reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Ja dzielnie ogarnęlam całe mieszkanie. Poodkurzałam, umyłam podłogi, przeleciałam ścierą wszystkie meble...nawet kuchenne na górze, podlałam kwiatki, umyłam łazienkę, wc, drzwi, wstawiłam drugie pranie, jedno już się suszy, wstawiłam rosołek...i wiecie co...wcale się nie zmęczyłam.
Chciałam jechać na zakupy do reala ale u nas śnieg sypie i chyba jednak odpuszczę.

Zauważyłam że większość z nas noce udane miała, fajnie tak się wyspać i nie narzekać potem.

Rany Tonia - Jak tobie się to udaje??? Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio podłogi myłam - nie mówiąc już o takiej akcji sprzątania. Jestem pełna podziwu!!!
'
Co do biustu - mi nabyło tylko w miseczce z 75C na 75D i takie 75D też ciężko zdobyć, już łatwiej dużo 80D. Ale ja biustonosze wolę przymierzać - bo nie ma nic gorszego niż źle dopasowany biustonosz

reklama
Co do biustu - mi nabyło tylko w miseczce z 75C na 75D i takie 75D też ciężko zdobyć, już łatwiej dużo 80D. Ale ja biustonosze wolę przymierzać - bo nie ma nic gorszego niż źle dopasowany biustonosz
Jak dla mnie, to obecnie 75D bardzo łatwo kupić :-D
Tylko że ja do nich nie wejdę ;-)

Ja w ogóle podziwiam wszystkie dziewczyny, którym się cokolwiek chce robić - a co dopiero z takim zapałem... ja mam okropnego lenia, w domu prawie nic nie ruszam - jedynym moim ostatnio obowiązkiem jest praca, a i to tak z biedą... dobrze, że ma kto to za mnie zrobić, bo chybabym zarosła...

Ja również się witam już dzisiaj zaliczony spacerek z psem w lesie pięknie jest:-) na szczęście jakiś samochód ścieżkę zrobił pewnie leśniczy więc dobrze się chodziło. Czytam że dzisiaj u większości nocka udana ja też dobrze spałam oprócz krótkiej zgagi nie męczyłam się zaśnięciem i spałam do 8. :-)
Fogia super że cukier w normie

Malta super że nocka w dwupaku i nic się nie działo życzę abyś dotrwała do 37.

moncia to współczuje tej rwy kurcze nie dość że przed porodem tyle dolegliwości i sam pród bolesny to jeszcze ta rwa was dziewczyny męczy.

Dziewczyny co do piwka to też mam ochotę zamówiłabym sobie pizze i do tego właśnie zimne piwko, ale za to mogę pizze zamówić i z grzeszyć z colą, chociaż w ciąży nie pije za bardzo takich napoi.
A co do biustu to miałam 75C a teraz D i powiem szczerze wkurza mnie ten wzrost wolę jak są mniejsze jest wygodniej.

A my z m nadal sprzątamy. W szafkach już wszystkich błyszczy, kurze powycierane :) Zaraz m odkurzy i będzie GIT. JA ciasto zrobiłam. Teraz obiadek, dzisiaj spagetti :)

A ja wróciłam z m z zakupów. Masakra tyle ludzi, że jeszcze mnie nerwy noszą. Mam w ogóle dziś nastrój taki jak pogoda - do dupy.
Przez te niewyspane noce jestem rozbita i nic mi się nie chce. Mąż gotuje pyszne spagetti a ja od godziny staram się zebrać do wyczyszczenia łóżeczka bo mam darowane od kuzyna. I chodzę po domu w samych gaciach bo nawet dresy mi krępują ruchy i mnie wkurzają.
Nienawidzę takich dni normalnie jakbym miała PMS :wściekła/y:

To i Ja sie przywitam.Z ciekawosci najpierw nadrabialam wszystkie posty od wczorajszego wieczora zeby zobaczyc co u Malty bo na goracej linii jej jeszcze nie ma no ale jednak jeszcze w dwupaku :) U Mnie nocka tez przespana nawet dawno nam syn nie dal az tak pospac spalismy wszyscy do 10 ciesze sie bo juz niedlugo znowu bede wstawac na zawolanie a Ja lubie pospac. A u nas wiosna za oknem na plusie 9 stopni i slonko super cieplo az puscilam wszystkie reczniki co sie uzbieraly i powiesze je na balkonie bo w domu juz nie mam miejsca na suszarce.A co do sprzatania i gotowania nawet MOj maz wsciekly mowi do Mnie ze len ze Mnie bo nic mi sie niechce no ale co Ja na to poradze ze to ode Mnie jest silniejsze.NO nie potrafi Mnie zrozumiec w tym temacie musi zajsc chyba w ciaze sam zeby wiedzial jak to jest.Damqelle wiesz ze tak wczoraj myslalam o tym szydelku ze nawet mi sie snilo i sie zastanawiam czy moze do Mikolaja nie napisac zeby mi kupil ale sama nie wiem czy mi starczy zapalu teraz w tym lenistwie zeby sie przylozyc i nauczyc dziergac na nim.Milego i spokojnego dnia dla kazdej z osobna.

Klaudoos jak ja wypiję teraz tą Laktulozę to po jakim czasie polecę do kibelka, bo boję się żeby nie było wpadki na mieście jak pódziemy na obiad? :-D

Co do biustonoszy, to ja zawsze nosiłam 75A, dopiero taka jedna pani w sklepie Conrada uświadomiła mi że mam 70C, byłam w szoku. Teraz noszę 70D i po biustonosz do karmienia też pojadę do niej. Ta kobieta jest boska, starsza pani na pewno sporo po 60-tce, ale jest mega. Świetnie potrafi dobrać stanik. Jak przyszłam do niej po raz 1 to ona do mnie że ten stanik co mam to jakbym sobie założyła na piersi dwa berety, że ani nie podtrzymuje, ani nie zgarnia całej zawartości, po prostu tandeta i to w złym rozmiarze. Dzwoniłam teraz do niej czy ma staniki do karmienia i ma, muszę tylko jechać i sobie ze dwa kupić (ok. 60zł każdy ale myślę że warto nie deformować sobie biustu jeszcze bardziej).

Witam się popołudniowo.
Mama zawitała do mnie, posadziła na kanapie i sprząta mi cały domek =] Nie pozwala nic robić (i tak nie dałabym rady bo już 3ci dzień z rzędu jestem strasznie słaba - zawroty głowy, mroczki przed oczami jak tylko coś zrobię) Także sprzątanie świąteczne mam z głowy :-) Mężulka muszę tylko namówić na zakup choinki i ozdób - przeprowadziliśmy się i nic nie mamy.

Brzucholek mam coraz niżej - jak siedzę to majteczki mi strasznie się wpijają bo brzuch je naciąga.

Ja również się witam już dzisiaj zaliczony spacerek z psem w lesie pięknie jest:-) na szczęście jakiś samochód ścieżkę zrobił pewnie leśniczy więc dobrze się chodziło. Czytam że dzisiaj u większości nocka udana ja też dobrze spałam oprócz krótkiej zgagi nie męczyłam się zaśnięciem i spałam do 8. :-)
Fogia super że cukier w normie

Malta super że nocka w dwupaku i nic się nie działo życzę abyś dotrwała do 37.

moncia to współczuje tej rwy kurcze nie dość że przed porodem tyle dolegliwości i sam pród bolesny to jeszcze ta rwa was dziewczyny męczy.

Dziewczyny co do piwka to też mam ochotę zamówiłabym sobie pizze i do tego właśnie zimne piwko, ale za to mogę pizze zamówić i z grzeszyć z colą, chociaż w ciąży nie pije za bardzo takich napoi.
A co do biustu to miałam 75C a teraz D i powiem szczerze wkurza mnie ten wzrost wolę jak są mniejsze jest wygodniej.
a skad zamawiasz pizze? hmmm bo bym przed porodem jeszcze podjechala na jakas dobra:)

Klaudoos jak ja wypiję teraz tą Laktulozę to po jakim czasie polecę do kibelka, bo boję się żeby nie było wpadki na mieście jak pódziemy na obiad? :-D

Co do biustonoszy, to ja zawsze nosiłam 75A, dopiero taka jedna pani w sklepie Conrada uświadomiła mi że mam 70C, byłam w szoku. Teraz noszę 70D i po biustonosz do karmienia też pojadę do niej. Ta kobieta jest boska, starsza pani na pewno sporo po 60-tce, ale jest mega. Świetnie potrafi dobrać stanik. Jak przyszłam do niej po raz 1 to ona do mnie że ten stanik co mam to jakbym sobie założyła na piersi dwa berety, że ani nie podtrzymuje, ani nie zgarnia całej zawartości, po prostu tandeta i to w złym rozmiarze. Dzwoniłam teraz do niej czy ma staniki do karmienia i ma, muszę tylko jechać i sobie ze dwa kupić (ok. 60zł każdy ale myślę że warto nie deformować sobie biustu jeszcze bardziej).
szczerze mowiac wez sobie jak wrócisz:) bo beda cie strasznie gazy meczyc i wzdety brzuch!! na mnie dziala po okolo 2-3h ale jak wypije 45ml czyli cala i pol miarke- dziewczyny zalecaly tak na innym forum zeby na czczo, ale ja biore po sniadaniu a wtedy wszystko tak wiruje ze az mi niedobrze:) moze ty wez 30 bo jak od razu 45 to nie wyjdziesz z kibelka:)

ja posprzatalam szafe i kartony pochowalam zbedne rzeczy i lżej mi na sercu- bo tyle miechów to wszystko zalegało! ale od razu mam skurcze;/

reklama
ja poodkurzałam i pomyłam podłogę. W pralce piorę tetrówki i jeden ręczki dla Maćka. Mąż pojechał po wiaderko Tummy Tup (do kąpieli) i po zakupy. Dziś rybka na obiad:)

Tonia ta Twoje energia mi dziwnie wygląda ;) zaraz się okaże że jednak Ty będziesz pierwsza….może jednak pojedź do tego Reala bo jutro już nie będziesz mogłaJ
Giovanessa
biedactwo to pewnie kręgosłup Cię bardzo boli? A widać, że są takie duże? Wiesz bo u niektórych widać Au niektórych wyglądają jak silikonyJ

Do góry