reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny a to nie jest tak ze ten urlop tatusiowy można wykorzystać w ciągu roku i jeśli dziecko urodzi sie w styczniu 2011 to tydzień bedzie można wziąć teraz a tydzień za rok??? Bo jeśli tak to chyba będzie dotyczyć dzieci urodzone po 7stycznia, ale nie wiem czy dobrze kojarze, gdzieś mi bija dzwony tylko nie wiem w którym kościele...
Ja się tym nie interesuję tak bardzo bo mój m pracuje w niemczech i nas to nie dotyczy.

reklama
Znowu musiałam Was gonić, posprzątałam i zastanawiam się co na obiad, chyba zrobię ziemniaczki ze smażoną cebulka, paluszki rybne z fileta i surówkę z kiszonej kapustki, bo to piątek dziś więc wypada pościć...
Klaudoos, dziwi mnie że nie podał Ci wagi Szymka, przecież trzeba zrobić kilka pomiarów i sama się wyliczy przybliżona waga i to nie jest prawda że jak ciaża donoszona to juz nie wyliczy, przecież kładzie się nacisk na określanie przybliżonej wagi nowotodka tuż trzed terminem i tym bardziej po terminie, by sprawdzić czy dzidziuś nie jest za duży i może bezpiecznie rodzić się naturalnie...oj lajtowy ten Twój ginek albo ja juz taka przyzwyczajona jestem do swojego , że wszystko milion razy sprawdza i mierzy, waży itp...
NO ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻE WSZYSTKO OK I ŻE COŚ ZACZYNA SIĘ ZAPOWIADAĆ, NIC INNEGO TYLKO ODDAĆ SIĘ WE WŁADY MĘŻA, NIECH SOBIE POBZYKA BO POTEM POST DŁUGI BĘDZIE W POŁOGU...

Claudia bidulko, znowu ten ząbek Ci dokucza, przy samych urodzinkach.
Blondi to nam prezentację zrobilaś, fajna ta choinka z tymi szyszkami jak ozdobicie to dopiero będzie robić wrażenie.

Ciekawę co z naszą Fogią się dzieję...nie widziałam jej długo. mam nadzieję, że wszystko ok.
on ma starszawy sprzet moze dlatego w kazdym badz razie zrobil pomiar glowki tzn zaznaczyl ale sprzet mu pokazal (mam tez na wydruku) ??w?d wiec nic sie wiecej nie dalo zrobic, najwazniejsze dla mnie ze tetno bylo prawidlowe no i ta smieszna glowka wibrująca szukajaca po omacku drogi ucieczki:) troszke przypominala mi w ruchach pieska z ruchoma glowa co niektorzy maja w autach:)

troszke pospalam, a teraz ubieram sie i na spacerek z psiura wychodze!! odezwe sie pozniej bo jeszcze kuchnie trzeba ogarnac:)

dziewczyny zrobcie mi smaka na obiad! co robicie dzisiaj bo ja nie mam apetytu, a tak to omnie znowu zajawicie moze:)

U mnie dzisiaj obiad postny;-) Jesli ktoras chce zgapic to serwuję: ziemniaki, filety z mintaja panierowane w bułeczce i surówkę z kapusty kiszonej:-)
Oby szybko bo wcale mi się nie chce nic robic:-(

klaudoos czyli Twoj bąbelek ma już zielone światło na całego:-) Może zdecyduje się wyskoczyć Wam jednak jeszcze ...pod choinkę:-)

claudia wszystkiego naj naj, znośnego porodu i mniej bóli ząbków...:-)

i ja się dołączam do życzeń ! claudia, wszystkiego co tylko zapragniesz:):* oj widzę że gorąco się robi u co niektórych mamusiek:) fajnie:) a ja standardowo po drzemce, obiad z wczoraj, także looz:) klaudoos gratuluję zdrowego pulpecika:* ja moją też muszę z lekka podtuczyć do 27.12 :)

Ja już po prasowaniu, ostatnie pranie dzidzi się suszy więc już blisko końca:)
klaudoos gratuluje wizyty, oby poszło gładko:)
claudia współczuje bólu zęba, oby szybko minął:)
chciałam jeszcze coś napisać ale zapomniałam co;-) u nas sypie snieg nie chce się nawet z domu ruszać. W sumie to na zakupy jutro z m. będzie łatwiej.
Miłego popołudnia.

a ja już po zakupkach spożywczo-chemicznych i jestem zasapana:/ chodzenie jak pingwin w ciele słonicy nie jest łatwe :-D

blondi i aniwar - sliczne macie choineczki:-)

claudia - ja ci ostatnio polecałam dentosept - spróbuj - mam nadzieję że pomoże...

klaudoos - super, że dzidzia próbuje wkręcić sie w kanał rodny... godzina "0" tuż tuż :-)

my dzisiaj na obiad mamy pierożki :-)

a ja po południu wybieram się do "listopadówki" mojej i jej niuńka:-)

reklama
U mnie dzisiaj obiad postny;-) Jesli ktoras chce zgapic to serwuję: ziemniaki, filety z mintaja panierowane w bułeczce i surówkę z kapusty kiszonej:-)
Oby szybko bo wcale mi się nie chce nic robic:-(

klaudoos czyli Twoj bąbelek ma już zielone światło na całego:-) Może zdecyduje się wyskoczyć Wam jednak jeszcze ...pod choinkę:-)

claudia wszystkiego naj naj, znośnego porodu i mniej bóli ząbków...:-)
no wlasnie rozmrozilam fileciki z dorsza skandynawskiego chyba,maz kupi kapustke ja ja przyprawie hihi i frytki bo jeszcze sa w zamrazalniku!

Klaudoos nie spaceruj za duŻo bo siły nie będziesz miała na zalecone bara bara...hihi

Blondi udanych zakupów życzę.
nie nie.. dzisiaj nie ma szans! :)
a swoja droga mam znajoma która jak tylko zaszla w ciaze (i to za swoim pierwszym razem) po 3 mies wzieli slub- znali sie kupe lat.. to od tego momentu, az mlody skonczyl 2,5 roku nie kochali sie.. niestety rodzina i psycholog ingerowal w ich zwiazek, ona w koncu wyladawala u psychologa, potem leczyla depresje! dla niej seks nie musial istniec i bala sie kolejnej ciazy itd.. zatem moj mowi pfff... 3mies celibatu to nie 3 lata- WYTRZYMAM:)

Do góry