reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Blondi obie fajne.. ale ta druga ze wzgledu na cene jest fajniejsza:) ja akurat mam walizkę na kółkach..( ale do niej tylko moje rzeczy mają sie zmiescic .... bo klinika dla dzidzi nic nie wymaga ) ale mam troche wieksza w razie czego do szpitala przygotowaną( na szafie lezy )... mysle ze "super torba piłkarska" przyda sie nawet i pózniej... a i tak pewnie jej nawet nie dotkniesz bo Ci Męzule bedzie nosił... tak jak mój moją...

Ja też tylko moje rzeczy muszę zmieścić, bo wyprawkę to mąz powiezie w dzien wychodzenia Naszego ze szpitala, po co w walizce kisić te ciuchy :-)
Hehe no raczej mi tez mąż bedzie nosił :-):tak:
Chyba że pogadam ze znajomymi i pozyczymy coś..
Kurcze takie wielkie torby na wakacyjne wyjazdy to mamy :-) ale takich mniejszych to nie :-(

reklama
modlicha - pokaralo mnie jak nie wiem co a najgorsze, ze nie mam sie komu pozalic... przeciez nie przyznam sie mezowi :baffled: brzuch mnie tak strasznie boli - nie moge wystac na nogach bo zrobily mi sie jak balony i dlonie mam takie nabrzmiale...

torbe mam tak zwyczjana (miekka,stara),nie jest za duza zeby misio nie musial tyle dziwgac kiedy przyjdzie co do czego. reszta jest juz prawie naszykowana i wrzuce to w inna wieksza torbe aby bylo pod reka.
no i musze sobie naszykowac ubranie po porodzie... bo nie chce znow wracac w ciazowych :)

Dziewczyny,kiedy przyjdzie czas porodu,każda z was będzie wiedziała jak ma przeć,to się bierze samo z siebie...skurcz za skurczem,pełna mobilizacja i dzidzia będzie z wami :-).Tylko Wam się kochane wydaje że nie wiecie. Trzeba tylko dobrze współpracować z położną i wszystko będzie ok.

..............................
...........Drugi poród to już inna bajka, poród był wywoływany bo 2 tyg po terminie, ale opieka pierwsza klasa, połozna cały czas ze mną, ciągle rozmawiała ze mną, doradzała i pocieszała, poród trwał 4godz, chociaż był bardziej bolesny niż pierwszy ale to przez oxy. .................

tonia81 a mozesz mi odpowiedzieć dlaczego sądzisz ze przez oxy????
Rozumiem ze chodzi tutaj o to ze podali Ci oksytocynę na wywołanie skurczy?

Przy pierwszym synku rano odszedl mi czop i zaczęły najpierw sączyc sie a chwilkę później "chlustać" (dosłownie) wody płodowy a skurczy brak:-(
Podali mi więc oksytocynę w kroplówie i po jakims czasie skurcze sie zaczęły a po 5-6 godz urodziłam.

Więc czy jest tak że po oksytocynie bóle są gorsze, silniejsze, czy o co chodzi?????

AsiaK ja tez dzis jakas spuchnieta jestem, niezbyt to przyjemne i w dalszym ciagu czuje sie do d..y:(

Ja mam zwykłą torbę podróżną z materiału.
Powodzenia na wizytach.

Malta z tego co mówiła położna w SR to po oksy skurcze są silniejsze i ogólnie gorsze.

Właśnie dostałam sms od koleżanki z pracy wczoraj urodziła synusia 3400 i 57 cm i to w 4 godzinki:) Super aż mi się płakać zachciało cudownie im, w końcu razem:)

Ostatnia edycja:
[my kupilismy porzadna - dosc droga torbe na kółkach - na allegro 190zl a w sklepie identyczna 385zl!!! z tym,ze wzielismy porzadna bo mąż jako bankowiec czesto jezdzi na szkolenia, delegacje itp itd wiec chcial juz taka solidną. a w zwiazku z tym ze nie mamy oprocz sportowej zadnej innej to i do szpitala bedzie super! i faktycznie jest super! Luksusowe Walizki ** Airtex ** ŚREDNIA** KOLORY (1346277262) - Aukcje internetowe Allegro no ale wiem,że bedzie wykorzystywana, wiec warto bylo zainwestowac:)

reklama
Do góry