reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam Was dopiero teraz.

Byliśmy u teściowej na obiadku :-)
Dopiero co wróciliśmy, ale nie musiałam gotować.
Już powoli teściowa się szykuję na babcię i w końcu to do niej dotarło - zaczyna się cieszyć.

Ja w poniedziałek idę do fotografa ;-)
Może bedzie nowe zdjęcie dzieciątka

MOlaGo co się dzieje?

reklama
Ehh.. długo sie nie odzywałam, ale ciagle biegałam po lekarzach. Zaczne od początku, bóle brzucha w koncu ustały ale nadal biore luteine, ostatnio wykryli u mnie chorobe Hashimoto (autoimmunologiczne zapalenie tarczycy) na szczescie wykryli na tyle wczesnie ze nic sie fasolce nie stało, teraz codziennie biore leki, do tego sie rozchorowalam tydzien temu i jeszcze mnie trzyma, dostalam kolejne leki (antybiotyk duomox, rutinacea, syropek prawoslazowy, i tabl. osłonowe na żołądek) no poprostu jednym słowem masakra. A tak sie cieszyłam ze mnie mdłosci nie męczą, to dostałam za swoje. Jeszcze jakies 2-3 tyg i pojde zrobic USG, nareszcie zobacze malutkie rączki i nóżki, bo w 7 tyg. to była malutka kropeczka z bijącym serduszkiem. Teraz to juz będzie wielkolud ;P Byłam wczoraj na wizycie u mojego gina, załuje bardzo ze nie ma on USG w gabinecie, bo teraz dał mi skierowanie na zrobienie badania miedzy 11 a 14 tyg a terminy sa dopiero na sierpien, wiec bede musiala prywatnie, cholera jasna. I znowu kase trzeba wydac, ne dosc ze co 2 tyg do endokrynologa prywatnie trzeba biegac. Juz powoli mnie to przerasta. Teraz w pracy caly tydzien nie bylam a ze nie mam umowy to pieniazki mi poprostu przepadaja :( Wybralismy w koncu date slubu konkordatowego na 25 wrzesien, mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze bo ksieża jak zwykle robią pod górke. A tak poza tym to strasznie sie ciesze z dzidziulka, juz sie nie moge doczekac kiedy zacznie kopac. I nie moglismy sie powstrzymac , wiec maluch juz ma cale pudlo ubranek i innych rzeczy ;P

https://www.babyboom.pl/forum/members/zielona2909-46735.htmlzielona2909 a moze wybierzesz sie do gdańska?

MOlaGO pisz co sie dzieje, chyba nmioe jest az tak zle? moze to hormony daja ci juz w d...

joasiab o kurde to nie dobrze, mam nadzieje ze z dzidzia jednak wszystko w porzadku.

Patrycja89 wazne, ze wszystko sie wyjasnilo i fasolce nic nie grozi, ja tez usg pierwsze musialam robic prywatnie bo w gab nie bylo bo w naprawie :(

u mnie tesciu zrobil rosol i narabal czosnku po kiego i to tak duzo, ze praktycznie czosnkowy rosol i jesc sie nie da ale wedlug niego idealny. mam za soba ciezke popoludnie z miska bo oduczam ja cyca do snu w ciagu dnia i dala mi niezle popalic. w koncu sie rozryczalam z bezsilnosci ale buziak od niej jakos to zalagodzil i dalam sobie spokoj z usypianiem w koncu padla przed 17 i spi dalej a usnela bez cyca wiec jakis maly postep jest.

No niefajnie :( Ciągle się martwię!!! Powiedzcie mi kiedy lekarz może zlecić badania prenatalne?? I czy np gdybym złapała jakies infekcje szkarlatyny i dzidzi by coś groziło to wyjdzie to podczas badań??

ojej, joasia... to rzeczywiście zrobila się w tego szkarlatyna... miałayśmy nadzieję, że to jednak przeziębienie...
udaj się kochana czym prędzej do lekarza i wypytaj!
a przechodziłaś już w życiu szkarlatynę jak byłaś mała??? jesli tak to nic Ci nie powinno grozić!

zielona
- no ja mam yroche kontaktów we władysławowie - ceny są mniej więcej w większości ok. 50-60 zł za osobę
my mieliśmy jechać od 24 do 31 lipca, ale już wiemy na bank, że nie pojedziemy, więc jeśli chcesz na nasze miejsce to jest jeszcze zarezerwowane - pokój 2-osobowy.
to jest wlasysławowo ul. Skautów 12 - odległość od morza sprawdzisz sobie ma mapy.google.pl ale jest to około 15-20 minut spacerkiem do jednego z ładniejszych zejść we władysławowie - tam jest 35 zł za osobę i łazienka jest jedna na 2 pokoje.

poza tym mam namiary na inne kwatery trochę bliżej od morze - jakies 10 min (niecały kilometr) ale ceny jak pisalam 50-60zł - za taką cene jest zazwyczaj łazienka w pokoju, czasami równiez lodowka, czajnik bezprzewodowy
np. na ulicy Długiej we władysławowie - tez sobie sprawdź na mapie - to jest wlasnie dość bliziutko

jeżeli chcesz moge Ci napisac numery tel. na priv.
teraz jak bylismy nad morzem to wlasnie trochę pochodziłam i poszukałam - szukałam na lipiec, ale niestety ten nasz wyjazd nie wypalił...

Patrycja - gratulacje planów slubnych!!!! :-)

co do sexu to u nas OK :-D ku zadowoleniu męża - jesli tylko na siłę po pracy to nie odmawiam, wręcz namawiam ;-) :-D

aha, dodam jeszcze, że mdlości mi już powoli przechodzą, ale za to już raz miałam zgagę i boję się że znów to na mnie przychodzi.. wrrr...

Ostatnia edycja:
No niefajnie :( Ciągle się martwię!!! Powiedzcie mi kiedy lekarz może zlecić badania prenatalne?? I czy np gdybym złapała jakies infekcje szkarlatyny i dzidzi by coś groziło to wyjdzie to podczas badań??

Wydaje mi się że badania prenatalne nic by nie wykazały tym bardziej że one wykrywają choroby genetyczne takie jak zespół Downa, zespół Patou itp. Moim zdaniem w takim wypadku lekarz kieruje na Usg 3D lub 4D. Ale główa do góra Twoja dzidzia skończyła już 10 tydzień czyli ma już większość organów rozwiniętych więc nawet jakbyś teraz zachorowała i to nie powinno jej to za bardzo zaszkodzić. Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko było w porządku

aha, dodam jeszcze, że mdlości mi już powoli przechodzą, ale za to już raz miałam zgagę i boję się że znów to na mnie przychodzi.. wrrr...

Ja niestety też męczę się ze zgagą a poza tym nic więcej mi nie dolega, no jeszcze te częste bieganie na siusiu :zawstydzona/y:

Witajcie kochane
Ale sie rozpisałyscie przez 2 dni:)
Musze nadrobic czytanko:tak:
[B pisze:
Ewcia[/B]_822;5564840]Aniucha - Daleko nie masz. Do Świecia z Bydzi to rzut beretem :)
Ja mieszkam 16 km za Świeciem ale w Świeciu mamy całą rodzinę i jesteśmy tam praktycznie stale.

Ewcia faktycznie daleko nie jest:tak::tak:

No i mąż pojechał... Tak szybko leci ten czas....

Miłego dnia i do usłyszenia pozniej

Cześć słoneczka z rana :)

Ja dzisiaj tak się cieszyłam z niedzieli bo niedzielnie mi tygodnie się zmieniają no i z okazji skończenia 8 tc pawiowałam sobie po raz pierwszy!!! Ale jest dobra strona tego stanu rzeczy a mianowicie od razu mdłości mi przeszły i ten okrutny odruch wymiotny. Właśnie na uspokojenie żołądka piję bawarkę.
Misiek jeszcze śpi bo na nockę się dzisiaj zgłosił, za niedzielę ma 250% płacone to się zapisuje jak tylko można, dusigrosz jeden :)

Co do sexu to mnie ciągle coś boli i jak dotąd było mi stale niedobrze ale jak tylko miałam chwilę dobrego samopoczucia to nadrabialiśmy co by Misiek się zaniedbany nie czuł.

fogia - ja w drugiej ciąży miałam cukrzycę ciążową i lekarz powiedział mi że w kolejnej ciąży może również wystąpić i pozostać do końca życia. Ale ja jestem dobrej myśli.
A sałatkę wielowarzywną mam w lodóweczce, po wczorajszych urodzinach taty dostałam pojemnik :)))

A wczoraj na urodzinach było super, Misiek na mnie patrzył z uśmiechem bo apetyt miałam dobry i jadłam i jadłam. Dziewczynki zostały u dziadków na noc bo cała rodzina tam została po imprezce tylko my się zawinęliśmy i dobrze bo ja z rana to nie do życia jestem.
W czasie imprezy wyskoczyliśmy do lekarza bo Miśka tak alergia w tym roku męczy, że powróciła astma i bardzo mu doswierała szczególnie w nocy. Wczoraj zauważyłam, że ma sine oczy i tak kiepsko wyglądał że go zmusiłam żeby po receptę jechać. Także już inhalator ma i pewnie dlatego tak dobrze i długo dzisiaj śpi.
No to zaczął się u nas kolejny etap, wymioty :)))
Zaznaczę, że w poprzednich ciążach tego nie było, tylko z MAgdą nie miałam ochoty na jedzenie ale żadnych mdłości ani wymiotów.

Witajcie kochane :)

u mnie jakby dzisiaj lepiej samopoczucie :) Wiki jakby w ogóle nie chorowała :) Została tylko mała wysypka ale i ona znika :) Czy to szkarlatyna okaże się jak będą się jej łuszczyć dłonie i stopy za około tydzień, tak powiedział mi lekarz. Więc modlę się aby to była tylko angina :)

Ja gotuję obiadek, dzisiaj rosołek, schabowe z młodymi ziemniaczkami i sałatą :)

A co do sexu... to my oboje z mężem ochotę mamy ale zabrobione narazie przez lekarza :) oby juz niedługo :)

reklama
Witam
spałam do 10 dzisiaj a rano mąż zrobił śniadanko :-)
Za chwilę biorę się za sprzątanie mieszkania i szykowanie obiadku, a dzisiaj makaron z sosikiem serowym i pomidorkami.
Witajcie kochane :)

u mnie jakby dzisiaj lepiej samopoczucie :) Wiki jakby w ogóle nie chorowała :) Została tylko mała wysypka ale i ona znika :) Czy to szkarlatyna okaże się jak będą się jej łuszczyć dłonie i stopy za około tydzień, tak powiedział mi lekarz. Więc modlę się aby to była tylko angina :)

Ja gotuję obiadek, dzisiaj rosołek, schabowe z młodymi ziemniaczkami i sałatą :)

A co do sexu... to my oboje z mężem ochotę mamy ale zabrobione narazie przez lekarza :) oby juz niedługo :)

Kochana będę trzymać kciuki za Was, aby wszystko z córcią było dobrze

U nas gorzej z sexem, ja nie bardzo mam ochotę , ale mąż zawsze i wszędzie. Mam nadzieję, że nabiorę chęci

Do góry