reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

monciaa super ze z dzidzią wszystko dobrze:-) A tak swoją drogą to kolosek z niego już:-) Wg suwaczka jest u Ciebie 36 tydz czyli termin masz na kiedy?

jumabe, błagam nie strasz nas takimi koszmarnymi tekstami...:szok:

reklama
monciaa super ze z dzidzią wszystko dobrze:-) A tak swoją drogą to kolosek z niego już:-) Wg suwaczka jest u Ciebie 36 tydz czyli termin masz na kiedy?

:

termin mam na 04.01.2011, ale według ginka dam rade jeszcze 10-12 dni:-)

idę posiedzieć trochę z małżonem - przeżywa dzisiejsza wizytę jak nie wiem co :-D jak lekarz powiedział, że zaprasza mnie na samolocik, to małżon uciekł z gabinetu, a ginek się śmiał, że to typowo męskie zachowanie:-)

Monciaa - widzę, że zachciało Ci się być "czarnym koniem", bo na Ciebie nikt nie stawiał, jak były zakłady? :-D:-D:-D

Ale najważniejsze, że wszystko w porządku - a co ma być, to będzie :-)

Witam się z Wami,
ja także po wizycie...
Lilka waży 3kg, jest już jak to gin powiedział na wylocie, moja szyjka cały czas 1cm lecz bardzo miekka, mi waga zaczęła spadać a to też zapowiada zbliżający się poród.
Kolejną wizytę mam za 2tyg 23grudnia, lecz doktorek stwierdził, że raczej się już nie spotkamy. Uznał, że mała może się urodzić, że będzie wszystko ok a jak poczeka tydzień jeszcze to będzie super i jak trafię do szpitala z bólami to napewno nic już nie będą hamować.
W każdym bądz razie, dostałam zielone światło więc nie będę już się stresować.

Jak miałam robione usg to myślałam że nie uleże, tak mnie wszystko bolało, w dodatku brzuch miałam twardy okropnie.

Zmykam Was czytać bo ciekawa jestem co się działo od wczoraj.
no to subcio!!!
ja mam jutro o 8.20 wizyte i ciekawe co tam! choc znajac zycie lekarz powie ze jeszcze 3-4 tyg..

ribi- a damqelle siedzi i dzierga sweterki pewnie:) nasza matka polka:)

ja obejrzalam jutrzejszy odcinek majki- ale przesłodzony.. hmmm i pomyslec ze niedlugo koniec..

marta70 - cudownie, że jest wszystko ok.

Ja mam od dwóch dni na zmianę raz twardy brzuch raz nie. Ale mała się wierci więc to chyba dobrze. Mam nadzieję, bo nic mnie nie boli. To chyba wina kapusty kiszonej której sporo zjadłam. :-)
Ja dziś leniwa po pracy. Mieliśmy kupić wózek ale akurat jak weszliśmy do sklepiku to właściciel pakował się bo jego żonka właśnie urodziła synka przez cc. Więc grzechem było tego przeszczęśliwego tatusia zatrzymywać.

Dziewczynki pomocy praktycznej - ile to jest 20 dkg miodu bo mam przepis na sezamki ale nie wiem jak odmierzyć miód. Ile to łyżek? Bo doczytałam że 10 łyżek ale mój mąż twierdzi że mniej. Może któraś wie. ;-)

ariska - wnioski są już złożone na dowód - teraz trzeba czekać do 10 stycznia aż wyrobią

monciaa suuuuper wieści czekamy tylko teraz aż się akcja rozkręci - zapisuj sobie czyjś numer telefonu jakby co
no życzę Ci szybkiej akcji porodowej - trzymam kciuki;-)

tonia
no proszę szykuje się kolejna na porodówkę ty też się trzymaj mocno i oby wszystko poszło sprawnie :tak:

I dziewczyny co z naszymi zakładami?
Ja tak na klaudoos obstawiałam....
a tu takie niespodzianki hehehe :-D

Dziewczyny ale wam zazdroszczę tych wizyt i tak dobrych wieści :)

U mnie to dopiero początek 36 tygodnia więc Tomcio niech jeszcze siedzi. Ja to bym chciała w styczniu ale chciałabym tez aby ten grudzień jak najszybciej zleciał bo mam już dość czekania.
Ciekawe co mi lekarz powie w poniedziałek.

monciaa wysuwasz sie chyba na prowadzenie hehe:) no Twoj synuś spory naprawde:) mój Antoś ma ponad 2 kg i już napiera na szyjkę, a dwa tyg musi koniecznie wytrzymać co najmniej, dlatego leże, już mam dosyć z chęcią bym już gdzieś wybyła ale to mus

reklama
JA tez stawialm na Klaudos a tu jak widac ma dziewczyna duza konkurencje :)) I jak tak Was czytam to taki maly stresik mam czytam jakby to jakas moja siostra miala zaraz zaczac rodzic i przezywam razem z Wami :)No i oczywiscie kazdy dzien zaczynam od forum i tylko czytam czy juz? CZy jakas juz sie rozpakowala?

Do góry