reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

U mnie sprawdził się stary, tradycyjny rtęciowy szklany termometr. Mamy go od zawsze, nadal świetnie działa i nie mam zamiaru tego zmieniać. Dla małego w dupsko a dziewczyny już pod paszkami trzymają.
Teraz mąż go okupuje bo wciąż ma stany podgorączkowe i na wieczór wysoką temperaturkę - do 40 st., za godzinę dzwonimy do laboratorium co tam wyhodowali w tych jego nerkach...
Spylam po Madzię do szkoły :)

reklama
Monia-t i jeszcze któraś z Was pisała, że mąż bedzie mył okna, ale Wam dobrze, ja się swojego nie mogę o to doprosić, a sama nie mam zamiaru myć teraz okien bo nie chcę jeszcze rodzić. Jak się w końcu nie doproszę to umyję sama ale tak już bliżej terminu:-)

chyba za wcześnie go pochwaliłam, bo pojechał na zakupy (buty dla siebie, lakier do łóżeczka, lekarstwa dla mamy, no i oczywiście zaprzyjaźniona hurtownia księgarska), więc pewnie dziś już nie zdąży wymyć. Ale pierniczę, albo zrobi to w inny dzień, albo zostaną brudne, ja nie mam zamiaru się za nie zabrać. Obiecał, więc trzeba dać mu szansę na wywiązanie się ;-)

Ja już po kolejnym prasowanku i muszę się wziąć za obiadek dziś ziemniaczki pieczone, pychotka;-)
Co do termometru to ja mam elektroniczny a jak się sprawdzi to nie wiem.
Powodzenia na wizytach.:-)

czesc Kochane:-)
Ja dzis pospałam do 12.30.....noramlnie jestem w szoku...wczoraj padlam jak zmieta stówa...nawet filmu nie doogladałam do końca....chyba Bartuś czerpie moją energie i dlatego tyle snu mi potzreba...

Wybaczcie ale nie dam rady was nadrobić, połowe przeczytalam ale tak starsznie boli mnie kregosłub i mam te bole miesiaczkowe ze juz nie moge wysiedziec...musze chyba pochodzic...po za tym pare garnków mam do umycia (dobrze ze zmywara pierze reszte) :-) i jeszcze musze wyjsc do sklepu:-( porażka bo ja nie mam sily isc do kuchni zajac sie tymi garnkami a co dopiero na dol do sklepu:-( moze chciaz kosci mi sie rozruszaja i ten kregosłup przestanie bolec...

klaudoos - rozwaliłaś mnie tym tekstem .. i co pozbyłaś się tych 2 kg???:-)
hihi no juz 1kg okolo mniej mysle ze jeszcze 2 podejscia bede miala:) wiec te 2 do jutra znikna!

Dzień dobry!
Ja od rana coś robię, teraz nadgoniłam co napisałyście od rana. Zawiozłam Anię do przedszkola, wyprałam ciemne pranie, zrobiłam obiad, poodkurzałam mieszkanko, wytarłam kurze i teraz już nic nie mam zamiaru więcej robić. Tyle chyba jak na dzisiejszy dzień wystarczy:-D
Ribi ja chyba byłabym za zieloną pościelą, albo jakąs kolorową. Ten niebieski z żółtym to też mi się jakoś gryzie.
Monia-t i jeszcze któraś z Was pisała, że mąż bedzie mył okna, ale Wam dobrze, ja się swojego nie mogę o to doprosić, a sama nie mam zamiaru myć teraz okien bo nie chcę jeszcze rodzić. Jak się w końcu nie doproszę to umyję sama ale tak już bliżej terminu:-)
Klaudoos pomaga Ci ten specyfik na sr...., Laktuloza to się nazywało???
tak laktuliza mip- no mi pomaga choc jest slodka to juz czasem mi sie cofa jak ja polykam:) najwazniejsze ze dziala!

ja obejrzalam sobie wybuchowa pare! moze zaraz bede prasowac? hmmm nie wiem co ze soba zrobic..

klaudoos mówisz 4 kg w ciagu tygodnia....ja mysle ze połowa to woda...bo nie da sie tyle przytyc w tak krotkim czasie...nawet jak wiecej pojadlas to pewnie spowodowało to to ze zatrzymała Ci sie woda w organizmie....a wiadomo woda zawsze schodzi w pierwszej kolejnosci....:-)

monia, karty NFZ obowiązują tylko na śląsku, z tego, co wiem
Tak obowiazuja na Śląsku, ostatnio wymieniałam, bo nazwisko i adres się zmieniły a ja odwlekałam, a że oprzy porodzie trzeba mieć Fiszkę to się zorganizowałam i wymieniłam:)

Malta ja za swój dałam 130 zł w aptece kupiłam
Ale drogo za termometr... ja też jeszcze nie mam to ładny wydatek mnie czeka:)

Ewcia - no ładne wyniki :) ja mam hemoglobine 12,6 cała ciąze, lekarz jest zachwycony, powiedział, ze takich dobrych badan dawno nie widział:) wiec odstawiłam juz witaminy i wszystko, tylko mały rośnie, szkoda, że wczesniej nie odstawiłam moze nie wyrósł by taki duży :-D

No wnioski złożone na dowód -teraz trzeba tylko czekać.
Odebraliśmy też aparat - właśnie mój obczaja funkcje

Jeżeli chodzi o nockę to u mnie średniawo, ale da się przeżyć

Tysia sporo tego Ci wyszło, jak tak patrzę to mam nadzieję, że zmieszczę się do swojej torby ;-)

martuś to oszczędzaj się jeszcze i wytrzymaj troszkę

gosiula to super , że wszystko gra:tak:

Idę brać się powoli za obiad

reklama
a ja jak zwykle nic nie robię,ale czekam aż robotnicy pójdą żeby wziąć się za porządek....w domu syf, kiła i mogiła....

ale właśnie koleżanka mi zrobiła ochotę na pizze....chyba dziś zrobię, a jak nie to zamówię...

co do termometra to ja też nie mam ale też chcę zamówić taki lepszy bo się przyda

Do góry