reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Tonia - wiem własnie, że koniec ciązy ale ja ciągle naginam z jednej bluzce, a Święta idą ... ostatnio zamówiłam tunikę droga była ale jest bardzo obcisła i za krótka tylko do dzinsów pasuje... więc pomysłam że ja bede zamawiać koszulę nocną od tego samego sprzedawcy to może opłaca się cos domówic no i szczaiłam tą tunikę... sama nie wiem, ale raczej po ciąży tez ją uzyję, zanim wrócę do normy to pewnie jeszcze w niej pochodzę.... ach mam dylemat:-(
Niestety od tygonia gdzieś nie umiem spać, wieczorem zasypiam późno rano wstaje z mężem o 5tej i juz zasnąć nie mogę, do tychczas spałam długo i duzo... może organizm juz sie przygotowuje ... kto wie :-D

Gabriella - racja z tymi termometrami, położna nam mówiła, że te termometry niestety źle pokazują, że czasem ręka można wyczuć gorączkę u dziecka, a termometr pokazuje że jest w normie, dlatego chyba od rodziców pożycze rtęciowy:)
Któraś z dziewczyn tu pisała, ze gdzieś jeszcze sprzedaja na zamówienie, ale nie pamiętam która i gdzie, więc może spojrzyj kilknaście stron do tyłu bo był juz ten temat :-)

Klaudoos - udanej wizyty, czekamy na wieści :-)

Piorę całą pościel do łózka ledwo do pralki weszło :-) ostatnie pranie i ostatnie prasowanie, więc śmiało mogę rodzić :-D

reklama
Witam się i ja z rana :-)

Tysia, ja wczoraj tak miałam w drodze na autobus, że mnie strasznie szyjka kłuła, ale tak idealnie pośrodku, taki ból, że musiałam przystawać, bo zginało mnie w pół... Ale oprócz tego ani mi brzuch nie twardnieje, ani nie mam innych bóli (poza jajnikami, ale to na leżąco i rzadko)

Miłego dnia Mamusie :-)

Claudia a czy Ty czasem nie obchodzisz swych urodzin, bo na gg mi się wyswietliło :-)
A więc:
Życzę Ci wszystkiego co najweselsze, najmilsze, najsłodsze i najpiękniejsze.
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!
Niech uśmiech nigdy nie znika z Twej twarzy!
Oczywiscie lekkiego i szybkiego porodu :)
STO LAT KOCHANA!

Czesc Brzuchatki:-)

Oj krotka nocka za mna:-( usnełam o 3 a wstałam o 6 rano:-( masakra...w ogóle nie mogłam spać..troche przyczyniła sie do tego zgaga ale generalnie to chyba dlatego nie mogłam spać bo wczoraj dlugo spałam i jakoś organizm jest chyba wypoczęty...chociaż Bartus w brzuchu to szaleje na maksa...ciasno mu chyba jak nie wiem co bo wypina sie we wszytskie strony a jak on sie wypycha to ja mam wrażenie że mój brzuch waży dwa razy więcej i nie jest mi zbyt wygodnie....ale co tam dam rade niech sie wypina;-)

tak więc wyczytałam , że takie kłucia na tym etapie ciązy, to jest wstawianie się główki w kanał rodny....ale dziewczyny na jakimś forum pisały, że niedługo po tych kłuciach to urodziły.:/ także, nie wiem co myśleć, cóż będę się obserwować:)

No to nieźle, zaczyna sie na całego akcja przygotowanie do PORODU:-)

Witam się :)
DZIEŃ DOBRY :-)
OSTATNIA POSZŁAM SPAĆ I PIERWSZA WSTAŁAM:-(
OD PIĄTEJ NIE ŚPIE serfuję NA ALLEGRO :-)

Co myslicie o takie tunice?
REWELACYJNA TUNIKA BOMBKA DLA PRZYSZŁYCH MAM (1351102329) - Aukcje internetowe Allegro

Tunika fajna i faktycznie po ciazy tez jeszcze przez chwile Ci posluzy, bo wiadomo brzuszek od razu nie bedzie idealny a jak goscie beda was odwiedzac to w takiej szerszej anwet bardziej komfortowo bedziesz sie czula...a cena atrakcyjna...

Claudia a czy Ty czasem nie obchodzisz swych urodzin, bo na gg mi się wyswietliło :-)
A więc:
Życzę Ci wszystkiego co najweselsze, najmilsze, najsłodsze i najpiękniejsze.
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!
Niech uśmiech nigdy nie znika z Twej twarzy!
Oczywiscie lekkiego i szybkiego porodu :)
STO LAT KOCHANA!

Claudia ja tez dołączam sie do zyczeń:
dużo miłości, spokoju, pogody ducha, spełnienia najskrytszych marzeń i aby każdy dzień był piękniejszy od poprzedniego.STO LAT,STO LAT!!!

A WIĘC CLAUDIA....
Ogniki świeczek zdobią tort urodzinowy
Drżący blask ich rozsnuwa nastrój wspomnieniowy
Świeczki te, choć minionych już lat są symbolem
Niech będą w Twoim życiu jasnym reflektorem

Każdy rok, choć był inny, był tak samo ważny
Bo każdy wiek człowieka jest wiekiem poważnym
Coraz więcej rozumiesz, wciąż wiedzieć chcesz więcej
Coraz bardziej masz wprawne i pomocne ręce

Zbierasz swoje doświadczenia, wciąż uczysz się żyć
Jednak w życia labiryncie trudno znaleźć nić
Tę, która by pomogła pułapki ominąć
Czyhające na ciebie z niewiniątka miną

Nie przejmuj się guzami, choć tak mocno bolą
Złe pokusy pokonuj swoją silną wolą
Wszystkie smutki, radości których wciąż doznajesz
To, można rzec inaczej- życie swe poznajesz

Niech więc Twoje marzenia zawsze się spełniają
Niechaj wszyscy wokoło zawsze Cię kochają
Niechaj z Tobą w parze zawsze szczęście chodzi
W szkole i w czas relaksu zawsze się powodzi

Życzę też Tobie w tym dniu uroczystym
Byś ten świat poznawała zawsze z sercem czystym
Czyste serce to przecież jest czyste sumienie
Stokroć razy ważniejsze niż marzeń spełnie.

Witam się i ja porannie,ale śpiąco zaraz chyba spowrotem lulu idę.Nocka mało spana,bo syna dusił jakiś suchy kaszel.
Claudia wszystkiego naj,najlepszego,lekkiego porodu.

I ja się witam z rana:)

claudia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

aniwar Kochana powiedz jak sprawuje się ten termometr bo chcę go kupić

blondi podobno mozna kupić rtęciowy w aptece Dbam o Zdrowie w necie...nie patrzylam wiec nie wiem.

hej, witam się z rana, i już uciekam, bo potwornie boli mnie głowa i ucho, a poza tym się nie wyspałam:/ tak więc muszę się wygrzać pod owcą:)miłego dnia bez niespodzianek:*

Dzień dobry :-)

Claudia - wszystkiego naj, naj, naj i dużo pociechy z Michasia - no i żeby szybko i bez komplikacji przyszedł na świat, a potem dawał Ci samą radochę :-)

Która to pisała, że pies jej pilnuje i się na nią patrzy? Za mną od wczoraj wieczora łażą obydwa moje zwierzaki - pies i kot, jak nigdy w najlepszej zgodzie - i patrzą się na mnie dziwnie... już mnie to zaczęło denerwować, kiedyś się dowołać nie można było, a teraz gdzie się nie ruszę, to słyszę takie 8 razy tuptuptuptup po panelach za sobą :-D
Może to faktycznie coś oznacza ;-)

reklama
ribi jesli chodzi o termometr to narazie wydaje sie byc ok...mierzylam temp. i w uchu i na czole...wynik troche sie róznił ale nie duzo (oni tam na ulotce piszą, ze moga byc roznice o poł stopnia) jesli chodzi o mierzenie temp w pokoju to jak mierzyłam to pokazało 22 stopnie a mi sie wydawalo ze jest chlodniej.....czy ten termometr byl wart zakupu to chyba wyjdzie dopiero jak maluszek bedzie na swiecie i bedzie sie go częsciej uzywać....na pewno jest lepszy niz zwykly elektroniczny pod paszke...dzieciom nie mierzy sie temp pod paszka a w pupcie to tak jakos nie miałabym serca mu wkladać termometru żeby zmierzyc temp....

teraz jeszcze raz go sprawdzałam i w uchu i na czile jest rożnica nie całe pół stopnia ale ta temp pomieszczenia wydaje mi sie bledna.....że pokazuje za wysoko....musze od rodzicow pozyczyc termometr i zobacze jak tamten pokazuje....

Ostatnia edycja:
Do góry