reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki

jestem :-) dziękuję za pamięć:-)

modem nam wysiadł i miałam przymusowy odwyk od BB, na szczęście dostaliśmy nowy i już wszystko powinno działać jak trzeba. :-)

U mnie w sumie nic nowego. Trochę mam problemy z zapanowaniem nad tym moim cukrem mimo ścisłej diety. Dostałam w przychodni glukometr (na zawsze :szok:) więc kuję się kilka razy dziennie i sprawdzam. Dietę trzymam już bardzo ścisłą, a i tak po posiłkach mam wynik w okolicach 150, a na czczo dziś rano miałam 112. :dry::dry: Kolejna wizyta u diabetologa w przyszły czwartek - ciekawe co powie.

Oprócz tego sporo poleguję bo skurcze i twardnienie brzucha łapie mnie coraz częściej.

reklama
Witam mamusie.
Claudia - sto lat, dużo zdrowia i bezbolesnego porodu

aniwar - mam identyczny termometr i wydaje mi się że jest super.

Ja dziś zmęczona. Wróciłam niedawno i chyba idę spać. Ale zamówiłam wózeczek.

NAPISZCIE MI KOCHANE CZY WAM TEŻ TAK DRĘTWIEJĄ RĘCE, BO MAM WRAŻENIE ŻE MOJA PRAWA NIEDŁUGO PRZESTANIE DZIAŁAĆ. aŻ NIE MAM SIŁY PISAĆ. i CZY TO OD KRĘGOSŁUPA CZY CO, BO SAMA NIE WIEM.

Ostatnia edycja:
blondi - śliczna ta bluzka ja mam bardzo podobną :) tylko ja bym brała inny kolor nie taką jasną:). A moim zdaniem fajna bo później też można taką założyć już bez brzuszka. A u ciebie widzę że święta już czuć ;)

Claudia
- Zobacz załącznik 308176

ribi - w dbam o zdrowie są termometry zwykłe nie elektroniczne ale bezrtęciowe

aniwar - jak nie piękna jak piękna:) ja uwielbiam choinki i uważam że każda ma swój urok bo każda oddaje część swoich właścicieli:)

klaudoss - to super że na wizycie wszystko ok;)

tonia - ten urlop tzw tatusiowy trzeba wykorzystać w całości nie możesz rozdzielić na tygodnie.

Ja dziś placki ziemniaczane na obiad. Później mam jechać z bratem na jarmark świąteczny ;) a w niedziele zaś ale do Pszczyny z moim bo tam też jarmark;) może załapię się na jakiegoś pierniczka?:p

fogia w końcu kochana się pojawiłaś....dobrze, że neta naprawili. Z tym cukrem to widzę nieciekawie....

kate mi drętwieją ręce od początku, bierz magnez a będzie lepiej....to od kręgosłupa....

A ja się pochwalę , że właśnie dokonałam zakupów na allegro. Kupiłam w końcu łóżeczko i komodę i pościelkę. Łóżeczko i komoda Drewexu z Misiem a pościel ten komplet co pokazywalam i jednak niebieska....wydałam jedyne 1100 zł....ale Maciuś będzie miał już gdzie spać:)

Teraz idę mieszkanko ogarnąć....

ariska czyli jednak dobrze mówiłam że rtęciowych już się nie dostanie....wiem że zostały wycofane ze sprzedaży...

a ja już po zakupkach spożywczo-chemicznych i jestem zasapana:/ chodzenie jak pingwin w ciele słonicy nie jest łatwe :-D

blondi i aniwar - sliczne macie choineczki:-)

claudia - ja ci ostatnio polecałam dentosept - spróbuj - mam nadzieję że pomoże...

klaudoos - super, że dzidzia próbuje wkręcić sie w kanał rodny... godzina "0" tuż tuż :-)

my dzisiaj na obiad mamy pierożki :-)

a ja po południu wybieram się do "listopadówki" mojej i jej niuńka:-)
no kochana to jak zobaczysz Damianka to nie zdziw sie jak zaczna sie skurcze:-) twoja przysadka moze zaczac wytwarzac wiecej prolaktyny wiesz na naszym etapie male dzieciatka moga spowodowac przyspieszenie laktacji :szok: ale ty juz na finishu wiec mozesz!!

kurcze ja chodzic nie moge po badanku! niby taki malutki i chudziutki ten ginek ale jak wpakuje paluchy to nie ma zmiluj sie!

do nas przyszly paczki- okulary zamowilam na allegro za 175zl z przesylka:-) a u optyka za identycny 3 lata temu placilam 415zl:szok:

i mezuch namowila mnie na gorset, bo po odchudzania do teraz wisi mi skóra+sadelko od pepka w dol i mam juz dola co to bedzie po ciazy! wiec stwierdzil ze gtrzeba zainwestowac w gorset i guam (guam dopiero po kilku tygodniach bede stosowac) a gorset o taki: GORSET BODY WYSZCZUPLAJACE Z REGULACJĄ UCISKU XXL (1341293694) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze zda egzamin:tak: bo pas kiedys mialam, ale zwijal sie w rulonik na walkach:szok::no:

kate - mi tak strasznie drętwieją ręce, że palców nie czuję dzień i noc... nie wspomnę że w nocy nie mogę przez te drętwienia i bóle spać.... mi lekarz powiedział że to częściowo od kręgosłpa, ale u mnie bardziej na te drętwienia wpływa zatrzymanie wody w organizmie przed porodem. mam spuchniete nadgarstki i one wpływają także na drętwienia

no kochana to jak zobaczysz Damianka to nie zdziw sie jak zaczna sie skurcze:-) twoja przysadka moze zaczac wytwarzac wiecej prolaktyny wiesz na naszym etapie male dzieciatka moga spowodowac przyspieszenie laktacji :szok: ale ty juz na finishu wiec mozesz!!:

no coś ty - nie miałam pojecia, że dziecko może wpłynąć na moja przysadkę... hmmm.... ale z drugiej strony Damiancio był u mnie we wtorek rano i rzeczywiście we wtorek po południu zaczęły się te strasznie bolące i regularne skurcze:/ no to ładnie....

................................
sorki za post pod postem...:-)

no moze sie wlaczyc u nas taki guziczek.. hehe:)

a swoja droga na ostatniej wizycie moj zakrecony gin pow zze mam zrobic toxo przed porodem i tylko to , a adzis wypisal, ze hbs, cos tam jeszcze morfologia i mocz a o toxo nie wspomnial! ten to jest zakrecony jak gwizdek jednak!

Matko, ile czytania, człowiek na pół dnia z domu wychodzi i takie zaległości :-)

Ale bilans na plus, olej w samochodzie wymieniony, kupione prezenty dla kilku osób i rolety do okien, nareszcie nie będzie nas widać z ulicy ;-)

Wczoraj jeszcze kupiliśmy ostatnie niezbędne akcesoria na Allegro i najważniejsze - W PONIEDZIAŁEK ODBIERAMY WÓZEK :-D Doczekać się nie mogę :-D

reklama
klaudoos fajnie się prezentuje ten body gorset:-)

Tylko oczywiscie wpieprz.... tu mega laskę, ktorej chyba nie bardzo potrzebny taki gorset...:wściekła/y:

Chyba po to żebyśmy w kompleksy powpadały:-(

Do góry