reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

witam!!:-D:-D

myślałam, że już Was nie nadrobię:-D

Damquelle, Tysia - pokoje dla Waszych maleństw macie prześliczne:tak:

Batonik - twój już też gotowy i piękny:-D daj znać koniecznie jak się sytuacja rozwija..trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!!

mila mama - witaj!!

jolwww - udanych chwil z m :laugh2:

martusia - i jak po wizycie?

klaudoos - rozwaliłaś mnie tym tekstem .. i co pozbyłaś się tych 2 kg???:-)

claudia - ciasno, ale przytulnie.. będziecie mieli bliziutko do Michasia!!

gosia - kawał o listonoszu wysłałam kumplowi - oczywiście listonoszowi ;)

zielona - powodzenia u dentysty!!

monciaa - to daj znać co lekarz zdecydował..

a ja po wizycie:-D bałam się jej strasznie, ale nie było tak źle. Choć brzuch miałam znów jak skała, to z szyjką jest wszystko w porządku, trzyma mocno:-D
22.12 mam kolejną wizytę..

reklama
witam
ja naszczescie wywinęłam się ze szpitala. Na wizycie sie okazało, że mi się juz szyjka skraca;/ procz tego mam skurcze, ale gin kazał leżec co najmniej dwa tyg do tego 36 tyg brac Aspargin i No spe w razie skurczy. stwierdził ze Dzidziuś jak na moje gabaryty (152 wzrostu i waga ok 45 kg przed ciążą) jest spory bo już ponad 2 kg i napiera na szyjke;/
w ogole to mnie żebra i całe wnętrzności już bolą bo tak mi daje popalić nie raz, ciężko mi się przekręcić w nocy, ale o dziwo przesypiam dobrze
czy u Was już też sie pojawiły sygnały zbliżającego się porodu?

Tysia, nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że strasznie malutka ta Twoja torba, moja to waliza podróżna w porównaniu :-)

przyszlirodzice, pod żeberka też się wciska, jak siądę niewygodnie albo się położę, wtedy to potrafi być złośliwa :-)

eevciaa, ja też nie mam wyrobionej karty na nowe nazwisko, ale przecież pesel się nie zmienił, jak się będą czepiać, to się będę kłócić, chociaż dla spokoju sumienia zapytam gina na wizycie, jak to jest...

I Ja sie witam dzisiaj syn dal mi pospac wstal po 9 ale super.A co do waszej zgagi Ja wam wspolczuje mi dokuczla moze ze 3 razy wiec nie mam z nia problemu ale jak lezalam z pierwsza ciaza w szpitalu to prawie wszystkie kobiety Ja mialy i pily wlasnie rozne napoje gazowane ze niby im to pomagalo.JA w pierwszej ciazy nie pilam ani kawy,nie jadlam hamburgerow itp,nie pilam nic gazowanego ale w tej jakos nie potrafie no mam dni ze jak sie coca-coli nie napije to oszalec idzie.Ale powiem tak Ja w pierwszej oszczedzalam sie inne kobiety pily te gazowane rzeczy Ja z pograda troche na to patrzylam ze nie dbaja i nic dzieciom nie bylo wszystkie uordzily na szczescie zdrowe dzieciaszki wiec nie ma co przesadzac.Jem to i pije na co mam ochote tzn kawy nadal nie bo na jej sam zapach chce mi sie wymiotowac.Ribi a tak myslalam o twoim pokoju ze JA bym zosatwila zolty i moze jakies zieolne dodatki zrobila albo jakies paski na jednej scianie.Boze jak patrze na wasze suwaczki to niektore juz 37 tygodni maja ale to leci juz teraz napewno ktoras sie rozpakuje no bo nie ma mocnych zebyscie wszystkie przenosily.

martus88 ja mialam podobne gabaryty bo 158 i 44 kg przed ciaza i trochę się boje bo brzuszek dość duży i już nie moge się doczekać wizyty, ile ta moja Mała ma:-) trzymaj się
Ja kawy wogóle nie pije i niegdy nie piłam, a po gazowanym jeszce większa zgaga:(

Ostatnia edycja:
Ja czasami też trochę coli się napiję..

Idę wstawić drugie pranie - tym razem kolorowe.. a jutro prasowanie..
Chciałam Was zapytać, jak wy prasujecie, tzn w jakiej pozycji? bo ja to wszystko mogę robić, ale nie umiem długo stać - no i prasuję na siedząco - na starym stole rozkładam koc, na to poszewkę i prasuję:-D

Dzień dobry :-)
ja mam zamiar zacząć się słuchać i ograniczyć siedzenie przy komputerze, bo znowu obudziłam się ze spuchniętymi rękami. Proszę nie piszcie za dużo, zebym była w stanie nadrabiać zaległości ;-)
Bratowa pożyczyła mi książkę "Język niemowląt", to zacznę ją w końcu czytać. Jak pamietam, to gdzieś na BB już padł ten tytuł, prawda?

Poza tym męzu mnie przegania z pokoju, bo chce umyć okna :tak:

Tysia, ja właśnie też mam takie uderzenia gorąca i duszności, wszyscy wkoło trzęsą się z zimna, a ja bym się najchętniej rozebrała, do tego czasem jak się położę to po chwili zaczyna mi tak walić serce, jakbym 45minut za piłką ganiała i tchu złapać nie mogę, ale pomaga położenie rąk nad głową :-)

ja mam dokładnie tak samo z tym sercem i nieraz najadłam się strachu, że zemdleję. W końcu poszłam do kardiologa, ale też w EKG nic nie wyszło i powiedziała, ze to wszystko fizjologia, tzn. jak spada ciśnienie, to tętno nadrabia (w skrócie) :-)

Teraz przy okazji pakowania torby do szpitala dowiedzialam sie ze w szpitalu potrzebna jest karta chipowa NFZ!!! A ja po slubie jakos zapomnialam o niej i nie wyrobilam nowej! Nie orientujecie czy jesli trafie teraz do szpitala z karta na stare nazwisko moge miec problemy???

Na SR mówili tylko, żeby mieć aktualny wydruk RMUA. Zresztą przyznam, ze pierwszy raz słyszę o takich kartach (no poza wyjazdami zagranicznymi) :zawstydzona/y:

Życzę udanych wizyt i miłego dnia :happy2:

Dzien dobry!
i ja chcialam sie pochwalic ze po wczorajszej wizycie wszystko dobrze. Mala przybrala znacznie na wadze i juz ma 2900 g:) Lekarz kazal mi przyjsc jeszcze na jedno usg tuz przed sylwestrem wiec moze jest szansa ze doczekam do stycznia;)
Biore sie zaraz za prasowanie ubranek. Zajrze jeszcze pewnie po poludniu:)
Monia dziewczyny polecaly ta ksiazke Jezyk niemowlat. Tez ja zakupilam i mysle ze jest warta przeczytania:)
Trzymajcie sie dziewczyny!

reklama
Do góry