reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ribi - szkoda, że do Wrocka mam trochę daleko, chętnie bym skorzystała z porad takiej gorseciarki.. a tych wkładek silikonowych to muszę gdzieś poszukać..

Kochana idź do skelpu bieliźniarskiego i kup wkładki coś jak te.... JULIMEX Wkładki silikonowe EXTRA PUSH-UP C/D ;o) (1352467411) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ja mogłam przymierzyć i kupić 2 różne więc może Tobie też się uda....jedną chyba mam c drugą b...jakoś tak:)

reklama
Klaudoos już nie musisz sie obawiać, że będziecie jechać 40 na godzinę bo wycieraczki będą działać i w razie czego napewno zdążysz dojechać do szpitala..
Ribi na całe szczęście na te zakupy jechać nie muszę bo to spożywcze na święta i środki czystości, które jeszcze mam, listę mam zrobioną to w razie czego małżon pojedzie jeśli ja już nie będę w stanie.
Aniwar to się obie dziś wykazałyśmy, prawdziwe z nas gospodynie domowe..hahaha.
Myślę że się po prostu nakręcamy przedporodowo i to hormony tak na nas działają.
Ja jestem gotowa a Ty????

Obiadek zjedzony, naczynia zmyte więc ok, gra muzyka...

i ja się witam,choć juz popołudniowo:-)
dziś jak rzadko,pozwoliłam sobie na lenistwo do 10 rano.potem troszkę sprzątałam,ale szybko ''wysiadłam''.stwierdziłam ze na święta domek będzie tylko ogarnięty a nie wysprzątany:no:.do mojego syna,pasierbicy nie mam już słów- nie chcą sprzatać,tylko komputery im w głowach:wściekła/y:.także stwierdziłam ze nie będę się nadwyrężać i mam ich głęboko w nosie,bo sama nie jestem w stanie ogarnąć domu.a na obiad serwuje dziś szybkie spagetti,które w sumie sama zjadłam,bo dzieci są zbyt zajęte grami.:wściekła/y:jestem taka zła ze nie odzywam się do nich a jutro obiadu nie będzie.moj M jest w pracy i pewnie dopiero jak wróci to da im do wiwatu.
A swoją drogą to podziwiam wszystkie Was ,które mają jeszcze siłę sprzatć i myć podłogi:-)
co do biustonoszy to ja juz się zapoatrzyłam wcześniej,spokojnie mogłam przymierzać i wybierać.
miłego popołudnia brzuchatki ;-)

Ja tak srednio jestem gotowa....jakbym miala sopakowana torbe to pewnie byłabym bardziej gotowa:-)
A nastawiam sie na rodzenie w styczniu wiec ciagle mam wrazenie ze mam jeszcze duuuzo czasu:-)
Psychicznie tez raczej na styczeń jestem gotowa:-)

Ribi nie wiedziałam, że ta babka jest gorseciarką. Z tego co wiem to ona była kiedyś wykładowcą gdzieś na wyższej uczelni a teraz to stylistka biustu. Nie ważne, w każdym razie polecam wszystkim ten sklep, bo choć dość drogie te biustonosze to warte swojej ceny. A Ty kupiłaś może u niej staniki do karmienia? Odnośnie tych wkładek silikonowych to miałam takie do ślubu, cycusie ładnie się prezentowały :-)

A ja dalej buszuje po Allegro, trochę tego trzeba kupić żeby tą torbę wreszcie zapakować.

ANIWAR podziwiam Cię za ten spokój, ja juz dawno spakowana jestem a termin mam ciut dalszy niż Ty. Nie wyobrażam sobie gdyby coś zaczęło się a ja bym się miała stresować że czegoś nie mam. Opanowana chyba kobieta z Ciebie.
Aniwar u Ciebie nawet napis pod suwaczkiem mówi że na walizce już powinnaś siedzieć;););)

Ostatnia edycja:
No my juz skończyliśmy. Rafał poszedł z Wiki na sanki na górkę troszkę poszaleją :)

A ja odpoczywam :)

Ja też muszę jeszcze jeden biustonosz do karmienia kupić.

Dziewczyny wyszły mi dwa rozstępy na brzuchu. Dosłownie siedzę i ryczę. Nigdy nie miałam a teraz to aż mnie piecze to miejsce :( Co prawda mój mąż mówi, że nie widać ale ja widzę :( Czy sądzicie, że po porodzie uda się mi ich pozbyć??? Czy nie mam co marzyć???

Klaudoos ja lubię z mamą w Tino ale tylko jedną tropikalna, a mój maż jak przyjeżdża to zamawia na Leszczynkach w Gdyni jest taka pizzeria nie pamiętam nazwy i on sobie stamtąd zażyczy i wtedy wszyscy dostosowujemy się do niego :-)

aniwar ja już większość mam spakowane, ale nie do końca i też psychiczne nastawienie na styczeń mam. Chociaż jak czytam wszystkie objawy które dziewczyny mają u mnie jakby cisza przed burzą.

reklama
Joasiab Może porządnie smaruj, ja miałam też wrażenie że się robią i też szczypało i swędziało i okazał się fałszywy alarm zniknęło, więc u mnie to nie były rozstępy tylko podrażnienie i wysuszona skóra, a wyglądało jak rozstępy. Może u Ciebie też tak jest smaruj oliwką.

Do góry