reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja też nigdy nie wiem jaką mam długość szyjki, on mi tylko mówi czy jest twarda i zamknięta....
jakby coś było nie tak to też powie...

a co do zęba to tak długo miałam spokój, wczoraj wieczorem wzięłam gumę do żucia i chyba wjechałam za mocno w ta dziurę i boli jak diabli...

akurat jak mamy jechać do teściowej na noc... a ja będę zdychać.

reklama
damquell co tam wydziergałaś?
A coś ostatnio lubię turkusowy kolor. I jak babcia gdzieś na strychu znalazła wełny - to zaraz się wziełam za ten turkusik i już mam czapkę, pół szalika i takie zarękawki :) Oczywiście dla siebie, he :)
Zrobiłam też wcześniej dla moich dwu córeczek na wiosnę ażurowe czapeczki - dzwoneczki i teraz dorabiam sukienkę. Może zdążę
A miałam ci napisać że niestety nie udało mi się wysłać tej paczki - bo na mojej poczcie nie mają odpowiednich kopert :( A w Tychach jutro będę to mam nadzieję ze tam kupię

Znowu musiałam Was gonić, posprzątałam i zastanawiam się co na obiad, chyba zrobię ziemniaczki ze smażoną cebulka, paluszki rybne z fileta i surówkę z kiszonej kapustki, bo to piątek dziś więc wypada pościć...
Klaudoos, dziwi mnie że nie podał Ci wagi Szymka, przecież trzeba zrobić kilka pomiarów i sama się wyliczy przybliżona waga i to nie jest prawda że jak ciaża donoszona to juz nie wyliczy, przecież kładzie się nacisk na określanie przybliżonej wagi nowotodka tuż trzed terminem i tym bardziej po terminie, by sprawdzić czy dzidziuś nie jest za duży i może bezpiecznie rodzić się naturalnie...oj lajtowy ten Twój ginek albo ja juz taka przyzwyczajona jestem do swojego , że wszystko milion razy sprawdza i mierzy, waży itp...
NO ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻE WSZYSTKO OK I ŻE COŚ ZACZYNA SIĘ ZAPOWIADAĆ, NIC INNEGO TYLKO ODDAĆ SIĘ WE WŁADY MĘŻA, NIECH SOBIE POBZYKA BO POTEM POST DŁUGI BĘDZIE W POŁOGU...

Claudia bidulko, znowu ten ząbek Ci dokucza, przy samych urodzinkach.
Blondi to nam prezentację zrobilaś, fajna ta choinka z tymi szyszkami jak ozdobicie to dopiero będzie robić wrażenie.

Ciekawę co z naszą Fogią się dzieję...nie widziałam jej długo. mam nadzieję, że wszystko ok.

No człowiek na chwilę znika i co? i trzeba nadrabiac, kapiel udana znaczy prysznic w sumie:-D
Dzieki za ocenę pokoiku, niektóre z Was juz go widziała ale teraz przemeblowanko wiec wrzuciłam:p
Stół przystrojony jest tak na codzień, własnie myslę jak tu zmienić wystrój ale to pod kolor choinki więc czekam aż się zdecyduje jakiego koloru będą kokardy :-)
A porzadek to raczej utrzymuje bo na codzien nie wyrobiłabym ze sprzataniem, ale podłogi trzeba czasem zmyć :p

Aniwar - śliczna choinka, moja to dopiero rozłożona, więc bez porównania, a Twoja ślicznie ubrana Mmmm :-D Oj robi się Świątecznie hehe

Ciekawę co z naszą Fogią się dzieję...nie widziałam jej długo. mam nadzieję, że wszystko ok.
Fogia ma odłączony internet - ale dziś już ma przyjść facet naprawiać :)

Claudia - zrób sobie płukankę z szałwi i rumianku. tylko nie pij - bo nie możemy pić w ciąży szałwi. Ale płukanie może trochę pomóc i na pewno powstrzyma przed stanem zapalnym.

Ostatnia edycja:
U was już choinki - a moja jeszcze w lesie ;)
Za to puściłam sobie na GG radio - świąteczne przeboje i tak się zrobiło nastrojowo :)
Ech - jak pięknie byłoby mieć dzieciątko na święta :))))))))

A za oknem sypie śnieg :)

reklama
I ja się witam z Wami:)

martusia - dobrze, ze dzidzia jest zdrowa i po wizycie ok:)

klaudoos - no Ty się szykuj powoli do współpracy z mężem, to może uda Ci się jeszcze w grudniu urodzić;)

blondi, Aniwar - Piękne choinki:) U was juz tak świątecznie, my jeszcze poczekamy na choinke, bo będziemy mieć żywa...

Claudia- Wszystkiego najlepszego Ci życzę, szczęśliwego rozwiązania, samych radości i uśmiechów w życiu:)

Co do nocki, to u mnie podobnie- nieprzespana od 5 rano czytałam książkę, zasnęło mi się po 8.00.

A co do szyjki, to ja tez nigdy nie wiem jaka długa jest, ostatnio po wizycie gin powiedział mi ze jest krótsza, ale powiedział o ile, ale w sumie, co mi to da...Powiedział, że jakby była z krótka, to skierowałby mnie do szpitala, wiec na razie się tym nie przejmuje...Piszecie o bólach na dole, ja póki co takich nie odczuwam, za to każdy ruch Ali, te jej łapki, tak mi wchodzą w pachwiny, że czasem nie mogę, tak mnie tam skrobie- łobuziara jedna:) A dupkę tak wypina, ze szok:)

Do góry