reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

A mnie dzisiaj wzięło jednak na porządki, poodkurzałam chałupę i umyłam 2 okna, ale od strony balkonu bo jednak za zimno trochę. Do kuchennego i sypialnianego okna to już M zagonię bo to jednak spory wysiłek. Może nie tyle mycie ale wieszanie potem tych firan i zasłon. Zaczęłam prasować ubranka dla małej, ale narazie zrobiłam sobie przerwę, nie mam sił.
Ja na obiad jajecznicę zjadłam, bo nie chciało mi się nic robić. Upiekłam tylko karkóweczke żeby było coś dobrego do chlebka. M w robocie cały dzień, wraca dopiero po 21. Też nic mi się już nie chce, chyba jutro dokończę to prasowanie.

Nie wiecie czy po porodzie będzie mąż mógł przyprowadzić naszą córeczkę czy dzieci nie wpuszczają??

reklama
Dziewczyny jak wam się podoba takie łóżeczko?
1203038159.jpg
i kupiłam taką pościel ! 14el pościel 120x90 + pościel do wózka ! (1267818684) - Aukcje internetowe Allegro Zyrafy zielone wzór.

Kashyaa, ja pomysłów też jeszcze nie mam, w ogóle weny na zakupy też brak, niedobrze :-(

Claudia, Paola, my na szczęście mamy jednego kompa, więc się wymieniamy, ale małżon coś przebąkuje ostatnio o zakupie konsoli, na co ja mu zawsze odpowiadam, że konsolę będzie miał od stycznia, 24 godziny na dobę i nie będzie miał czasu na gry ;-)

My już po USG. Tośka na 2,5 tygodnia przed finiszem waży 3084g, no i według pomiarów termin na 30 grudnia. Pani doktor powiedziała co prawda, że brzuch mi się nie obniżył i że większość kobitek rodzi po terminie, ale poradziła mi na wszelki wypadek spakować torbę, bo na jej oko to się rozsypię w tym roku. Lepiej, żeby nie wykrakała, bo ją znajdę i uduszę :-p
No i przy okazji uspokoiła mnie, że stare nazwisko na karcie NFZ nie będzie problemem w szpitalu :-)

Paola no tak u nas jest, akurat mój ma nową grę to chce ją opanować :-)
a wieczorem to zawsze jakiś filmik razem obejrzymy
pomimo to , że jesteśmy już ponad rok po ślubie to nawet się super dogadujemy :-)

Łóżeczko fajne bardzo podoba mi się , że ma szuflady, a pościel też śliczna:tak:]

Myśmy zjedli, ja dokończyłam prasowanie i teraz pora odpoczynku...

tyle, że mnie ssanie wzięło i chyba coś przegryzę jeszcze

Dobrze, że mam wizytę już w czwartek, oby wszystko było ok, fajnie że ide z moim a nie sama taki kawał:tak:

A mnie dzisiaj wzięło jednak na porządki, poodkurzałam chałupę i umyłam 2 okna, ale od strony balkonu bo jednak za zimno trochę. Do kuchennego i sypialnianego okna to już M zagonię bo to jednak spory wysiłek. Może nie tyle mycie ale wieszanie potem tych firan i zasłon. Zaczęłam prasować ubranka dla małej, ale narazie zrobiłam sobie przerwę, nie mam sił.
Ja na obiad jajecznicę zjadłam, bo nie chciało mi się nic robić. Upiekłam tylko karkóweczke żeby było coś dobrego do chlebka. M w robocie cały dzień, wraca dopiero po 21. Też nic mi się już nie chce, chyba jutro dokończę to prasowanie.

Nie wiecie czy po porodzie będzie mąż mógł przyprowadzić naszą córeczkę czy dzieci nie wpuszczają??
kochana a jak robisy ta karkóweczke? ja chyba podjade do dominika lada dzien i zapodam jakies miesko zeby malzon mial do kanapek

Kupiłam takie łóżeczko jest wielkie sama mogła bym się w nim wyspać i nie wiem czy Maja mi się tam nie zgubi :-D
no jak ściagnie jakąś grę to jest masakra no ale cóż. Też się dogadujemy ok ale no już nie tak jak kiedyś podpisany pakt z diabłem :-p

Ja też wizyta w czwartek tyle że mój gin już od 19 tyg nie robi mi usg :dry: jak leżałam w szpitalu w 28 tyg to dopiero się dowiedziałam jaka płeć itd. Powiedzcie mi czy w 28 tyg 1kg 300 do dużo ważyła??

zależy chyba od szpitala u nas np mogą wszyscy przychodzić może być nawet parę osób na sali. Kiedyś nie można było. np u nas w szpitalu kiedyś to jak coś ktoś komuś przynosił czy przychodził odwiedzić to przy uchylonych drzwiach bez możliwości wejścia i zobaczenia dziecka ale to już dawno temu było

Kupiłam takie łóżeczko jest wielkie sama mogła bym się w nim wyspać i nie wiem czy Maja mi się tam nie zgubi :-D
no jak ściagnie jakąś grę to jest masakra no ale cóż. Też się dogadujemy ok ale no już nie tak jak kiedyś podpisany pakt z diabłem :-p

Ja też wizyta w czwartek tyle że mój gin już od 19 tyg nie robi mi usg :dry: jak leżałam w szpitalu w 28 tyg to dopiero się dowiedziałam jaka płeć itd. Powiedzcie mi czy w 28 tyg 1kg 300 do dużo ważyła??

Mój synek w 26 ważył 1350 i doktorka mówiła że waży jakby był starszy o 2 tyg,więc jak twoja w 28 tyle ważyła to chyba w sam raz:-)

Pościel i łóżeczko super:-)

A ja bym zjadła śledzia w śmietanie ale nie mam a sama z domu nie wyjdę bo jest strasznie brrrr:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry