reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Blondi strasznie się zmęczyłam sprzątaniem łazienki, ale jestem szczęśliwa, że w końcu jest czysto!! a i czekam jeszcze na finał "Top model":-)

ja swoją łazienkę sprzątam dzisiaj 2gi dzień i jeszcze na jutro mi zostało a podkreślam że mam maleńką łazienkę :-( Nie mam siły, bardzo mnie boli tam na dole

A finał też oglądam :-)

ale wiecie co - mnie też dzisiaj boli krocze:/ chodzę jak pingwin i mam wrażenie, że mnie rozszerza od środka:/ najlepiej jak siedzę albo leżę bo jak wstanę to boli jak diabli. W ogóle mały jest chyba coraz niżej bo czuję ciągły ucisk na pęcherz i jelita i ciągle latam do toalety.

Ajć jeszcze mnie naszło na ugotowanie zupki na jutro hehe
Kupiłam groch i zamoczyłam , a jak sobie przypomniałam, ze jutro ma mnie odwiedzić połozna... juz mówie dlaczego, dzwoniłam dziś na SR że nie dam rady przyjść, gdyż mam wizytę, to ta położna powiedziała, że dostała już karty nasze i że wywiad środowiskowy by sobie podeszła zrobić, pomierzy mi brzusio, zbada szyjke macicy itp, więc się zgodziłam i ma wpaść jutro o 12:00!
No i jak sobie przypomniałam to stwierdziłam że podgotuje sobie dzis zupkę, bo nie wiem ile posiedzi, a mąż o 14tej wróci głodny hehe :-D wiec jutro tylko dokonczyć mi pozostanie, wyszykować się także budzik na 9:30 sobie nastawie coby na szybko nic nie robić, a może i odkurze bo wiecie śmieci się codzień :-D

Gabriela - wiem, ze na wagę trzeba wziąć poprawkę :-) nawet sam lekarz mi mowił, że dzieci tak mają że duzo rosną w kilka tygodni, a potem ich waga staje i z taka się rodzą hehe więc może byc tak , że mój synuś nie przekroczy 4kg, ja bynajmniej czekam jeszcze z tydzień i zaczynam gorące kapiele, masowanie brzucha itp :-) zobaczymy, bedziemy porownywać po porodach ;-)
Taka znajoma wypiła rycyne, kupiła sobie w aptece, zwymiotowała ją, a i skurcze zaczęły się, wzieło ją jednym słowem w ciągu kilku godzin pojechała do szpitala i urodziła w 3 godzinki :-)

Dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
gabriella ładny brzusio :-)

Nie wiem ja jest u Was Blondi ale ja jeszcze nawet nie wiem kto to jest położna, nie miałam z nią kontaktu, tylko z ginem od początku ciąży

idę się położyć , bo mi plecy wysiądą - ałaaaaaa

nareszcie Was nadrobiłam ;-)

u nas znowu pada śnieg, a w dodatku wieje okropniasto. Najprawdziwsza burza śnieżna za oknem i jak tak patrzę na to wszystko to myślę sobie żeby chociaż w styczniu nie było takiej pogody. :-:)-(

Nie wiem ja jest u Was Blondi ale ja jeszcze nawet nie wiem kto to jest położna, nie miałam z nią kontaktu, tylko z ginem od początku ciąży

Położna będzie do Ciebie przychodzić jak urodzisz, a kim bedzie ta Pani to zalezy od Ciebie, jesli sama nie wybierzesz to zapewne wpisza Ci sami jakąś połozną! Przejdz się do recepcji tam gdzie karte wyciągasz do lekarza pierwszego kontaktu, i tam zapytaj, powiny Ci Panie wyjasnić, ja akurat zmieniałam miejsce zamieszkania więc wypełniałam ankietę do rejestracji niedawno i tam jest miejsce na wpisanie lekarza. połoznej, pielegniarki, więc ja jako połozną wpisałam ta Panią co prowadzi zajęcia SR :-) Po co ma mi obca osoba krzatać sie po domu jak znam ta połozna, bardzo miła uczynna osoba, napewno bardziej mi pomoże, a nie obgada:-) Często wychodzisz na spracery może warto wybrac się do Twojej przychodni, teraz jest czas aby cos zmienic :-)

Fogia - u Nas dziś cały dzień tak wieje, gwizda wiatrem, że tak powiem, a wiatr sypie sniegiem i biało za oknem nic nie widać :-(

Ostatnia edycja:
U nas też niezła zadyma, od teściów samochodem wracałam godzinę, a normalnie jedzie się jakies 10min. Oczywiście żadnego pługa ani piaskarki nie spotkałam na drodze (drogowcy zaskoczeni hehe). Nie wiem jak jutro zawiozę córcię do przedszkola, mam nadzieję że aż tak mocno nie nasypie.

Też mnie dzisiaj coś dół brzucha boli a nie wysilałam się dziś wcale, za to wczoraj przegiełam ciągnąc Anię na saneczkach - to nie był dobry pomysł. Może wczorajszy wysiłek dzisiaj daje mi we znaki.

Blondi rzeczywiście dzidzia spora, ja moją Anie urodziłam 2880g a położna powiedziała że to było na granicy darcia się wszystkiego, teraz chyba Dominika będzie większa i aż sie boję jak to będzie. Wizytę mam dopiero 15 grudnia i już nie mogę się doczekać aż się dowiem jaka jest duża. Z tego co mi kiedyś gin mówił waga z USG może się różnić od właściwej o jakieś 10% w jedną lub w drugą.

kasik25.9 witam i gratuluję bliźniaków! Jakiej płci są dzieciaczki?

Kochane ja juz po wizycie :-)
Na dworze tak gwizda, taki mróz że zmarzłam a tylko kilka kroków z bloku do samochodu, i z samochodu do lekarza:-(
Zgrubłam 2kg w 3 tyg ... mogłaby już waga stanąć :-)
Za to synuś 3,400kg SZOK! w 3 tyg z 1800kg na 3,400 skoczył och:p , lekarz mówił, ż czasem dzieci rosną tylko do jakiegoś czasu a potem stają w miejscu :) zobaczymy :-)
lekarz mi dzis powiedział, że pięknie dotrwałam, i że teraz nawet jakbym zaczęła rodzic to dzidziusiowi nic nie grozi :-)
Opisał mi jak może zacząć się poród, co powinno mnie niepokoić i żeby dzwonic gdyby się coś działo :-) a najlepiej do samochodu i do szpitala :-)
Jestem bardzo szczęśliwa :-)

Super, że u Ciebie wszytsko dobrze:-) Maluszek rosnie jak na drożdżach:-)

aniwar to co byłaś umówiona na wizytę a gabinet nieczynny?? - nie powinni Cię powiadomić?

claudia ja do dzis mialam zwolnienie i dlatego dzis szłam....u niej nie ma zapisów i przyjmuje wszytskie dziewczyny, ktore przyjda danego dnia....ale fakt powinna sobie sparwdzic kto ma do dzis zwolnienie i powiadomic ze jej nie bedzie...ja tez w sumie moglam zapobiegawczo zadzwonic i zapytac czy bedzie....troche sie wkurzylam bo to wyjscie z domu starsznie mnie zmeczylo....takto ide w piatek i juz dzownilam i bedzie...

Ja cos nie czuje sie najlepiej, przeczytalam co naskrobalyscie ale ledwo ledwo.....powiem wam ze nawet jak leze to jestem zmeczona i nie mam sily lezec...nie wiem co sie dzieje jakby ktos powietrze ze mnie spuscil ale doslownie nawet nie mam sily pisac.....mdli mnie starsznie i generalnie kiepskawo sie czuje....brzuch mi ciazy nawet jak siedze.....a dzis sie mierzyłam i mam wpepku 96 cm to wcale nie jest duzo.....a ja juz wysiadam....niech ten styczen nadejdzie....

reklama
Fogia - u Nas dziś cały dzień tak wieje, gwizda wiatrem, że tak powiem, a wiatr sypie sniegiem i biało za oknem nic nie widać :-(
nas w dzień tylko mroziło, a teraz sypie od kilku godzin i z tego co mówią to tak szybko nie przestanie. A ja jutro muszę się wybrać do sklepu po zakupy i o 16 wizyta u ginia. Najgorsze, że wszędzie będę zmuszona ciągnąć ze sobą Filipka.:-(

Do góry