej dziewuszki ja właśnie wróciłam od ginka no i mam złe wiadomości jutro czeka mnie szpital i ginek powiedział że chciałby mnie trzymać do końca ciąży albo po prostu do rozwiązania napisał na skierowaniu podejrzenie wczesnego pęknięcia pęcherza i dlatego mam coraz mniej wód płodowych, rozwarcie na paluszek... no i maleńka waży tylko 2157 i jest o tydzień młodsza więc się zaniepokoił.....oby z maleńką było wszystko dobrze.....trzymajcie kciuki i czy któraś miała albo słyszała o czymś podobnym co oni będą mi robić martwię się...

reklama
Hej dziewuszki ja właśnie wróciłam od ginka no i mam złe wiadomości jutro czeka mnie szpital i ginek powiedział że chciałby mnie trzymać do końca ciąży albo po prostu do rozwiązania napisał na skierowaniu podejrzenie wczesnego pęknięcia pęcherza i dlatego mam coraz mniej wód płodowych, rozwarcie na paluszek... no i maleńka waży tylko 2157 i jest o tydzień młodsza więc się zaniepokoił.....oby z maleńką było wszystko dobrze.....trzymajcie kciuki i czy któraś miała albo słyszała o czymś podobnym co oni będą mi robić martwię się...
kochanie to weź sobie kontak od nas, numer telefonu

oby wszystko było dobrze... trzymamy kciuki za Was...
bądź silna

Do góry