reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
claudia- jesli dziewczyny sie zgodza to na goracej linii nie edytuj posta tylko pisz jeden pod drugim, bo nie wyswietla sie ze jest nowy post.. ja pytalam o marte wczoraj a nie widzialam na goracej nowego postu:( co wy na to?

wiesz co ok mi to pasuje,
nie chciałam śmietnika robić dlatego edytowałam....

Claudia - wyślij tego swojego po ten dowód bo musi mieć dowód żeby dziecko zgłosić że się urodziło ;) chyba że można np paszport ale nie wiem;)

ribi - cebula, czosnek mogą zmieniać smak mleka ale nie muszą, a jest jeszcze to że twojemu dziecku wcale to nie musi przeszkadzać :)

mila_mama - ja po coli tak jak klaudoss mam jeszcze większą zgagę

Tysia - spakuj ubrania na wyjście dla siebie i dla dziecka osobno i zostaw w domu. Po co masz to taszczyć ze sobą i po co ma to leżeć 3 dni i kisić się w tym szpitalu a tak jak twój przyjedzie cię odebrać to odrazu ci ubrania przywiezie. Bo przecież ubrań w których przyjedziemy na porodówce też się raczej nie zostawia tylko się pakuje i żeby do domu zabrali.

monia-T - na śląsku obowiązują karty czipowe i o taką napewno chodziło evciaa

evciaa - a nie możesz teraz złożyć wniosku o nową? to nie powinno dłużej jak miesiąc trwać

aniwar - to nie Bartuś to organizm się przygotowuje do porodu i do połogu bo wie że później za dużo sobie nie pośpisz i regeneruje się

Ja tam termometr mam zamiar jakiś najzwyklejszy kupić bo z doświadczenia wiem co najprostsze to najlepsze :)
U mnie na obiad dziś naleśniki a teraz sobie leżakuję i czytam gazetki bo przyszła moja prenumerata Mamo to ja i Twoje dziecko :)

Marta70 witamy z powrotem:) Ja termometr mam elektryczny taki pod pache a chcialabym kupic jeszcze jeden taki wlasnie do ucha albo czola ale jak patrzylam w internecie to chyba bardziej ten do czola kupie u nas kosztuje ok 40 funtow firmy browna.Dziewczyny zapytam juz tutaj bo niechce mi sie szukac wy pralyscie tez ochraniacze i przyborniki do lozeczka i przetrwaly wam?MOje maja wypelnienie poliestrowe i poszycie 100 bawelna identycznie jak kolderka i podusia i teraz nie wiem czy jak wypiore to przetrwa.Bo na etykiecie nie ma nic na temat prania tylko ze prasowac mozna nawet w 100 st.

Ja tę kartę NFZ juz dawno miałam wymienic tylko ze jak pojechalam po wniosek to sie dowiedzialam ze musze zaswiadczenie miec ze sie ucze itp. Jakos tak potem z tym zwlekalam az w koncu zapomnialam ;-/. Teraz jak sie okazuje ze to konieczne to juz troche pozno jest... boje sie ze nie zdąrzę. Napisalam do szkoly ze potrzebuje zaswiadczenie ale narazie nie odpisali- musza mi podac numer konta na ktore przesle oplate za zaswiadczenie, no i zanim wysla, zanim zloze wniosek... Ech, ja głupia- sama sobie jestem winna.
Co do znieczulenia to swietna sprawa... Poprzednio rodzilam w klinice, placilam 300zł i mialam znieczulenie zapewnione... Teraz jednak bede rodzic w szpitalu w ktorym nie ma mozliwosci znieczulenia :(, nie wiem jak to bedzie- nastawiam sie pozytywnie- moze tym razem nie dostane oksytocyny i nie bedzie tak bolalo?
Milego wieczorku :)

reklama
Witam popołudniowo
Dzis miałam mozlliwosc wejscia wczesniej na kompa, wiec nadrobilam zaległosci bez problemowo:-)
Co do uderzen ciepla ja pomagam sobie w nocy wentylatorem, bo jak zawsze bylo mi zimno to w ciazy zawsze mi ciepło a teraz pod koniec to najbardziej wiec wentylator w nocy chodzi bardzo czesto
Doczytałam ze wspominacie o ksiazce Jezyk niemowlat , tez myslałam zeby ja kupic ale
chyba na urodzinki zazycze sobie "Dzieciozmagania" mysle ze bedzie to ksiazka ktora bedzie mi niezle poprawiac humorek
Poza tym co do ruchów u mnie dzieciatko czesto jest aktywna, ale zauwazylam ze jak ja sie zle czuje albo jestem bardzo zmeczona to i dziecie tez tak samo :sorry: Mam nadzieje ze tak bedzie tez po porodzie:-)

Malutka to przynajmniej nie jestem sama z ta niezdarnoscia :-)

Blondi 84 gratuluje 37 tygodnia:-)

Tysia mam nadzieje ze z mezem juz lepiej, czyzby pizza dala mu sie we znaki??
Poza tym niezla masz juz torbe przygotowana do szpitala:-)
Ja chyba bede miala najmniejsza, szpital mam rzut beretem wiec wrazie czego maz albo sasiadka mi potrzebne rzeczy podrzuci:-) Dla maluszka ciuszki ma mąż wziasc jak dzieciatko bedzie wychodziło a tak to tylko pampersy, krem na pupe,łapki niedrapki i chusteczki nawilzajace:-)

Modlicha ciesze sie ze po wizycie wszystko ok:-) Ja tez tak samo prasuje stół koc i pufka:-)

Gosiula ciesze sie z udanej wizyty :tak:

Marta70 dobrze ze juz w domku jestes !!!! Wypoczywaj i odstresuj sie tym widokiem ze szpitala :)

Martus88 to wypoczywaj i uwazaj na siebie

Ewcia822 widze ze wyniki Ci si poprawiły wiec gratuluje:-)

Ribi ja bym wybrała jakas kremowa posciel mi sie osobiscie podoba bezowa

Ja znikam narazie ide mezowi troszke pomóc
Milego popołudnia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry