reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Czesc Dziewczyny:-)
U mnie nocka nawet ok:-) dzis juz czuje sie dobrze:-) ale od rana mam takie pragnienie ze juz 4 szklanki duszkiem soku jabłkowego wypiłam:-)
Malta ale wieści nam przynosisz od rana.....uważaj na siebie i do 12 leż i odpoczywaj a potem zobaczysz co Ci gin powie. Nie stersuj sie jednak, 35 tydzien to jzu duza ciaza dzidzia jest rozwinieta obrosnieta w tluszczyk i nie ma duzego ryzyka ze cos byloby nie tak.....czekamy na wiesci i jestesmy z Toba myslami:-)

Witam się z Wami z zasypanego Grudziądza, u nas zimaaaaaaa śniegu co nie miara, pługi nie nadążają zbierać, chodniki zasypane a od nas z klatki wyjść dosłownie nie idzie, w dodatku -9mrozu i zawieja...

Fogia, powodzenia Tobie życzę na wizycie

Malta najlepsze co możesz teraz zrobić to odpoczywać i nie stresować się bo nerwy nie wskazane, daj znać co Ci gin powie a dzidziuś napewno da sobie już radę w razie czego. Póki co bóli nie masz więc spokojnie moja droga.

Klaudoos, jak Ty masz ostatnio taką wenę na spanie to naprawdę ładujesz te bateryjki, no ale 2 tyg to mogłabyś jeszcze wytrzymać, powiedz Szymkowi że pogoda okropna lepiej niech jeszcze posiedzi w gniazdku troszkę.

Mi nadal ten brzuch twardnieje, ale nie boli, wczoraj jak wzięłam nospę to przeszło. W nocy spałam jak zabita dosłownie. Jak dziś tak będzie mi twardnieć to zadzwonię do gina i zapytam co on o tym myśli.

Witam się i ja :)
Spałam dobrze rano moje dziecko zrobiło mi pobudkę
A dziś popołudniu Do kontroli z nim mam nadzieję że już lepiej z nim :)

Malta odpoczywaj sobie wszystko bedzie ok

No i moja teoria się potwierdziła - bezsenność spowodowana była nerwami (nieświadomymi, bo nie czułam, żebym się denerwowała...). Ledwo wczoraj zrobione zakupy do szpitala, a tu dzisiaj całą noc przespałam jak kamień (dwie pobudki na siusiu się nie liczą ;-)). Baterie naładowane, można w przerwie między zajęciami ruszyć na podbój sklepów w poszukiwaniu prezentów :-)

zabka,
mnie nie bolą piersi, tylko strasznie swędzą sutki ;-)

Malta, jak przeczytałam z rana, co Ci się przydarzyło, to aż mi serce szybciej zabiło, bo też nie biorę pod uwagę wcześniejszego porodu, nic u mnie na to nie wskazuje, więc pewnie też bym spanikowała w takiej sytuacji... Ale o dzidzię nie masz się co przejmować, 35 tydzień daje mu pełne szanse na normalny rozwój :tak:

Witam Was cieplutko w ten chłodny poranek
Nocka nawet ok, ale wstałam cała obolała
Dzisiaj jedziemy do Hażlacha złożyć mojemu W wnioski o dowód osobisty

Blondi
ja akurat nawet nie znam położnych ze swojej przychodni...
nawet nie wiem kogo miałabym wybrać.
U nas to chyba troszkę inaczej wygląda, wybierasz sobie przychodnię , którą chcesz, a położną Ci dają byle jaką - mi to jedno i tak babek nie znam...
Musiałabym się dowiedzieć

aniwar aha, to na tej zasadzie, to pójdziesz i on Ci wystawi L4 wstecz - powinno się tak dać...
U nas się umawia na konkretny dzień, myślałam że u Was też

Malta no proszę, co za wieści - kochana ja słyszałam, że nawet kobiety rodzą kilka tygodni po wypadnięciu czopa śluzowego - niech gin Ci powie co i jak

i ja się witam z Wami:)
Wieczór miałam masakryczny wyłam z bólu....kąpiel niestety nie pomogła....wzięłam apap i mąż mnie posmarował Amolem. Dziś już też wzięłam sobie apap. Dziś musiałam odwołać rehabilitację, bo nie mam samochodu, nie doszła jeszcze wypłata i meble dziś mają przywieźć.
Wczoraj wieczorem czytałam Misiowi bajki....czy wiecie , że w Dziewczynce z zapałkami ta dziewczynka umarła....(?) ale masakra, straszna ta bajka....człowiek jak był mały to taki nieświadomy był....

A i znowu mam problem z pokoikiem Maćka, tym razem z obu stron okna woda przecieka....czyli jest źle osadzone...już mi brakuje sił ...co chwilę coś wychodzi.

to i ja się witam,
u nas zamieć śnieżna, zimno, mokro i w ogóle dobrze, że się z domu ruszać nie muszę.
Alusia mi rano tak szalała w brzuchu, że pospać nie dała, wierciła się, kręciła, nie mogła sobie miejsca znaleźć czy co? :-)
od wczoraj zaczęliśmy zabawy z latarką, żeby się obróciła główką w dół, bo trochę się martwię :-(
wczoraj ostatnie zajęcia teoretyczne na SR, trochę się rozjaśniła sprawa szczepionek i mniej więcej wiem co robić.
miłego dnia :-)

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z wami tak piękny zimowy dzionek:-).
dziękuję wam bardzo za miłe przyjęcie mnie do waszego forum.
Ja dzisiaj wizytuję ale troszku się martwię jak dojedziemy do lekarza, ponieważ drogi śłiskie, zasypane a mamy do przejechania ok 100 km.
Któraś z was pytała mnie o płec maluszków. tak więc na 90% będzie parka: Staś i Marysia. Już nie mogę się doczekać dzisiejszego podglądania moich szkrabów.
dziewczyny myślałam, że ja jako mama bliźniaków urodzę pierwsza a tu zapowiada się, że wszystko może być inaczej. dziewczyny trzymajcie się jeszcze choć 2 tyg w dwupaku a potem to już niech się dzieje co chce:-). pozdrowionka

Do góry