jak dobrze pamietam, to batonik chyba tez ma caly zestaw?Zamówiłaś tę komodę z Safari Klupś? Jesli tak to proszę o opinie i stronkę z jakiej zamawiałaś bo ja myslę nad tą komodą, zraziłam się opiniami, ale najbardziej Twoja opinia mnie interesuje, więc jesli skęci się i będzie stabilna to napewno zamawiamy, czekam na wieści i zdjęcia :-) Marzę mieć do kompletu do łóżeczka tą komodę :-)
reklama
b_iala
Fanka BB :)
gabrielle -- mam nadzieje ze Kaja wyzdrowieje zanim rodzenstwo sie urodzi ... duzo zdrówka dla niej i dla ciebie!!
gdynianka -- ja taką wizyte mam dopiero 30 juz nie moge sie doczekac
Malta --- tantum verde ...
fogia--- te moje dywany to takie bardziej dywaniki i mam ich tylko dwa wiec w duzym pokoju jak przesunie M stół to spokojnie dwa sie umyje.. a w sobote planuje cos tam wiecej posprzatac wiec Tomcia oddaje do Mamy zeby miec wiecej czasu na pozadku
u nas noc lipa.... nie spałam do 2! wogole... skurcze miałam ogromne... naszczescie nie bolały ale brzuch jak kamien... juz nawet chciałam do wanny sie kłasc wody wlac i zasnąc... cos strasznego.... a wszystko z nerwów...
eh dzis naszczescie jak niania przyszła to odespałam noc normalnie wstałam dopiero o 13.. łyknełam swoją porcje leków.. i sobie siedze.. i nic mi sie niechce...
gdynianka -- ja taką wizyte mam dopiero 30 juz nie moge sie doczekac
Malta --- tantum verde ...
fogia--- te moje dywany to takie bardziej dywaniki i mam ich tylko dwa wiec w duzym pokoju jak przesunie M stół to spokojnie dwa sie umyje.. a w sobote planuje cos tam wiecej posprzatac wiec Tomcia oddaje do Mamy zeby miec wiecej czasu na pozadku
u nas noc lipa.... nie spałam do 2! wogole... skurcze miałam ogromne... naszczescie nie bolały ale brzuch jak kamien... juz nawet chciałam do wanny sie kłasc wody wlac i zasnąc... cos strasznego.... a wszystko z nerwów...
eh dzis naszczescie jak niania przyszła to odespałam noc normalnie wstałam dopiero o 13.. łyknełam swoją porcje leków.. i sobie siedze.. i nic mi sie niechce...
Witam Was serdecznie nie mogę zabardzo się wkleić w temat ale chciałabym się was poradzić :
ja wczoraj po czułościach z mężem poprosiłam go żeby zobaczył czy mam tego czopa ponieważ nie widziałam żeby mi coś leciało miałam upławy i mam do teraz ale mniej bez krwi ani kolorku a on stwierdził że ja to mam rozwarcie na palec i to luźno naprawdę dostałam szoku. W sumie to w czwartek w tamtym tygodniu byłam u lekarza i po zbadaniu mnie jak mu powiedziałam że boli jak na miesiączkę wysłał mnie od razu na ktg troche się zdziwiłam, zabardzo nie wiedziałam co jest grane, skurcze były na 30 więc jeszcze spoko ale nie powiedział mi że nie ma czopa i czy jest zamknięta czy już jest jakieś rozwarcie bo po co. Ale teraz od rana boli mnie w dole dość bardzo raz z krzyża raz z brzucha i nie wiem jak mam to rozumować, to moja pierwsza ciąża więc nie jestem w tym zaawansowana nie wiem czy mam to odbierać jako skurcze czy po prostu tak ma być. Dodam jeszcze że przy tym bólu bolą mnie uda i biodra w okolicy pupy i pachwin. Za bardzo nie wiem co robić.
ja wczoraj po czułościach z mężem poprosiłam go żeby zobaczył czy mam tego czopa ponieważ nie widziałam żeby mi coś leciało miałam upławy i mam do teraz ale mniej bez krwi ani kolorku a on stwierdził że ja to mam rozwarcie na palec i to luźno naprawdę dostałam szoku. W sumie to w czwartek w tamtym tygodniu byłam u lekarza i po zbadaniu mnie jak mu powiedziałam że boli jak na miesiączkę wysłał mnie od razu na ktg troche się zdziwiłam, zabardzo nie wiedziałam co jest grane, skurcze były na 30 więc jeszcze spoko ale nie powiedział mi że nie ma czopa i czy jest zamknięta czy już jest jakieś rozwarcie bo po co. Ale teraz od rana boli mnie w dole dość bardzo raz z krzyża raz z brzucha i nie wiem jak mam to rozumować, to moja pierwsza ciąża więc nie jestem w tym zaawansowana nie wiem czy mam to odbierać jako skurcze czy po prostu tak ma być. Dodam jeszcze że przy tym bólu bolą mnie uda i biodra w okolicy pupy i pachwin. Za bardzo nie wiem co robić.
hmmm poczekaj na rozwoj wydarzen- wez no spe i idz pod prysznic, podczas bolu/skurcze polewaj brezusio ciepla woda.. albo sie rozkreci(na porod) albo ucichnie (przepowiadajace) a jesli bardzo sie stresujesz to jedz na IP, musza cie zbadac!!
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Klaudoos - dziekuje za informacje:-)
A więc:
Batonik - podaj stronkę z której zamawiałaś cały zestaw mebelków, sprawdzę czy mozna sama komode zamówić i proszę o opinie jak wygladalo skręcanie komody? :-)
Malta - proponuję wypłukać gardło wodą gotowana i wodą utlebioną ( z 10 kropelek do pólszklanki, żeby odkazić), możesz mleko z masłem i czosnkiem spróbować :-) syrop z cebuli tez pomaga ja tylko takie rzeczy stosuję :-)
A więc:
Batonik - podaj stronkę z której zamawiałaś cały zestaw mebelków, sprawdzę czy mozna sama komode zamówić i proszę o opinie jak wygladalo skręcanie komody? :-)
Malta - proponuję wypłukać gardło wodą gotowana i wodą utlebioną ( z 10 kropelek do pólszklanki, żeby odkazić), możesz mleko z masłem i czosnkiem spróbować :-) syrop z cebuli tez pomaga ja tylko takie rzeczy stosuję :-)
syla29
Kochane, poradźcie co można brać, ssać czy co tam jeszcze na ból gardła????:-(
Moj zaj..... tesciu tak mi nachuchał w niedziele w chałupie, naprądkował, że od wczoraj mam katar i gardło drapie jak cholerka:-(
Wkurzona jestem bo całą ciążę uważałam, dbalam zeby sie nie zarazic, nie zachorowac a ten przylazł i nasiał bakterii
Mam w domu cholinex ale oczywiscie napisane jest zeby "skonsultowac z lekarzem"...no przeciez nie bede z takimi bzdurami do gina dzwonic
Tylko nie radźcie że wodą z solą, bo znam ten sposob i to jest obrzydliwe- odrazu rzygam
Tantum werde jest dobre na ból i drapanie w gardle:-)
Malutka-troszkę wcześnie ale ja też przyglądam się od paru dni i też wydaje mi się że mam brzuch niżej,chociaż mąż twierdzi że nie.
Ostatnia edycja:
Malta - ja ci mogę poradzić mleko z miodem lub herbatę z miodem, najlepiej to to mleko. Bardzo dobrze działa na takie dolegliwości i przeziębienia. Mi to zawsze pomaga. Fakt jest obrzydliwie słodkie ale lepsze w smaku niż woda z solą. i trzeba wypić jak jest dość ciepłe.
blondi ja w końcu zamówiłam drewex z misiem. Ale myślę, że to jedno i to samo różni się tylko wzorem Wzięłam misia, bo mam pościel z misiem więc jakoś tak stwierdzilam, że pójdę w tę stronę Ale jak tylko skręcimy (nie wczesniej niż w piątek bo musze posprzątać pokój) to dam znać co i jak.
A powiem Ci, że chciałam kupić w zestawie ale przeliczyłam , że kupno osobno łóżeczka i osobno komody wyszło mi taniej (mimo, że płaciłam za 2 kurierów) więc nieraz lepiej przeliczyć.
A powiem Ci, że chciałam kupić w zestawie ale przeliczyłam , że kupno osobno łóżeczka i osobno komody wyszło mi taniej (mimo, że płaciłam za 2 kurierów) więc nieraz lepiej przeliczyć.
reklama
modlicha83
Ja to jakaś bez życia dziś jestem.. mąż w domku, ale śpi, jakieś choróbsko go bierze..
Obiad mamy z wczoraj, więc z nudów babkę zrobiłam i pranie postawiłam.. a teraz znów siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić.. może to ta pogoda?
Obiad mamy z wczoraj, więc z nudów babkę zrobiłam i pranie postawiłam.. a teraz znów siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić.. może to ta pogoda?
Podziel się: