reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

cześc dziewczynki:-) i ja sie witam słonecznie:)
Claudia - kochana zyczę Ci duuuzo słonka i uśmiechu,lekkiego porodu i spełnienia wszystkich marzeń:-)
Blondi- pokoik super się prezentuje:)
Martusia - to teraz trzeba tylko czekać :)

a ja wczoraj jeszcze musiałam polezeć a potem mój syn znów chory wrócił ze szkoły i od razu padł na łózko .musiałam go wieczorem leczyc.
Powiem wam ze juz chodze jak '' slon w składzie porcelany'',wczoraj zbiłam talerz z nowej zastawy ,bo juz było mi ciężko schylić się na dól do szafki:no:.dzis podlałam kwiatki,starłam kurze i juz czuję się jakbym sprzątała cały dzień:szok:
miłego dzionka ,a ja ruszam na małe zakupy,bo przez te dni mój nie pofatygował się po jedzonko i lodóweczka pusta....
ticker.php

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dziś wstałam trochę później bo o 9-ej dzięki temu, że mój mąż ma dziś dzień wolny i nie trzeba się było zrywać o 6-ej. On z resztą jeszcze śpi a ja już po pierwszym śniadanku, z nim zjem drugie :).
Mam już w domku wózek od mojej siostry, muszę go tylko rozebrać i poprać wszystkie budki itp bo ostatnie 2 lata stał w piwnicy.
Siostra przywiozła mi też trochę ciuszków, które oddała już jej bratowa męża (rodziła w sierpniu) tylko to takie trochę na zapas bo mimo, że wybrała same takie niebieskawe lub bardziej neutralne to jak na nie patrzę to takie bardziej dziewczyńskie i pod względem rysunków na nich i nawet fasonów. Ale jak nie będzie malucha w co ubrać to i to się wykorzysta.
Ciągle czekam jeszcze na ciuszki od jej koleżanki bo tam ponoć trzy kartony są (i to już po chłopcu) i dlatego wciąż nic nie kupuję. Z resztą wczoraj weszłam do tup-tusia i mieli kilka śpiworków przecenionych ale jak zobaczyłam ich ceny już po obniżce to stwierdziłam, że kurtkę za te pieniądze dorosłemu człowiek by kupił. Na razie się wstrzymuję bo może w tych ciuszkach będzie śpiworek, w końcu ona też rodziła zimową porą.
Już tak bym chciała mieć wszystko przygotowane. A póki co nie mogę się zdecydować gdzie kupić te wszystkie inne rzeczy typu pieluchy tetrowe, wkładki laktacyjne itp, czy na alegro czy w takim komisie, który wyczaiłam u nas (wyprawki niemowlęce i porodowe oczywiście sprzedaje nowe) i ponoć ma też ceny promocyjne. Poza tym mąż ciągle w pracy i tak naprawdę chyba sama muszę o tym pomyśleć i skompletować wszystko bo w końcu nie zdążę.

Claudia wszystkiego dobrego w dniu urodzin.

Claudia STO LAT STO LAT

Mój m pojechał na zakupy i potem skończy myć okna. Ja idę pozmywać po śniadanku i potem będę leniuchować. My choinkę to przed samymy świętami będziemy ubierać.

Kludooss daj znać jak po wizycie.

Witam was.

Claudia, wszystkiego najlepszego!

Blondi, śliczny masz pokój, bardzo ładnie wygląda ta zieleń z tym dmuchawcem na ścianie :tak: A porządek masz taki jakby już jutro miały być święta ;-):-D

Widzę, że tu część z nas miała problemy ze spaniem :szok: Ciekawe co na was tak wpłynęło. Czyżby pełnia księżyca była? ;-)

Ja mam dziś jakiegoś doła. Mój synek znów wpadł w jakiś dziwny nastrój i tęsknotę za tatusiem, którego nota bene ma na co dzień w domu. A na dodatek w Dzień Dobry TVN był program o chorych dzieciach i jakoś mi się źle zrobiło :-( Muszę się chyba wziąć za jakieś konkretne prace, by nie myśleć negatywnie.
Wczoraj zaczęłam robić kartki z życzeniami świątecznymi. Jak skończę to wkleję je na odpowiednim wątku :tak:;-)

Witam sie!
a wiec jestem po wizycie- nie dosc ze spozniona- pogoda masakra- wycieraczki w aucie nie dzoialaly;/ ta babka poprosila by wejsc przede mna bo swiezo po porodzie a maz z noworodkiem w aucie;/ a moj maz do pracy musi jechac i byl lekko wkurzony ale puscilam:)
co u nas? wszystko na dobrej drodze!
1. szyjka skrocona ale ile? on sam chyba nie wie:) mowi ze jakies 2cm ma- dla mnie to dluga:)
2. glowka bardzo nisko, napiera na palce, szyjkę prawie wstawiona w kanal rodny ale jeszcze szuka (widac bylo ruchy na usg jak szuka by wejsc- niesamowite:) )
3. miednica sie rozciaga, spojenie bedzie bolalo!
4. mam lezec na lewym boku a najlepiej na rozjechanym miekkim lozku/hamaku- tez sobie wymyslij hamak zimą:)
5. powiedzial, ze wszystko juz zalezy od przysadki mozgowej kiedy porod- prawdopodobnie w tym roku, bo juz wszystko jest w zasadzie przygotowane, ale musimy pomoc przysadce czyli stymulacja sutków i bzykanko.. a najpozniej wg statystyk powinnam urodzic w swieto 3 króli:) i do tego czasu dal mi L4 ale 27.12 mam jeszcze wpasc sie pokazac..

no to tyle.. po badanku chodze rozkraczona i obolala!
wagi malego nie podal bo usg stwierdzilo, ze ciaza donoszona i dziecko duze wiec nie pokaze wymiarów:)

Claudia- wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!

PS klaudoos -a z moich nowinek to znów mam wentylek :-D Szymcio wariował strasznie przed snem i głaskałam brzunio i poczułam, że znów jest i dzisiaj nadal jest:-D chyba rzeczywiście wczoraj mi go zassał bobasek :-)
no widzisz:)

Ostatnia edycja:
klaudoos dobrze, że wszystko dobrze ale wyczuwam, że spodziewałaś się że wiecej Ci powie....

Z ta szyjka to Ci dziwnie powiedział...ja od samego poczatku miałam 2 cm i mowila że jest książkowa teraz mam 1,5 cm i tez mówi zę to dobrze:-) Ci lekarze to jacys dziwni są...

Witam!

Claudia- ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego,szczęśliwego rozwiązania i dużo radości ze swojej pociechy:-)

Blondi-super pokoik:-)

Martusia-fajnie że wszystko w jak najlepszym porządku:-)

Ja mam jeszcze parę rzeczy do poprasowania ale jakoś nie mam chęci,nawet obiadu nie chce mi się robić:no:

Hej, witam :)
Claudia - samych radosnych chwil w przyszłym roku, zdrowego Michasia i własnego mieszkanka :)

Jejku wy tu same fajne rzeczy piszecie po wizytach- a ja wizytę mam dopiero we wtorek. Nie mogę się doczekać co tam u mojej rysi słychać, zwłaszcza że teraz jakaś mniej ruchliwa się zrobiła i w zasadzie tylko wieczorami dokazuje. Za to ostatnio odsypiam wszystkie nieprzespane noce - budzę się tylko na siku i dalej śpię :)
Mojego ruszyło w końcu do mycia okien - ale po nim zostaje więcej sprzątania niż było :(

reklama
klaudoos - nie chciało się lekarzowi obliczac wagi,widzę ze poradzil Ci mały sex na hamaku,tak żeby przysadka mózgowa stwierdziła ze juz czas:-D

ticker.php

Do góry