reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

cześć brzuchatki :-)

ja też dzisiaj spałam z przerwami... o 4 zrobiłam sobie z nudów śniadanko i herbatkę i je zjadłam:-) później zasnęłam ale na trochę bo Szymuś pewnie nie wiedział o co kaman z tym żarełkiem nad ranem i zaczął wariować:-)

tysia - mnie jak kłuje szyjka to czuję takie nieprzyjemne uczucie wbijania szpilki od środka i jest to dokuczliwe bo pomimo zmiany pozycji nie przechodzi...

claudia - wszystkiego najlepszego kochana!

trzymamy kciuki za dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty!

PS klaudoos -a z moich nowinek to znów mam wentylek :-D Szymcio wariował strasznie przed snem i głaskałam brzunio i poczułam, że znów jest i dzisiaj nadal jest:-D chyba rzeczywiście wczoraj mi go zassał bobasek :-)

reklama
Dzień Dobry :)

Ja się witam :) Też coś spać nie mogłam dzisiaj :( Więc nocka taka sobie. Dziewczyny ja też mam te kłucia jakby mi ktos igłę wbijał :( Ale to chyba normalne.

Idę robić śniadanko i zajrzę później.

malutk_a co tam słychać??

blondi ty to ranny ptaszek jesteś

ja tylko na chwilę, póki mój w sklepie, potem do Was zajrzę, dziękuję serdecznie za życzonka :tak:

Dzien dobry!
i ja juz na nogach. Dzisiaj z jakims kiepskim samopoczuciem wstalam ale moze po sniadanku sie poprawi.. Tu mnie kluje, tam pobolewa i jeszcze jakies skurcze lydek. Ach ten dziewiaty miesiac :)
Claudia wszystkiego naj, naj, naj:) Szczesliwego rozwiazania i duzo zdrowka dla Ciebie i Malenstwa!
Blondi tunika bardzo fajna i mysle ze spokojnie posluzy Ci jeszcze po porodzie.

Aniwar, moncia - no to nie tylko ja słabo sypiam :-) moncia ja jadlam sniadanie pół godzinki później, hehe a nasze maluszki chyba były zaskoczone :-D

Ribi - dzieki za info ale to Gabriella pytała o termometr rteciowy, napewno doczyta Twoja odpowiedz :-D

Rozwiesiłam pranie, jeszcze obrus prałam to jak go prasowałam to wysechł :p więc już na stole jest heh

I ja się z Wami Witam kochane :)

Wczoraj miałam wizytę u ginka i samolot i usg...a więc tak .....brzucho juz mi się strasznie opuściło.....ginek zauważył ......waga spadła o 1kg(któraś pisała ze się gubi kg przed porodem hmm)przez tydzień różnica gigantyczna...jak siedzę to brzucho.... tez......siedzi na kolanach:)
Serduszko pięknie pracuje,pokazywał mi przepływy krwi...wszystko ok.....malutka strasznie uparta i nieśmiała(mam nadzieję ze nic nie urosło i filutek nie dynda)do pomiarów udko ginio lapal z 10 minut,a najlepiej było widać plecy cały czas...i odkręcała się nic nie dało się podglądnąć....dobrze ze zdrowa...waży 2900 ,wody płodowe w normie.Badanie na samolocie mnie tak nie bolało rozwarcie jest na 2 cm..... następna wizyta za tydzień...no chyba ze wcześniej na porodówkę:)
Dziś zaczęłam 37 tydzień ...tak ze doktor powiedział ze niech sie dzieje co chce...donoszona ciaza...moze juz się wykluwać:)
Dobrze ze w miarę cicho mówił,moze go nie usłyszała:) ??

Claudia-sto lat!!!wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:)

Blondi-Jak zamawiasz koszule...to ja bym się nie zastanawiała...:) a tak jak juz któraś wspominała i po porodzie jak brzuszek nie będzie jeszcze płaski....to przyda się jak znalazł do maskowania naszych fałdek:)

Tonia,Monciaa-Super ze wizyty udane i z dzieciaczkami wszystko ok:)

Malta-Ten termometr mam firmy Actiwave 4w1(ucho,czoło,temp.otoczenia i zegarek)
Akurat taki kupiłam bo miałam taki do pupki i pod paszkę w dzieciowym sklepie kupilam chyba canpol firmy...ale jak juz kiedyś wspominałam miś miał straszną gorączkę 40 C,płakał ,kręcił się i za nic nie mozna mu było tym normałnym zmiezyć...a jechałam do apteki wykupić leki i z rozpędu wziełam termometr tez...pyk do ucha i pomiar juz był....bez kręcenia ,wiercenia,a ten drugi jednak trochę trzeba potrzymać aby naciągnął.
No ale w razie jak by mi coś zle pokazywał mam aby sprawdzić.Cena taka była bo to 2 lata temu bylo....teraz moze są i tańsze...i na all nie patrzyłam.

klaudoos-trzymam kciukosy za wizytę...daj znak..................................

Martusia i TY dobre nowinki nam tu fundujesz.
Ale mamy zbieg okoliczności, wszystkie które byłyśmy wczoraj na wizytkach przynosimy podobne wieści...tylko czekać aż kolejne dziewczyny podobnie będą pisać.
Wszystkie znaki na niebie wskazuja na fakt, że niebawem sie zacznie...GORĄCA LINIA BĘDZIE AŻ PARZYĆ;););)

reklama
Do góry