reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny ale szalejecie z tym pisaniem.

Co do termometrów to ja mam taki jednosekundowy do czoła i ucha i też płaciłam coś 130 zł w aptece. Ale jestem super zadowolona. Do szpitala dla siebie muszę mieć zwykły rtęciowy i muszę kupic bo mąż ostatnio rozbił.

Mój mężuś umył dwa okna, ja wyprasowałam firanki i pięknie i pachnąco u Wiki i w dużym pokoju. Miał myć w kuchni i sypialni ale najpier zabrał się za te największe :)
Jutro dokończy.
Teraz pojechał na służbowe spotkanie i pewnie wróci za jakieś 2-3 godzinki więc ja z Wiki oglądamy bajki :)

Można jeszcze kupić rtęciowy??
Ja nie kupuje chyba bo mam dwa elektroniczne , więc nie wiem czy jest sens...

To Wy do szpitala bierzecie termometry??

reklama
Ja kupiłam 1- sekundowy termometr w SŁONIU za chyba 90zł. Taki 4w1 pokazuje jeszcze jaka jest temp w pokoju i cos tam jeszcze. Zobaczymy jak sie sparwdzi.

Ja tez ciagle spiaca jestem i jakaś taka bez energii. jk czytam, ze niektóre dziewczyny porobily porzadki i jeszcze na miasto jada to podziwiam...bo u mnie albo porzadki albo wyjscie z domu...tego wszytskiego w jeden dzien nie dalabym rady zrobic.

dzis przychodza do nas moi rodzice i mama bedzie nam pomagac okna ładnie wykańczać...bo po wymianie na okolo są takie brzydkie:-(

claudia ja do szpitala nie mam zamairu brać termometru...przeciez w szpitalach maja te 1-sekundowe co do czoła przystwiaja i pyk pokazuje im temp.

Ja też jak czytam jak wy sprzątacie, gotujecie, pieczecie to aż mi wstyd i głupio bo ja na nic nie mam siły. Jak coś porobię to potem kręgosłup boli i ledwo dycham.

U nas w szpitalu każą mieć swój termometr więc muszę mieć.

oj dziewuszki ja taka obolala a z drugiej strony energiczna.. jak zaczelam prasowac to wzielam koszule mezucha- wielgasne i tez machnelam!!
mlody wypina dupindke miedzy twardnieniami, ale zaraz jeszcze ogarne kuchnie i koniec na dzis bo juz nie mam sil!!
pies chyba cos przeczuwa bo pilnuje mnie a jak leze to patrzy mi w oczy i chce byc glaskana.. (nie zasypia jak zawsze, tylko patrzy) i tak juz kilka dni.. no nic wracam schowac deske i rzeczy.. odezwe sie potem

cześć kochane mamusie:-)
wróciłam w całości,choc i tak czuję ze to juz lada chwila,brzuch cały czas napiety i skurcze są co i rusz.ale i tak mnie wygnali.
pojechałam w niedziele do szpitala bo strasznie bolał mnie brzuch i mała się prawie nie ruszała.tam okazało się ze Juleczce tetno spada.połozyli mnie na przedporodową salę,ale wszystko sie unormowało i przeszłam na patologię.tam nie chcieli mi jeszcze dawać oksytocyny i tak sobie leżałam.a w między czasie wynalezli jeszcze bakterie w moczu i miałam czekać na wynik posiewu i antybiotyk.dzis sie okazało ze bakteri brak ,ktg w normie i mogę wyjść.powiem Wam moje kochane ze napatrzyłam się juz na rodzące dziewczyny..a to jedne po oksytocynie się zwijały,a inne po cewniku..jedna nawet juz miała bóle parte a cewnik w srodku!!!!! musieli natychmiast robic jej cesarkę.innej dziewczynie z pokoju podczas porodu nie chcięli naciąć krocza i biedulkę rozerwało,bo okazało się ze dziecko ma raczkę przy główce.potem lezała pozszywana i bez maleństwa,bo wstawać nie mogła.inną po cewniku 24 h męczyły bóle,tak ze sie zginała.a tak na marginesie w moim szpitalu znieczulenie 600 zł.i większość dziewczyn brała.
tak się napatrzyłam ze juz mi się odechciało wszystkiego.....dlatego cieszę się ze jestem w domu ,a nie patrzę co i rusz na inne przypadki.
kochane raczej nie nadrobię czytania z tych dni,ale teraz jestem juz na bierząco:-),bo w sumie nic nie moge robić bo brzuch ostro mi daje do wiwatu
ticker.php

w aptekach można kupić termometr taki zwykły lekarski, ale bezrtęciowy na bazie alkoholu, niczym nie odbiega od rtęciowego. Musimy taki sobie sprawic bo rteciowy potłukłam jak byłam chora i moja mama kupiła elektroniczny ale coś z nim nie tak bo mam wrażenie, że strasznie zaniża bo pokazuje u zdrowego człowieka 32,33 st, a jak mój mąż był chory to mu pokazywał 34,35 a na pożyczonym rtęciowym miał ponad 38 gorączki.
z uderzeniami gorąca też mam tak samo, jak gdziekolwiek wejde z dworu muszę się rozebrać bo się duszę
mój synek należy do tych aktywnych aż za bardzo mam wrażenie, od początku tak jest, nawet badanie usg w celu zmierzenia go i dokładnego obejrzenia trwa długo bo sie tak wierci za każdym razem i nie daje się dokładnie zmierzyć, a juz zmierzenie kości udowej na ostatnim zwykłym usg to był jakiś hardkore hehe tak się wierci, przekręca,kopie prostuje, bolą mnie żebra od tych kuksańców i w ogóle wszystkie wnętrzności, strach pomyślec co będzie jak urośnie jeszcze;p

a aptece internetowej Dbam o Zdrowie można jeszcze taki rtęciowy zamówić...
marta70 to u Ciebie juz bliziutko, czyżbyś była pierwszą stycznióweczką rozpakowaną;ppp
jeeej jak tak patrze na wasze suwaczki to naprawe lada dzień zaczną się pojawiać maluszki:)))

reklama
marta70 dobrze, że juz jestes w domku i że z wami wszytsko dobrze:-) a w domku pewnie ze lepiej, bo takie patrzenie na inne porody może działac tylko stresująco....to mowisz ze jednak dziewczyny decydowaly sie na to znieczulenie....

Do góry