reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki

jestem :-) dziękuję za pamięć:-)

modem nam wysiadł i miałam przymusowy odwyk od BB, na szczęście dostaliśmy nowy i już wszystko powinno działać jak trzeba. :-)

U mnie w sumie nic nowego. Trochę mam problemy z zapanowaniem nad tym moim cukrem mimo ścisłej diety. Dostałam w przychodni glukometr (na zawsze :szok:) więc kuję się kilka razy dziennie i sprawdzam. Dietę trzymam już bardzo ścisłą, a i tak po posiłkach mam wynik w okolicach 150, a na czczo dziś rano miałam 112. :dry::dry: Kolejna wizyta u diabetologa w przyszły czwartek - ciekawe co powie.

Oprócz tego sporo poleguję bo skurcze i twardnienie brzucha łapie mnie coraz częściej.

reklama
Witam mamusie.
Claudia - sto lat, dużo zdrowia i bezbolesnego porodu

aniwar - mam identyczny termometr i wydaje mi się że jest super.

Ja dziś zmęczona. Wróciłam niedawno i chyba idę spać. Ale zamówiłam wózeczek.

NAPISZCIE MI KOCHANE CZY WAM TEŻ TAK DRĘTWIEJĄ RĘCE, BO MAM WRAŻENIE ŻE MOJA PRAWA NIEDŁUGO PRZESTANIE DZIAŁAĆ. aŻ NIE MAM SIŁY PISAĆ. i CZY TO OD KRĘGOSŁUPA CZY CO, BO SAMA NIE WIEM.

Ostatnia edycja:
blondi - śliczna ta bluzka ja mam bardzo podobną :) tylko ja bym brała inny kolor nie taką jasną:). A moim zdaniem fajna bo później też można taką założyć już bez brzuszka. A u ciebie widzę że święta już czuć ;)

Claudia
- Zobacz załącznik 308176

ribi - w dbam o zdrowie są termometry zwykłe nie elektroniczne ale bezrtęciowe

aniwar - jak nie piękna jak piękna:) ja uwielbiam choinki i uważam że każda ma swój urok bo każda oddaje część swoich właścicieli:)

klaudoss - to super że na wizycie wszystko ok;)

tonia - ten urlop tzw tatusiowy trzeba wykorzystać w całości nie możesz rozdzielić na tygodnie.

Ja dziś placki ziemniaczane na obiad. Później mam jechać z bratem na jarmark świąteczny ;) a w niedziele zaś ale do Pszczyny z moim bo tam też jarmark;) może załapię się na jakiegoś pierniczka?:p

fogia w końcu kochana się pojawiłaś....dobrze, że neta naprawili. Z tym cukrem to widzę nieciekawie....

kate mi drętwieją ręce od początku, bierz magnez a będzie lepiej....to od kręgosłupa....

A ja się pochwalę , że właśnie dokonałam zakupów na allegro. Kupiłam w końcu łóżeczko i komodę i pościelkę. Łóżeczko i komoda Drewexu z Misiem a pościel ten komplet co pokazywalam i jednak niebieska....wydałam jedyne 1100 zł....ale Maciuś będzie miał już gdzie spać:)

Teraz idę mieszkanko ogarnąć....

ariska czyli jednak dobrze mówiłam że rtęciowych już się nie dostanie....wiem że zostały wycofane ze sprzedaży...

a ja już po zakupkach spożywczo-chemicznych i jestem zasapana:/ chodzenie jak pingwin w ciele słonicy nie jest łatwe :-D

blondi i aniwar - sliczne macie choineczki:-)

claudia - ja ci ostatnio polecałam dentosept - spróbuj - mam nadzieję że pomoże...

klaudoos - super, że dzidzia próbuje wkręcić sie w kanał rodny... godzina "0" tuż tuż :-)

my dzisiaj na obiad mamy pierożki :-)

a ja po południu wybieram się do "listopadówki" mojej i jej niuńka:-)
no kochana to jak zobaczysz Damianka to nie zdziw sie jak zaczna sie skurcze:-) twoja przysadka moze zaczac wytwarzac wiecej prolaktyny wiesz na naszym etapie male dzieciatka moga spowodowac przyspieszenie laktacji :szok: ale ty juz na finishu wiec mozesz!!

kurcze ja chodzic nie moge po badanku! niby taki malutki i chudziutki ten ginek ale jak wpakuje paluchy to nie ma zmiluj sie!

do nas przyszly paczki- okulary zamowilam na allegro za 175zl z przesylka:-) a u optyka za identycny 3 lata temu placilam 415zl:szok:

i mezuch namowila mnie na gorset, bo po odchudzania do teraz wisi mi skóra+sadelko od pepka w dol i mam juz dola co to bedzie po ciazy! wiec stwierdzil ze gtrzeba zainwestowac w gorset i guam (guam dopiero po kilku tygodniach bede stosowac) a gorset o taki: GORSET BODY WYSZCZUPLAJACE Z REGULACJĄ UCISKU XXL (1341293694) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze zda egzamin:tak: bo pas kiedys mialam, ale zwijal sie w rulonik na walkach:szok::no:

kate - mi tak strasznie drętwieją ręce, że palców nie czuję dzień i noc... nie wspomnę że w nocy nie mogę przez te drętwienia i bóle spać.... mi lekarz powiedział że to częściowo od kręgosłpa, ale u mnie bardziej na te drętwienia wpływa zatrzymanie wody w organizmie przed porodem. mam spuchniete nadgarstki i one wpływają także na drętwienia

no kochana to jak zobaczysz Damianka to nie zdziw sie jak zaczna sie skurcze:-) twoja przysadka moze zaczac wytwarzac wiecej prolaktyny wiesz na naszym etapie male dzieciatka moga spowodowac przyspieszenie laktacji :szok: ale ty juz na finishu wiec mozesz!!:

no coś ty - nie miałam pojecia, że dziecko może wpłynąć na moja przysadkę... hmmm.... ale z drugiej strony Damiancio był u mnie we wtorek rano i rzeczywiście we wtorek po południu zaczęły się te strasznie bolące i regularne skurcze:/ no to ładnie....

................................
sorki za post pod postem...:-)

no moze sie wlaczyc u nas taki guziczek.. hehe:)

a swoja droga na ostatniej wizycie moj zakrecony gin pow zze mam zrobic toxo przed porodem i tylko to , a adzis wypisal, ze hbs, cos tam jeszcze morfologia i mocz a o toxo nie wspomnial! ten to jest zakrecony jak gwizdek jednak!

Matko, ile czytania, człowiek na pół dnia z domu wychodzi i takie zaległości :-)

Ale bilans na plus, olej w samochodzie wymieniony, kupione prezenty dla kilku osób i rolety do okien, nareszcie nie będzie nas widać z ulicy ;-)

Wczoraj jeszcze kupiliśmy ostatnie niezbędne akcesoria na Allegro i najważniejsze - W PONIEDZIAŁEK ODBIERAMY WÓZEK :-D Doczekać się nie mogę :-D

reklama
klaudoos fajnie się prezentuje ten body gorset:-)

Tylko oczywiscie wpieprz.... tu mega laskę, ktorej chyba nie bardzo potrzebny taki gorset...:wściekła/y:

Chyba po to żebyśmy w kompleksy powpadały:-(

Do góry