reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Wisieńka ja mam bardzo podobnie, najgorzej iść do niezaufanego ginekologa, który może niepotrzebnie nastraszyć. Też miałam nieregularne cykle, ciężko było mi zajść w ciążę gdy sugerowałam się owulacją, udało się dopiero gdy obserwowałam śluz, dlatego nie ma co się martwić, najważniejsze, że jesteśmy w ciąży, bo wiele kobiet nawet tego momentu nie może doczekać, ciąża na pewno się rozwija i wszystko będzie dobrze. Gdybyśmy żyły jeszcze parę lat temu, nie byłoby stresu, nie było USG i tyle. Odpoczywajmy, relaksujmy się, stresem nic nie zmienimy.

Nie śmiejcie się, ale czytałam o badaniach na owcach w ciąży, jedną grupę stresowano światłami itd. 80% roniło, za to te które były spokojne donosiły ciążę w 90%

Stres jest gorszy od alkoholu, narkotyków i wszystkich innych strasznych rzeczy.

reklama
witam dopiero wróciłam z pracy i się dowiedziałam, że znowu mam kolejna kwotę do zapłacenia :-( za wszystkie telefony jakie wykonałam od marca. Jestem zła na siebie, że tak jak głupia dzwoniłam - a teraz to muszę oddać, pomijając fakt ,że już mam do oddania 130zł szlag.....
Jestem zmęczona okropnie tą pracą, dobrze, że już weekend

Witam wszystkie mamusie:) U mnie chorobsko juz mija w koncu:) Odliczam juz dni do piewszego Usg:) tak sie nie moge doczekac az zobacze dzidzie:) tak samo jak tatus:) Wczoraj widzialam sie z mama...aj jak ona sie cieszy:) i zaliczylam juz dentyste:) wczoraj kupilam bielizne:) biust o rozmiar juz wiekszy:) pozdrowionka:)
oooo tego biustu zazdroszczę - ja mam tylko miseczkę "A" i może chociaż o 2 rozmiary pójdzie w górę....

Czesc Kobietki!
Wyjatkowo dzis czuje sie niefajnie. Wczoraj wymiotowalam wieczorem ,pierwszy raz od bardzo bardzo dawna. Dziś pospałam do 10 i w sumie moglabym isc spac dalej.
Kochane jakie macie plany na dzisiejszy obiad ??
Buziaczki

Bezobiadowo dzisiaj, nie mam siły na gotowanie. Przyjdzie mąż to razem coś zgotujemy ;-)

Dziewczyny już nici z wyjazdu. Dzwoonili do mnie z przedszkola, że mam odebrać Wiki bo ma temp. Byłyśmy u lekarza i podejrzewa szkarlatynę lub różyczkę. Jeszcze mi tego teraz trzeba :( Na 100% angina a czy reszta to się okaże do 5 dni :( Płakać mi się chce dosłownie :(
Kochana smutne :-(
Obyś Ty nie zachorowała. Będzie dobrze, musi być

Dziewczyny oczywiście się naczytałam jakie zagrożenie może nieść dla ciężarnej szkarlatyna czy różyczka :( Jestem pełna obaw...

Wikunia już śpi od 1,5 h ma temp 38 st ale lekarz nas uprzedzał, że tak będzie. Obym ja się nie zaraziła. Dobrze, że mój m ma teraz weekend wolny to będzie się nią opiekował.

joasiab trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i mala byla tylko przeziebiona i nic pozatym.

Ewcia no to masz problem hehe ja tez tesknie za morzem ale odemnie to kawal drogi ale z drugiej strony nmie ma sie co dziwic,ze sie troche boja jak takie przezycia mialy moze wyrosna.
a mam pytanie ty cos do tych ziemniakow dodajesz czy tylko z samych ich robisz te klopsiki?? bo smaka mi zrobilas :) a i jescze jedno z mlodych czy ze starych robilas??

Wisieńka moze wszystkko bedzie dobrze i tylko sie niepotrzebnie stresujesz, skoro mialas nieregularne okresy no to wszystko jest mozliwe. jedno juz wiesz napewno najlepiej chodzic do zaufanego lekarza zamiast sie stresowac.

co do obiadku to dzis byla mloda kapustka,ziemniaczki i kiszka mniam. :)
wybralam sie na male zakupy do H&M i kupilam sobie rybaczki ciazowe dalam 40 zl sa superowe no i upatrzylam sobie dlugie tylko kosztuja 129 zl wiec musze poczekac do przyszlego miesiaca. no i jak zwykle kupilam cos misce bo przeceny byly i kupilam jej tunike i sukienke po 10 zl jej reakcja usmiech na twarzy i SUUUPER.

Nie zaglądałam do was długo bo troszkę u mnie się pozmieniało i nie mogłam jakos sie pozbierać. Przede wszytkim nie wiem czy będe styczniówka bo na usg wyszedł 6 tydzień. Martwi mnie to bardzo bo mam przyjść za tydzien żeby sprawdzic czy była opóźniona owu czy coś nie tak z dzidzią. Zyję na stresie. Dodatkowo po wizycie u gina , zaznacze, że był to nowy gin bo chciałam wypróbować takiego blisko domu zostałam zestresowana tak mocno, ze dostałam plamień. Skończyło sie wizyta na pogotowiu. Biore duphaston, mam odpoczywać. Jestem na L4 od rodzinnego. Byłam u swojej starej giny skontrolowac co i jak i powiedziała , ze byc może owu spóźniona bo cykle były nieregularne. W usg było widac pecherzyk ale nie zarodek. Kazał przyjść w środę żeby zobaczyć czy dzidzia się rozwija. Jestem kłębkiem nerwów. Mam nadzieję,. ze wszystko będzie dobrze i będe po prostu lutówką.
kochan stres w niczym napewno niepooze a moze zaszkodzic napewno owu sie przesunela ityle niema sie co martwic na zapas

Joasiab wszystko bedzie dobrze, zobaczysz :)
A my dzisiaj bylismy na parapetówce u kuzynki, bardzo ładne mieszkanko sobie kupili, tylko trzeba wyremontować, ale grunt że swoje.
Mam pytanko czy macie jakieś namiary na sprawdzone miejsca nad morzem? Bo bym chciała chociaz na 5 dni jechac nad morze, bo ja podobnie jak Ewcia co roku musze pojechac nad morze bo inaczej to wakacje stracone, no a w tamtym roku nie byliśmy i chciałabym pojechac chociaż na pare dni. Zależało by mi na tym żeby był pokój z lazienka blisko morza i najlepiej w województwie pomorskim, żeby za duzo kilometrów niepotrzebnie pokonywać. No i w maire tanio. Jeśli znacie takie fajne miejsca przystosowane dla dzieci to proszę o namiary. Z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:
malutka - ja te zmieniaczki to robię tak: mam ziemniaczki z poprzedniego dnia szturane z masełkiem i dodaję przyprawy i pokrojoną zielona pietruszkę, jak już mi smak pasi to dodaję jajko coby to się nie rozpadało i formuję malutkie klopsiki i w głębokim oleju smażę aż ładnie się zrumienią. Dziewczynki z ketchupem je jadły a ja jak już pisałam wcale bo od smażenia już mi się odechciało. To były z młodych ziemniaczków.

zielona - my jeżdzimy z kempingiem (moi rodzice mają) głównie do Stegny, nad zatoką to jest, czasami do Mielna albo Sarbinowa ale to juz dalej mamy. Ceny w Stegnie są droższe niż tam dalej nad samym morzem. W Stegnie postawienie kempingu i auta 4 osoby prąd przedsionek to ok 100 wychodzi a w Mielnie np ok 60. Nie wiem dlaczego tak jest skoro Stegna nad zatoką leży.
Co do pokoi to ja Tobie nie pomogę bo w Stegnie tam gdzie jeździmy (to jest przy pasie wybrzeżnym i do plaży dosłownie z 50 m) to są kempingi na wynajem, co prawda łazienki są wyremontowane i dbają o czystość ale to zawsze wspólne. No a ceny kempingow zależne od wielkości, od chyba 100 do 160 ale dokładnie to nie pamiętam. Jakbyś była zainteresowana to mogę poszukać cennika bo zrobiłam kiedyś sobie specjalnie fotki bo na ich stronie nie ma.
Ich stronka:
http://www.camp180.mierzeja.pl/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
malutka - ja te zmieniaczki to robię tak: mam ziemniaczki z poprzedniego dnia szturane z masełkiem i dodaję przyprawy i pokrojoną zielona pietruszkę, jak już mi smak pasi to dodaję jajko coby to się nie rozpadało i formuję malutkie klopsiki i w głębokim oleju smażę aż ładnie się zrumienią. Dziewczynki z ketchupem je jadły a ja jak już pisałam wcale bo od smażenia już mi się odechciało. To były z młodych ziemniaczków.

mniam no to trzeba wyprobowac

teraz dopadaja mnie smaki przedchwilka zjadlam wiejska plus chlebus z majonezem i jogurt pitny danona na popicie i normalnie pycha.

Kochana ja jadłam właśnie twarożek wiejski ze szczypiorkiem i nagle zachciało mi się czegoś słodkiego to landrynkiem przegryzłam...

reklama
ewcia no to musialo nielze smakowac slone ze slodkim ;-)
moj maz czasem mi przypomina wg niego hit pierwszej ciazy czyli placki ziemniaczane z truskawkami i cukrem mniammmm.
dziwil sioe tez jak mozna jesc arbuza albo winogrona i przegryzac oscypkliem co moim zdaniem jest normalne.

Do góry