reklama
C
claudia4you
Gość
claudia- jesli dziewczyny sie zgodza to na goracej linii nie edytuj posta tylko pisz jeden pod drugim, bo nie wyswietla sie ze jest nowy post.. ja pytalam o marte wczoraj a nie widzialam na goracej nowego postu co wy na to?
wiesz co ok mi to pasuje,
nie chciałam śmietnika robić dlatego edytowałam....
ariska
Fanka BB :)
Claudia - wyślij tego swojego po ten dowód bo musi mieć dowód żeby dziecko zgłosić że się urodziło chyba że można np paszport ale nie wiem
ribi - cebula, czosnek mogą zmieniać smak mleka ale nie muszą, a jest jeszcze to że twojemu dziecku wcale to nie musi przeszkadzać
mila_mama - ja po coli tak jak klaudoss mam jeszcze większą zgagę
Tysia - spakuj ubrania na wyjście dla siebie i dla dziecka osobno i zostaw w domu. Po co masz to taszczyć ze sobą i po co ma to leżeć 3 dni i kisić się w tym szpitalu a tak jak twój przyjedzie cię odebrać to odrazu ci ubrania przywiezie. Bo przecież ubrań w których przyjedziemy na porodówce też się raczej nie zostawia tylko się pakuje i żeby do domu zabrali.
monia-T - na śląsku obowiązują karty czipowe i o taką napewno chodziło evciaa
evciaa - a nie możesz teraz złożyć wniosku o nową? to nie powinno dłużej jak miesiąc trwać
aniwar - to nie Bartuś to organizm się przygotowuje do porodu i do połogu bo wie że później za dużo sobie nie pośpisz i regeneruje się
Ja tam termometr mam zamiar jakiś najzwyklejszy kupić bo z doświadczenia wiem co najprostsze to najlepsze
U mnie na obiad dziś naleśniki a teraz sobie leżakuję i czytam gazetki bo przyszła moja prenumerata Mamo to ja i Twoje dziecko
ribi - cebula, czosnek mogą zmieniać smak mleka ale nie muszą, a jest jeszcze to że twojemu dziecku wcale to nie musi przeszkadzać
mila_mama - ja po coli tak jak klaudoss mam jeszcze większą zgagę
Tysia - spakuj ubrania na wyjście dla siebie i dla dziecka osobno i zostaw w domu. Po co masz to taszczyć ze sobą i po co ma to leżeć 3 dni i kisić się w tym szpitalu a tak jak twój przyjedzie cię odebrać to odrazu ci ubrania przywiezie. Bo przecież ubrań w których przyjedziemy na porodówce też się raczej nie zostawia tylko się pakuje i żeby do domu zabrali.
monia-T - na śląsku obowiązują karty czipowe i o taką napewno chodziło evciaa
evciaa - a nie możesz teraz złożyć wniosku o nową? to nie powinno dłużej jak miesiąc trwać
aniwar - to nie Bartuś to organizm się przygotowuje do porodu i do połogu bo wie że później za dużo sobie nie pośpisz i regeneruje się
Ja tam termometr mam zamiar jakiś najzwyklejszy kupić bo z doświadczenia wiem co najprostsze to najlepsze
U mnie na obiad dziś naleśniki a teraz sobie leżakuję i czytam gazetki bo przyszła moja prenumerata Mamo to ja i Twoje dziecko
Marta70 witamy z powrotem Ja termometr mam elektryczny taki pod pache a chcialabym kupic jeszcze jeden taki wlasnie do ucha albo czola ale jak patrzylam w internecie to chyba bardziej ten do czola kupie u nas kosztuje ok 40 funtow firmy browna.Dziewczyny zapytam juz tutaj bo niechce mi sie szukac wy pralyscie tez ochraniacze i przyborniki do lozeczka i przetrwaly wam?MOje maja wypelnienie poliestrowe i poszycie 100 bawelna identycznie jak kolderka i podusia i teraz nie wiem czy jak wypiore to przetrwa.Bo na etykiecie nie ma nic na temat prania tylko ze prasowac mozna nawet w 100 st.
Malta
Mama Wiktorka I Tomka
Marta super że juz w domciu i że z maluszkiem ok:-)
joasiab, martusia29, aniwar piszecie ze kupilyscie termometry ale jezeli mozecie podajcie nazwę, firmę...:-)
joasiab, martusia29, aniwar piszecie ze kupilyscie termometry ale jezeli mozecie podajcie nazwę, firmę...:-)
Marta super że juz w domciu i że z maluszkiem ok:-)
Ja mam dokładnie taki: Termometr douszno doczołowy ACTIWAVE TD-1107 (1360910712) - Aukcje internetowe Allegro
E
eevciaa
Gość
Ja tę kartę NFZ juz dawno miałam wymienic tylko ze jak pojechalam po wniosek to sie dowiedzialam ze musze zaswiadczenie miec ze sie ucze itp. Jakos tak potem z tym zwlekalam az w koncu zapomnialam ;-/. Teraz jak sie okazuje ze to konieczne to juz troche pozno jest... boje sie ze nie zdąrzę. Napisalam do szkoly ze potrzebuje zaswiadczenie ale narazie nie odpisali- musza mi podac numer konta na ktore przesle oplate za zaswiadczenie, no i zanim wysla, zanim zloze wniosek... Ech, ja głupia- sama sobie jestem winna.
Co do znieczulenia to swietna sprawa... Poprzednio rodzilam w klinice, placilam 300zł i mialam znieczulenie zapewnione... Teraz jednak bede rodzic w szpitalu w ktorym nie ma mozliwosci znieczulenia , nie wiem jak to bedzie- nastawiam sie pozytywnie- moze tym razem nie dostane oksytocyny i nie bedzie tak bolalo?
Milego wieczorku
Co do znieczulenia to swietna sprawa... Poprzednio rodzilam w klinice, placilam 300zł i mialam znieczulenie zapewnione... Teraz jednak bede rodzic w szpitalu w ktorym nie ma mozliwosci znieczulenia , nie wiem jak to bedzie- nastawiam sie pozytywnie- moze tym razem nie dostane oksytocyny i nie bedzie tak bolalo?
Milego wieczorku
reklama
Witam popołudniowo
Dzis miałam mozlliwosc wejscia wczesniej na kompa, wiec nadrobilam zaległosci bez problemowo:-)
Co do uderzen ciepla ja pomagam sobie w nocy wentylatorem, bo jak zawsze bylo mi zimno to w ciazy zawsze mi ciepło a teraz pod koniec to najbardziej wiec wentylator w nocy chodzi bardzo czesto
Doczytałam ze wspominacie o ksiazce Jezyk niemowlat , tez myslałam zeby ja kupic ale
chyba na urodzinki zazycze sobie "Dzieciozmagania" mysle ze bedzie to ksiazka ktora bedzie mi niezle poprawiac humorek
Poza tym co do ruchów u mnie dzieciatko czesto jest aktywna, ale zauwazylam ze jak ja sie zle czuje albo jestem bardzo zmeczona to i dziecie tez tak samo Mam nadzieje ze tak bedzie tez po porodzie:-)
Malutka to przynajmniej nie jestem sama z ta niezdarnoscia :-)
Blondi 84 gratuluje 37 tygodnia:-)
Tysia mam nadzieje ze z mezem juz lepiej, czyzby pizza dala mu sie we znaki??
Poza tym niezla masz juz torbe przygotowana do szpitala:-)
Ja chyba bede miala najmniejsza, szpital mam rzut beretem wiec wrazie czego maz albo sasiadka mi potrzebne rzeczy podrzuci:-) Dla maluszka ciuszki ma mąż wziasc jak dzieciatko bedzie wychodziło a tak to tylko pampersy, krem na pupe,łapki niedrapki i chusteczki nawilzajace:-)
Modlicha ciesze sie ze po wizycie wszystko ok:-) Ja tez tak samo prasuje stół koc i pufka:-)
Gosiula ciesze sie z udanej wizyty
Marta70 dobrze ze juz w domku jestes !!!! Wypoczywaj i odstresuj sie tym widokiem ze szpitala
Martus88 to wypoczywaj i uwazaj na siebie
Ewcia822 widze ze wyniki Ci si poprawiły wiec gratuluje:-)
Ribi ja bym wybrała jakas kremowa posciel mi sie osobiscie podoba bezowa
Ja znikam narazie ide mezowi troszke pomóc
Milego popołudnia:-)
Dzis miałam mozlliwosc wejscia wczesniej na kompa, wiec nadrobilam zaległosci bez problemowo:-)
Co do uderzen ciepla ja pomagam sobie w nocy wentylatorem, bo jak zawsze bylo mi zimno to w ciazy zawsze mi ciepło a teraz pod koniec to najbardziej wiec wentylator w nocy chodzi bardzo czesto
Doczytałam ze wspominacie o ksiazce Jezyk niemowlat , tez myslałam zeby ja kupic ale
chyba na urodzinki zazycze sobie "Dzieciozmagania" mysle ze bedzie to ksiazka ktora bedzie mi niezle poprawiac humorek
Poza tym co do ruchów u mnie dzieciatko czesto jest aktywna, ale zauwazylam ze jak ja sie zle czuje albo jestem bardzo zmeczona to i dziecie tez tak samo Mam nadzieje ze tak bedzie tez po porodzie:-)
Malutka to przynajmniej nie jestem sama z ta niezdarnoscia :-)
Blondi 84 gratuluje 37 tygodnia:-)
Tysia mam nadzieje ze z mezem juz lepiej, czyzby pizza dala mu sie we znaki??
Poza tym niezla masz juz torbe przygotowana do szpitala:-)
Ja chyba bede miala najmniejsza, szpital mam rzut beretem wiec wrazie czego maz albo sasiadka mi potrzebne rzeczy podrzuci:-) Dla maluszka ciuszki ma mąż wziasc jak dzieciatko bedzie wychodziło a tak to tylko pampersy, krem na pupe,łapki niedrapki i chusteczki nawilzajace:-)
Modlicha ciesze sie ze po wizycie wszystko ok:-) Ja tez tak samo prasuje stół koc i pufka:-)
Gosiula ciesze sie z udanej wizyty
Marta70 dobrze ze juz w domku jestes !!!! Wypoczywaj i odstresuj sie tym widokiem ze szpitala
Martus88 to wypoczywaj i uwazaj na siebie
Ewcia822 widze ze wyniki Ci si poprawiły wiec gratuluje:-)
Ribi ja bym wybrała jakas kremowa posciel mi sie osobiscie podoba bezowa
Ja znikam narazie ide mezowi troszke pomóc
Milego popołudnia:-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: