reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

giovannessa co do rwania to mogę się założyć że ilu lekarzy tyle opinii :tak:
Obawiam się, że nie tylko co do rwania, ale co do każdego medycznego problemu :-D
Wystarczy poczytać o wizytach u gina np. :tak:

Ja sobie właśnie wczoraj przypomniałam, że może czas by był za tą torbę do szpitala się wziąć... a tu widzę, większość już spakowana... ;-):-)

Miłego dnia :-)

reklama
Wczoraj połozna polecała miętę na SR, a powiedziała, że lepiej na manti uważać, wypiłam letnia miętę bo podobno taka pomaga i powiem, że czuję ulgę:)

ok skoro to z pewnego źródła to tez spróbuje....ja gdzieś tam słyszałam, że nie można w ciąży ale jak już położna powiedziała to wie co mówi. Wiem napewno , że w trakcie karmienia nie można pić tak samo jak jeść czosnku i cebuli i kalafiora (zmieniają smak mleka). A Renne mam dosyć, wczoraj mąż mi kupił bo nie było Manti i normalnie nie daję rady tego ssać....bleeee

Witam się z rana:) Lece nadrabiać co tam naskrobałyście od wczoraj:-) Nocka nie przespana duszności, mdłości...Ide wkładać następne pranie dzidzi:tak:
claudia nie martw się napewno się dorobicie, my też mieliśmy cięzko na własne nie stać bo ceny kosmiczne..., a wniosku złożyć nie możemy bo mąż z domu pochodzi:( i nie przyznali nam. Więc zdecydowaliśmy się na tbs, mam nadzieje że kiedyś uda się dorobić, bo tu ciagle czynsz podnoszą:wściekła/y:
Carii nie zdarnosc to swoją drogą, dziś robiłam jajecznice i jest wszędzie, wszystko mi spada, talerze też tłuke już mi tylko 3 zostały małe, oby do końca:)
Blondi mi na zgagę najbardziej pomagają migdałki, ale podjadam ciągle nie tylko jak mnie złapie i jak na razie już któryś dzień nie łapie:)

Ostatnia edycja:
Ribi -ja to za miętą nie przepadam dziś pierwszy raz własnie próbuje specyfiku na zgagę połozna radziła:) Ale jak tak czytam tu na forum czasem, że dziewczyny pijają colę, kawę i itp a skoro ja do ust nie wzięłam takich używek całą ciążę, to ziół się nie boję, bo to natura, a ona nie zaszkodzi tak jak używki.... chyba:)
Ojć 4 godziny snu odczuwam teraz :)

Skończyłam 37 tydzień:) więc teraz niech się dzieje wola Boga :) nie narzekałabym gdyby maluszek przyszedł do Nas na Święta :)

hej i ja się witam, noc miałam tragiczną! było tak gorąco, wiał taki halny ciepły, że pootwierałam wszystkie okna, w domu 23 stopnie bez grzania..normalnie musiałam się rozebrać do rosołu:p wypiłam pól butli mineralnej i pól toniku, nie wystarczyło mi to i się rzuciłam jeszcze na kranówę, bo była najzimniejsza:p mam nadzieje, że nic mi nie będzie po niej..mówią, że taka sama jak z butelki..:/ wczoraj wieczorem też makabra, było mi tak słabo, że musiałam sobie mierzyć cisnienie, jakieś uderzenia gorąca, i puls jak po biegach, przestraszyłam sie i poszlam od razu spakowac torbę, bo to różnie z tymi symptomami przedporodowymi....ale widocznie tak reaguje na zmianę ciśnienia i temperatury gwałtownie..:/ bo nie urodziłam:p dziś mam lenia, obiad z wczoraj, na śnaidanie zjadłam pizze z wieczora:) zamówiliśmy z m taką wielką grande, bo tak miałam chęć, objadłam się jak dzika świnka normalnie a m się pochorował od rana, tyle siedział na tronie, że się do firmy spóźnił:p ale nieźle go przeczyściło:p poczytam was jeszcze i drzemka:):*

Cześć dziewczyny. Ja dziś zaraz zmykam trochę na miasto i do rodziców przy okazji, bo mój mąż dziś niestety znów do 18 w pracy a nie chce mi się samej siedzieć. Trochę dziś mroźno i ślisko u nas więc będę się pewnie powolutku "toczyć".
Miłego dnia życzę wszystkim.

Witam sie noc masakra zasnelam ok 2 i co godzine wstawalam jeczac bo wszystko bolalo- jak zwykle zreszta:( kiedys któras z Was pisala ze ten mc musi taki byc zeby oczekiwac i nie bac sie porodu, by porod byl zbawieniem!!! tak!!! jestem tego zdania rowniez ale nie za 3 tyg!!
nie nadrobie szans nie ma :(

ale mam pytanko
też Wam się zaczyna tak ciężko oddychać
ja mam brzuch na kolanach niby a mimo to dyszę jak parowóz! a tak nie było, teraz tak jakoś od tygodnia się dzieje!

czuje się jak 70-80 latka!!!

ps. tak mi sie coś Klaudos zdaje że Ty (mimo wszystkich problemów, chęci porodu szybciej) urodzisz albo w termin albo PO
nie wiem kurde takie mam przeczucie dziwne jakoś
zobaczymy czym wróżka ;)
===================================

dwa lata to wcale nie tak dużo, z noworodkiem :) zobaczycie jak Wam strzeli rok! a żeby było różnicy jakoś 2 lata to po roczku trzeba starania zacząć
poleci bardzo szybko :)
ja tez mysle ze w terminie albo kilka dni po!!!! a jutro pojde do gina a on powie ze pozamykana!! tylko ze ja naprawde juz ledwo co chodze!!!

Witam,
koleżanka mówiła mi, że jej na zgagę pomagała COLA :)

widzę, że intensywne przygotowania a ja mam w łóżeczku stertę ubranek do poprania i prasowania i jakoś się nie mogę zebrać...
u mnie cola powodowala zgage! a mam spokoj od zgagi juz chyba z ponad mc!

zjdlam sniadanko wiec za godzinke biore moje lekarstwo na kupke:)
dzis mam zamiar prasowac posciel i obrusy- obym dala rade bo inaczej beda lezec wiecznosc na kanapie i mnie wkurzac..
u nas zima na calego bialo bialusienko i sypie!!!! ach jeszcze niech mi wlączą reklame coli- coraz blizej swieta to poczuje atmosfere:)

Witam :-)

Jak to dobrze że każda z nas przetrwała następną nockę :-) Chociaż w bólach, ze zgagą i stękające ale w dwupaku:-)

Powiem Wam że wczoraj późnym wieczorem, jak juz leżałam, to miałam serię takich mega skurczy ze już na serio nie wiedziałam co robić:-(

Przecież leżałam- a tu skurcz za skurczem:szok:Brzucho twardy jak głaz i tak z 10 razy pod rząd:no::no::no:
Dzisiaj, na szczęście od rana - jakoś cisza i oby tak dalej:tak: Chociaz może to cisza przed burzą...:confused:

Tysia, ja właśnie też mam takie uderzenia gorąca i duszności, wszyscy wkoło trzęsą się z zimna, a ja bym się najchętniej rozebrała, do tego czasem jak się położę to po chwili zaczyna mi tak walić serce, jakbym 45minut za piłką ganiała i tchu złapać nie mogę, ale pomaga położenie rąk nad głową :-)

U mnie nocka w miarę bezproblemowo, nie licząc zgagi, ale do niej już przywykłam :-(

Dziewczyny, tak piszecie o harcach Waszych maleństw, a mnie od kilkunastu dni jakoś tak smutno, bo Tosiaczek już nie dokazuje tak, jak kiedyś... Nie kopie, tylko się przeciąga, a to też rzadziej, niż kiedyś :-( Czasem się łapię na tym, że jak jestem zajęta, to nie zwracam uwagi na ruchy, staję w miejscu i czekam, aż da znak, że wszystko OK... Niby na KTG wszystko było w porządku, ale jakoś tak mi smutno, że mój mały urwis dał sobie na wstrzymanie...
Ile ruchów na godzinę powinien wykonywać dzidziuś w tym tygodniu ciąży? Bo może tylko niepotrzebnie panikuję...

reklama
DSCN0357.jpg a to dziewczyny moja wstępnie zapakowana torba:) ma już 3 warstwy, a jeszcze ręczniki mi się suszą, pampersy dla małej to może na przód do kieszeni z zamkiem mi wejdą..:/ ? kombinezon i ubrania dla nas na wyjscie chyba oddzielnie zapakuje, i jeszcze drobne rzeczy..typu kosmetyczka z lekami, woda i przękąska, to może upchnę...:p

Do góry