reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Co do obiadu to chodzi za mną ryż z jabłkami i cynamonem....mniam....chyba sobie zrobię jutro albo pojutrze....ja lubię takie rzeczy ale mój mąż jak nie ma mięsa to nie obiad...a ja wręcz przeciwnie...mięso nie musi istnieć:)

A właśnie w pt jadę po wiaderko do kąpieli Tummy Tup:) kupuję używane za 50zł:)

No i mi narobiłaś ochoty na ten ryż:-)

Powiedz czy ty chcesz od początku kąpać swoje maleństwo w tym wiaderku??? Bo jeśli tak to jestem dla Ciebie pełna podziwu:tak: Ja chyba bym się bała żeby nie zrobić krzywdy bejbikowi

reklama
ribi - ja też kupiłam tą fotoksiążkę ale na prezent rocznicowy dla rodziców :)

klaudoss - moja kuzynka miała zagrożoną 1 ciążę i od 5miesiąca zero ruchu aż do rozwiązania, po 2 latach 2 ciąża i leżenie praktycznie od początku ciąży miała ciężko bo wiadomo wytłumacz 2 letniemu dziecku że będzie teraz 9mcy siedzieć w domu ale dała radę bo pomagała jej taka dziewczyna która brała małą na spacery, a czasem jak nie miała z kim to sama wychodziła cupała sobie na ławce a mała się bawiła. Jakoś dała radę i ma teraz 2 ślicznych szkrabów

damqelle - super przytulny kącik dla Marysi :)

zielona - no problematyczne to jest bo ja rodzinnego swojego nie zmienię a chcę do pediatry a nie rodznnego więc muszę do innej przychodni. Łaski mi nie robią najwyżej bedą chodzić dwie hehe :D

batonik
- ślicznie :) życzę powodzenia w szpitalu!

kate1980
- ja u rodziców mam 1 pokój więc mała jest w sypialni ale jak już skończymy remont u mojego to też planuję dziecko mieć w sypialni a przeprowadzkę do drugiego pokoju jak będzie na tyle duża;)

monciaa
- ja też mam obrzęki że już dawno zapomniałam jak moje kostki wyglądają :D

madzia
- to jutro wiem jaki będzie mój obowiązkowy zakup - mięta - oby mi też pomogła

Odpisałam conieco cześci dziewczyn bo nie było mnie od południa a tu 12 nowych stron ;)

Idę sobie na vod coś pooglądać i potem nyny ;)

witam się wieczorowa poro, ale nastukałyście... 10str od obiadu:-(
Dziś was nie nadrobie, dopiero jutro spróbuję, SR trwała 3 h było bardzo fajnie jak to na ostatnich zajeciach sie rozruszałysmy i gadka szmatka i zleciało :-) super zajęcia :-) i dowiedziałaysmy się że poród u Nas rodzinny 500zł, muszę na następnej wizycie podpytać lekarza... jak to wygląda:-) obym tylko nie wyladowała wczesniej na oddziale niz u niego :p
A potem jeszcze zakupki, kolacja, a teraz jestem wykończona i zmykam spać :-)
Dobranoc :-)

Witam sie jak zwykle wieczorowa pozna pora
Dzis czuje sie dobrze, brzuszek mi sie powiekszył znacznie i chyba pojawiły mi sie rozstepy:-(
Ehhhh i przez to humorek mi sie popsul.....Jak maz wróci z pracy i jak ja mu to powiem to chyba pojde w ryk :-(
Poza tym dzis szkoła rodzenia byla .Połozna opowiadała o tym co bedzie potrzebne w domu dla maluszka, i o chwilach spedzonych w domu czyli jak mierzyc temerature, ubierac papmersy,o kolce, o spaniu , o pepku , wyjsciu na spacer itd....
Ciesze sie ze chodze na szkołe rodzenia jakos mi łatwiej to wszystko pojać
No nic teraz czas poopisywac...:happy2:

Widze ze znów wczoraj niektóre z nas nie umiały zasnac ...I sie co chwile budzily... Ja tez nie spałam zbyt dobrze chwile na jednym boku, potem na drugim , potem plecy i non stop sie obracalam bo robiło sie za kazdym razem niewygodnie

Madzia6485 oj ale Ci sie dentystka trafiła :no:

Moniaivoy dopiero niedawno czytałam opinie o tej ksiazce "W oczekiwaniu na dziecko" szkoda ze dopiero teraz bo juz przed porodem jej nie zdarze przeczytac a miałam na nia chetke

Giovanessa ty tez mialas niezła wizyte u dentysty i to z jakim poczuciem humoru :-)

Blondi ale masz mezusia ze cie we wszystkim wyrecza ;-)

Ribi powodzenia w remonciku , oby trwal jak najkrócej A co do ryzu to narobilas mi niezlego smaka mniam:sorry:

Monciaa ty juz prawie 36 tydzien wiec brzuszek faktycznie moze sie powoli juz obniazac

Malutka ja póki co na luki w pamieci nie narzekam ale ostatno zroilam sie nie zdarna, albo sie potkne, albo uderze, albo zelazkiem sie sprzarze...

Malta trzymam kciuki do tego pierwszego stycznia:-)

Jumabe trzymaj sie i uwazaj na siebie

Gosia27 wypoczywaj jak najwiecej a ten pas poprodowy slyszałam ze sie sprawdza .Tez mam zamiar sie w niego zaopatrzyc
Arisko trzymam kciuki za lepsze wyniki moczu
Claudia dzieki za przekazywanie informacji co u Marty70
A pokoik masz uroczy:-)

Gabriello ja tez sie zgadzam ze 2 lata róznicy to byłoby najlepiej , ale czas pokaze jak sie to wszystko ułozy wiadomo 2 lata to duzo wiec poki co staram sie o tym nie myslec zwłaszcza ze jeszcze nie urodzilam :))

Damqelle sliczny masz pokoik:)I cieplutkie kolorki jakie masz sprawiaja ze przytulnym pokój sie staje

Zielona ty juz masz Torbe spakowana??? Ojej a ja z tym jeszcze w lesie jestem

Tonia81,Martusia29 trzymam kciuki za wizyte u lekarza :)

Klaudoos to sobie narobiłas tm sprzataniem, mam nadzieje ze teraz to juz troszke wyluzujesz i posiwecisz cały dzionek nastepny na wypoczywanie

Batonik ale cudny pokoik!!!!!!!!! Oj ty w szpitalu od poniedziałku ehh szkoda, ale trzymam kciuki...A ty naciesz sie domkiem bo zapewne wyjdziesz juz z dzidzia :-)
Czyzbys byla pierwsza rozpakowana styczniówka????

Ja tez mam w planach album zrobic juz którys z kolei ale weny brak na jakikolwiek ale mam nadzieje ze w koncu to mi sie uda
Co do bolu krocza czy pachwinach widze ze to norma w tych tygodniach - tez mnie to meczy

Nadrobiłam troszke zaległosci, mam nadzieje ze wiekszos z Was juz słodko spi i sie czesto nie budzi:-)
Mówie Dobranoc i sama znikam do spania bo sie troszke zasiedziałam na tym forum:cool2:

DOBRANOC - karaluchy pod poduchy:-)

Witam się o mojej porze :-)
Myślę, że mogę dzień zaliczyć do udanych, bo przede wszystkim - jak już się chwaliłam na "wózkowym" - udało mi się kupić używanego X-Landerka i byłam i znajomego bioterapeuty, który mi super rozmasował górną część kręgosłupa, bo był istny kamień! Powiedział, ze nie powinnam siedzieć przy komputerze :-(ale jak tu nie siedzieć, jak nie popisać z wami od czasu do czasu? A zakupy? A rachunki? i 1000 innych spraw. Ja chyba jestem uzależniona i nie dam rady bez internetu... Jednak musze trochę przystopować. Od tego podobno również puchną mi dłonie (stopy mam ok) :-(

Dziewczyny - śliczne macie pokoiki dla dzieci!
My jeszcze nie zrobiliśmy przemeblowania i myślę, ze zrobimy dopiero po świętach, wtedy będę w 36 tc. Może zdążę :-)

Gabriela, Klaudoos - to ja Ankę urodziłam mając 30 a to było już 6,5 lat temu :)
Ale moja mama urodziła mając 42 lata - to dopiero starucha ;) Przynajmniej teraz nie dyskutuje na temat mojego wieku :)
W mikołaja urodziła córeczkę sąsiadka - też "na stare lata"
Się tym "starym babom" w głowach poprzewracało ;)

taaak... ja staruszka teraz kończyłam 34, więc jak urodzę, to będzie rocznikowo 35 :tak: To kiedy ja zdążę z drugim??? chyba już o lasce będę chodzić :-D

A też już myślę o zrobieniu albumu - ale chcę sama zrobić taką książkę ze zdjęciami, moimi listami do małej i najważniejszymi chwilami. Tylko potrzebna mi porządna drukarka.

to będzie wspaniały prezent dla córci. Jestem pod ogromnym wrażeniem :-)

Już mi chyba coraz ciężej, brzusio się chyba obniżył bo niewygodnie się siedzi a golić nie wiem jak się ogolę bo już nic kompletnie tam nie widzę :zawstydzona/y:
Proponuję poprosić męża o pomoc - ma lepszą perspektywę - ja tak zrobiłam i śmiechu mieliśmy co niemiara :-D

boziu dziewczyny brzuchy wam się obniżają a ja nic takiego nie widzę, ale różnica w tygodniach jest. Ogolnie widzę, że raczej spokoj, nie ma niepokojących objawów podoru:) ale pewnie zacznie się na weekend zobaczycie:)

No ja mam brzuch "na kolanach" i jak siedzę, to mam wrażenie czasami, że Małą gniotę :-) ale żadnych innych objawów nie mam. Mam nadzieję, że tak po prostu córci jest wygodniej i tyle i poczeka do końca stycznia, jak mamusia ładnie prosi ;-)

Trochę późno ale witam mamy styczniowe, ja mam termin na 16 stycznia a już chciałabym mieć to za sobą .....

witam kolejną styczniową mamę na pokładzie :-)

tutaj jak jest wszystko dobrze to mozna juz po 6 godzinach wyjsc ale przewaznie po dobie wiec ja bede chciala jak najszybciej ze wzgledu na syna ze problem z opieka nad nim wiec wole lezec w domu niz w szpitalu.I tak sie psychicznie nastawiam szybki porod i krotkie lezenie ciekawe jak mi to wyjdzie z pierwszym synem sie udalo nastawilam sie na 3 godziny porodu i rodzilam niecale 4 wiec nie tak zle.Oby tym razem moje nastawienie tez mi pomoglo.

kurcze, dla mnie to wydawało się szokujące, jak w niektórych naszych szpitalach wypisują po 2 dobach,a u was puszczają już po 6h! ciekawe jak to się sprawdza i jak czują się mamy. Życzę ci w takim razie Gosiu błyskawicznego powrotu do formy!

a ja już po kąpanku... i wiecie co zauważyłam... że moje nogi są tak straaaasznie napuchnięte w kostkach, że nawet kostek nie widać:/ myslałam, że tylko ręce mam opuchniete....mam nadzieję, że to normalne pod koniec ciazy:-)

monciaa - jeśli widzisz pogorszenie, to skonsultuj to proszę z lekarzem, bo to jeden z objawów gorszej pracy nerek...

czy to jest do cholery mozliwe by w tydzien przytyc 4kg???? jezu... jutro musze 2kg wysr.. bo w piatek wizyta..

klaudoos - mówiłam ci już, ze kocham twoje teksty?! :-D

ribi - ty pisałaś o żłobku? jak to teraz wygląda? Boję się, że nie znajdę opiekunki do dziecka, jak w domu jest mama chora na Alzheimera i też będę musiała rozważyć taką opcję, choć strasznie bym nie chciała oddawać takiej kruszynki do żłobka :-(

Zmykam do spania i oczywiście życzę, zebyśmy się wszystkie obudziły rano wypoczęte i pełne sił :-)

nie nadrobie szans nie ma :(

ale mam pytanko
też Wam się zaczyna tak ciężko oddychać
ja mam brzuch na kolanach niby a mimo to dyszę jak parowóz! a tak nie było, teraz tak jakoś od tygodnia się dzieje!

czuje się jak 70-80 latka!!!

ps. tak mi sie coś Klaudos zdaje że Ty (mimo wszystkich problemów, chęci porodu szybciej) urodzisz albo w termin albo PO
nie wiem kurde takie mam przeczucie dziwne jakoś
zobaczymy czym wróżka ;)
===================================

dwa lata to wcale nie tak dużo, z noworodkiem :) zobaczycie jak Wam strzeli rok! a żeby było różnicy jakoś 2 lata to po roczku trzeba starania zacząć
poleci bardzo szybko :)

Zielona ty juz masz Torbe spakowana??? Ojej a ja z tym jeszcze w lesie jestem

No chyba najwyższy czas bo to już koniec 37 tc :-D

U nas znowu sniegu nasypało, ale na spacerek nie wychodzę, bo wózkiem nie przejadę, a na sanki boje sie wyjśc, żebym czasem gdzieś nie rypła.
Na 13.30 ide do dentysty, żeby zrobic przegląd i pewnie jakies borowanko bedzie, ale wolę to teraz załatwić, bo po porodzie to wogóle na to czasu nie znajdę.
Miłego dnia dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczynki...

chyba sie wyspałam:-) wstawałam przez te moje ręce tylko 4 razy - sukces:-)
zaraz trzeba iść się wykąpać i ogolić gdzie trzeba, bo dzisiaj wizyta:-) mam nadzieję, że mały urósł i jest wszystko w porządku...choć coś dzisiaj leniwiec z niego - jeszcze od nocy nie dał znać o sobie:/ może dlatego że się w nocy wychasał:-D

klaudoos - ja jak się wczoraj ważyłam to przytyłam w ciągu 2 tygodniu 2,5 kg:/ coś za dużo - zwłaszcza że nie jem nie wiadomo ile...ale strasznie napuchłam, wiec może to w większości woda? ale ja nie potrafie wysr...ć 2 kg :-D może pare deko mi sie uda:-)

Do góry