reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
aniwar, ja chyba tez tak zrobię i do tej na kółkach się spakuję , to podróżna torba więc powinnam się zmieśćić
b_iala chyba grudnia :-D
no ja chyba się spakuję po świętach właśnie - wcześniej się nie powinno nic dziać

co do prezentów na mikołaja ja nie dostaję nic, tak już od lat i nawet nic nie chcę

Napisałyście strasznie dużo, czytam ale nie mam siły odpisać - jestem wykończona po tym spacerze

Również Wam życzę obfitego mikołaja
boze_narodzenie43.gif

Idę sobie odpocząć, niech plecy sobie tez dychną

Claudia4you- ja mam termin blisko Ciebie,a spakowana jestem już ..o kurcze z miesiąc.A to dlatego że obydwa porody miałam już w pierwszym dniu 37 tygodnia ,więc dlatego tak się pospieszyłam.Ale Tobie kochana życzę porodu w terminie :-)

czasami muszą podać oxytocynę bo poród nie postępuje, skórcze są słabe
ja rodząc Marcelka startowałam od zera, ani skorczy ani rozwarcia bo mu się w 14 dobie po terminie nawet nie spieszyło na swiat, dostałam kroplówę , po pół godz ruszyły skórcze, potem masaż szyjki(bolesny ale pomocny), przebicie pęcherza plodowego, potem zastrzyk domięśniowy by szyjka jeszcze bardziej puściła, pół godz na piłce fasolce i parte, trzy pchnięcia i mały sie urodził. Wiem że to był bardzo ,,medyczny'' poród ale nie zrobiono nic bez mojej wiedzy i zgody. Było dość szybko, boleśnie lecz nie byłam pozostawiona sama sobie, wiedziałam że wszyscy chcą mi pomóc.

Ciekawe jak sytuacja u Marta70, mam nadzieję że ok...myślami jestem przy niej.

Dziewczyny, nic nie wiedziałam o tym że po oksytocynie skurcze są intensywniejsze a tym samym ból gorszy:szok:

giovannessa, Malutka, tonia81- dzięki za oświecenie!:-)

Jak dla mnie to fajna wiadomośc bo poród z pierwszym synkiem był mega hardcorowy:szok:, bolało jak cholera! Więc jakby co to mogę mieć nadzieje że tym razem, gdy oksytocyna nie będzie potrzebna, to mogę liczyć na lzejszy poród, a więc luzik;-)
Ja właśnie przy pierwszym porodzie czas po podaniu oxy też wspominam jako hardcore... inna sprawa, że podali mi ją po 24 godzinach od pierwszych skurczy, więc byłam też już nieźle zmęczona, bez jedzenia i picia - w każdym razie omal nie zwariowałam z bólu, pamiętam, że był taki moment, że chciałam wstać z łóżka i wyjść, i uciec jak najdalej, bo tak mi się ćmiło, że jak to zrobię, to przestanie boleć...
A dwa następne porody - luzik. Do końca rozmawiałam sobie sympatycznie z lekarzami i położnymi - a przy wcześniaku miałam ich koło siebie chyba z 15... W porównaniu z pierwszym nie bolało nic :-)

Mojego mikolaja ku mojemu zaskoczniu przyniosl mi listonosz - moja mama kupila mi koszule taka, zeby sie z brzuchem zmiescic a i do karmienia byla wygodna do kompletu byl szlafroczek... tylko, ze ten bedzie mi dobry tylko w ciazy bo pozniej to zdecydowanie za duzy - szkoda :baffled:
Kupilam tez koszule do karmienia z allegro (jeszcze na nia czekam), takze jestem juz wyposazona:) ...niczego wiecej sie juz nie spodziewam!
Maja byla zawiedziona, ze Sw. nic nie zostawil dla dzidziusia - szukala po calym domu i nic nie zanlazla - powiedzialam jej, ze na pewno zostawil u nas w domku bo mial za ciezko i jak dzis popoludniu tam bedziemy to poszukamy. Takze musze przygotwac jeszcze jeden prezent tym razem dla dzidziusia :)

nie ma suwaczka... :(
nic nie kumam - co zrobilam nie tak?

Claudia4you- ja mam termin blisko Ciebie,a spakowana jestem już ..o kurcze z miesiąc.A to dlatego że obydwa porody miałam już w pierwszym dniu 37 tygodnia ,więc dlatego tak się pospieszyłam.Ale Tobie kochana życzę porodu w terminie :-)

Dziękuje, oby święta były spokojne, hehehe
tego też tobie życzę

blondi--- to moze warto pozyczyc... albo kupic sobie taka wlasnie troche mniejsza i miec w razie czego .. jak np.. gdzies pojedzie jedno z was na kilka nocy.. to duza torba tez nie bedzie potrzebna... my to tą walizke kupilismy z myslą.. o jedno- noclegowych wyjazdach.. a i 2 powod.. to to ze ja sobie pomyslała, ze jak bedzie trzeba z dzidzią do szpitala jak zachoruje to nie bede miała w co ją spakowac... odpukac... szpital nam nigdy nie był potrzebny.i oby tak zostało...

claudia4you.. hehe pewnie ze chodziło o grudzien.. jak mozesz skrobnij smska do marty... jak juz wypoczniesz i wejdziesz na bb

Ribi--- owocnej rehabilitacji

co do oxy.. to wydaje mi sie ze podają ją jak juz muszą i nie ma innego wyjscia... niz tylko sie zgodzic:(

reklama
zaraz zerknę na all :) jakos o tym nie pomyslałam, wiesz na kółkach wcale byc nie musi, może być zwyczajna, kiedys widziałam w gazetce w lidlu czy tesco, ale to jakoś wczesniej, teraz pewnie juz nie będzie :-(

Taka by mi wystarczyła tylko gdyby była połowe tańsza :p :confused:
Torba Adidas 3III TB 396879 na Silownie NAJTANIEJ (1334044259) - Aukcje internetowe Allegro

Mnie sie bardziej podoba torba adidasa, ale jesli kierujesz sie cena to mysle, ze lepsza ta tansza...szkoda tylko ze nie mozna dotknac materialu bo ta tansza na zdjeciu tez dobrze wyglada tylko ciekawe jak z wykonaniem...

cześć dziewczynki:-)

dopiero teraz dorwałam się do laptopa bo od rana ogarniam mieszkanko, robię pranie, prasowanie i zaraz biore się za babkę sprinterską według przepisu klaudoosa:-) już mi slinka cieknie:-D

a ja dzisiaj dostałam super prezent Mikołajkowy... była pani rzeczoznawca z PZU (ostatnio mi kawałek ściany w kuchni zalało ale dosłownie kawałeczek) i powiedziała, że pomimo że nie widać zalania i ogólnie nie ma szkody to ona uzna mi szkodę bo kuchnia pomalowana jest dobrą farbą i jest zadbana i dostalismy pieniążki na przemalowanie całej kuchni :-) a poniewaz ja mam połączoną kuchnię z jadalnią to dostaniemy kaskę na pomalowanie dwóch pokojów. :-) na ten moment nie mogła stwierdzić ile nam PZU przyzna, ale powiedziała, że kilkaset złotych :-) a przeciez nie będziemy przemalowywac tych pokoi bo nic nie widac:-) mało tego - powiedziała, że jak kiedys mi w tym miejscu zalania odpadnie tynk czy wyjdzie np. grzyb to dostane zwrot za gładzie, szpachle i robotników:-) ale się ciesze...:-)

a Szymek dzisiaj czuje że chyba Mikołajki bo wariuje jak nie wiem co... mam wrażenie że zaraz mi jego dupcia wyjdzie przez brzuch, a nogi przebija żebra albo przeponę - bo już oddychac nie mogę, nie wspomne o pachwinach, w których ciągle gmera i gmera :-) idziemy dzisiaj z małżonem kupić mu prezent Mikołajkowy (resztę rzeczy potzrebnych dla bobaska);-)

To super z tym odszkodowaniem....my tez mielismy taka sytuacje..zanim ocieplili blok to poprzeciekaly nam sciany....nie bardzo tylko troszke, ze jak wyschlo to nic nie bylo widac i pan z ubezpieczalni przyznal na 1000zl a blok ocieplali jakos zaraz po tym jak byl ubezpieczyciel...sytaucja si enie powtorzyla a zaciekow w ogole nie iwdac bo i tak byly male a kaska wpadla:-) wiec wiem jakie to szczescie;-)

Dziewczyny,kiedy przyjdzie czas porodu,każda z was będzie wiedziała jak ma przeć,to się bierze samo z siebie...skurcz za skurczem,pełna mobilizacja i dzidzia będzie z wami :-).Tylko Wam się kochane wydaje że nie wiecie. Trzeba tylko dobrze współpracować z położną i wszystko będzie ok.

i ja sie tego trzymam:-)

tonia81 a mozesz mi odpowiedzieć dlaczego sądzisz ze przez oxy????
Rozumiem ze chodzi tutaj o to ze podali Ci oksytocynę na wywołanie skurczy?

Przy pierwszym synku rano odszedl mi czop i zaczęły najpierw sączyc sie a chwilkę później "chlustać" (dosłownie) wody płodowy a skurczy brak:-(
Podali mi więc oksytocynę w kroplówie i po jakims czasie skurcze sie zaczęły a po 5-6 godz urodziłam.

Więc czy jest tak że po oksytocynie bóle są gorsze, silniejsze, czy o co chodzi?????

ja tez slyszalam ze po oxy skurcze sa mocniejsze....ciekawe czemu....a np moja kolezanka byla 2 tyg po terminie i podali jej oxy i nic nie podzialalo i musiala miec w koncu cc...

[my kupilismy porzadna - dosc droga torbe na kółkach - na allegro 190zl a w sklepie identyczna 385zl!!! z tym,ze wzielismy porzadna bo mąż jako bankowiec czesto jezdzi na szkolenia, delegacje itp itd wiec chcial juz taka solidną. a w zwiazku z tym ze nie mamy oprocz sportowej zadnej innej to i do szpitala bedzie super! i faktycznie jest super! Luksusowe Walizki ** Airtex ** ŚREDNIA** KOLORY (1346277262) - Aukcje internetowe Allegro no ale wiem,że bedzie wykorzystywana, wiec warto bylo zainwestowac:)

fajna ta walizka.....ja teraz pozycze od mamy ale jak przyjdzie wiosna to i tak bede musiala kupic...bo co tydzien jezdzimy na dzialke i Bartusia ubranka i cala reszte bedzie wygodniej spakowac do takie walizki niz do torby...z reszta my mamy taka miekka torbe i ona nie jest za duza...wiec wydatek i tak mnie czeka..

Do góry