gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Tysia, ja właśnie też mam takie uderzenia gorąca i duszności, wszyscy wkoło trzęsą się z zimna, a ja bym się najchętniej rozebrała, do tego czasem jak się położę to po chwili zaczyna mi tak walić serce, jakbym 45minut za piłką ganiała i tchu złapać nie mogę, ale pomaga położenie rąk nad głową :-)
U mnie nocka w miarę bezproblemowo, nie licząc zgagi, ale do niej już przywykłam :-(
Dziewczyny, tak piszecie o harcach Waszych maleństw, a mnie od kilkunastu dni jakoś tak smutno, bo Tosiaczek już nie dokazuje tak, jak kiedyś... Nie kopie, tylko się przeciąga, a to też rzadziej, niż kiedyś :-( Czasem się łapię na tym, że jak jestem zajęta, to nie zwracam uwagi na ruchy, staję w miejscu i czekam, aż da znak, że wszystko OK... Niby na KTG wszystko było w porządku, ale jakoś tak mi smutno, że mój mały urwis dał sobie na wstrzymanie...
Ile ruchów na godzinę powinien wykonywać dzidziuś w tym tygodniu ciąży? Bo może tylko niepotrzebnie panikuję...
Nulini moj lekarz wytłumaczył mi, że co do ruchow dziecka to muszą by minimum 10 na dobę. Moj MIś rownież nie nalezy do najbardziej aktywnych dzieciaczkow i rownież głownie wyczuwam jego przeciąganie się, to jak naciska mi na pęcherz - natomiast nie czuję kopnięc pod żebra. Mniej więcej co dwa - trzy dni przewraca się i zmienia pozycję i wowczas faktycznie cały brzuch mi faluje, czasami aż boli. Panikowałam co do tych ruchow, tym bardziej, że czytałam jak dziewczynom Maluszki nie dają czasami spokoju, ale robiłam wszystkie badania i jest z małym ok. A moj lekarz twierdzi, że każda ciąża jest inna i każdy maluszek jest inny. Ważne, aby wyczuc te 10 ruchow na dobę. Dodac muszę, że moj Miś ożywia się kiedy jego tatuś wraca do domu i słyszy jego głos.
Niczym się nie martw :-)