reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Kochane, jeszcze parę dni temu przepowiadałam że ktoras urodzi jeszcze w grudniu ale nie brałam pod uwagę siebie...

Wczoraj wieczorem wydarzyło sie coś i przypuszczam ze niedlugo to ja urodze, a moze nawet jako pierwsza.

Podczas brania prysznica "wypadło" mi coś długiego, ok 5cm, podłużnego, biało zółtego o konsystencji białka , tylko mocniej zbitego, bez krwi.Taki ślimak jak galaretka:szok:

Jestem przekonana ze to czop i jestem przerażona....Żadnych bóli nie mam, wody nie wyplywają, nie plamię...

Dziewczyny czy myslicie ze to czop? Bo ja jestem pewna na 99%. Po 10 zadzwonie do mojego gina i zapytam co robić.

Zaczyna mi sie dopiero35 tydzien, wiec chyba bylby to porod przedwczesny? Jak myslicie czy dzieciaczek moze juz przyjsc na swiat?

Jestem na prawde przerazona i wogóle nie przygotowana psychicznie jeszcze na poród...:-(

Dzień Dobry :)

U mnie druga nocka w miarę więc się wyspałam :) Mój mąż nie odpalił auta i ładuje się akumulator ale niestety czeka nas dzisiaj lub jutro kupno nowego akumulatora :( Znowu wydatek... Ale nie wyobrażam sobie sytuacji, że jak coś się zacznie dziać to auto akurat nie odpali....

Malta myślę, że to na 100% czop. Dzwoń do gina. 35 tydzień to nie jest źle. Dzieciątko już jest gotowe do przyjścia na świat ja tak myślę. A od odejścia czopa do porodu to trochę trwa może nawet trwać ze 2 tyg. Więc odpoczywaj, leż i będzie dobrze :) Daj znać co ci lekarz powiedział.

Gabriela - wiem, ze na wagę trzeba wziąć poprawkę :-) nawet sam lekarz mi mowił, że dzieci tak mają że duzo rosną w kilka tygodni, a potem ich waga staje i z taka się rodzą hehe więc może byc tak , że mój synuś nie przekroczy 4kg, ja bynajmniej czekam jeszcze z tydzień i zaczynam gorące kapiele, masowanie brzucha itp :-) zobaczymy, bedziemy porownywać po porodach ;-)
Taka znajoma wypiła rycyne, kupiła sobie w aptece, zwymiotowała ją, a i skurcze zaczęły się, wzieło ją jednym słowem w ciągu kilku godzin pojechała do szpitala i urodziła w 3 godzinki :-)

Dobranoc :-)
wiesz z tą rycyną to..............
możesz dostać biegunki
a jak Ty tak sam i dziecko i co wtedy??? a wcale nie masz gwarancji że poród się zacznie!

jedna dziewczyna, która jest już po terminie wypiła, miała biegunkę godzinę i straszny ból brzucha i potem wszystko minęło!
różnie to na ludzi działa
ja bym się nie odważyła pić tego,
bo jeśli skończy się aspiracją smółki to co????

a PO porodach to najfajniejsze będą opisy porodów chyba jednak :)

cześć bulinki-okrąglinki :-D

tylko 2 razy wstawałam w nocy ze względu na bolące i zdrętwiałe dłonie - hurrraaaa;-) ale to dzięki temu, że wynajduje coraz to nowsze i dziwniejsze pozycje do lulania:-)

malta - ja jeszcze nigdy nie rodzilam, ale wiem że jak byłam w poprzedniej (obumarłej w pewnym momencie) ciąży, to po odstawieniu wszystkich leków wyleciał mi czop - byłam wtedy w szpitalu i zawołałam położną która to potwierdziła- wyglądało to właśnie tak jak to co opisujesz, tylko że moje było dodatkowo podbarwione na różowo... ale nie ma co panikować - dzwoń dzisiaj do gina; słyszałam ze po odejsciu czopa można jeszcze ze 2-3 tygodnie pochodzić z brzucholkiem

Ja wlasciwie jestem przekonana ze to czop...tylko teraz kwestia tego kiedy zacznie sie akcja porodowa.

W pierwszej ciązy czop odszedl mi przy porannym prysznicu, tylko był przebarwiony krwią, a dwie godziny poźniej juz "stękalam" na porodowce, o 18 juz bylam "po"

Teraz nie wiem jak bedzie...czop wypadl wczoraj wieczorem i na razie cisza.

Martwie sie bardzo czy to nie za wczesnie dla malucha:-(

malta - to nie jest wcale za wcześnie dla malucha. wiadomo że lepiej jakby jeszcze posiedział tak do 37. tc, ale u nas w szpitalu nie wstrzymują akcji porodowych od 35. tc, jak się zaczynaja skurcze to czekaja na rozwój wydarzeń. zadzwon do ginka i daj znać. A dlaczego musisz czekać do 10?

Pisalam ze o 10-tej bo myslalam ze od tej moj gin przyjmuje ale teraz dzwonilam do rejestracji i babka powiedziala ze od 12-stej:-(

Więc leze i czekam do 12. Zobaczymy co powie. Na pewno dam znac:-)

cześc mamusie:-)
u nas sypie,moj zabronił mi dzis wsiadać za kółko bo jest ''kosmos'' na drodze.
nockę miałam przerywaną telefonami do mojego,taką ma pracę,dzień -noc bez przerwy telefony:(
malta - ja tez uwazam ze jakby co to dzidzia sobie juz poradzi ,i w sumie moj ginek tez tak twierdzi ze 35 tydz. juz jest w sumie bezpieczny

idę troszke poprasowac a na obiad zrobię nalesniki z serem bo nie mam weny na gotowanie

ticker.php

reklama
Pisalam ze o 10-tej bo myslalam ze od tej moj gin przyjmuje ale teraz dzwonilam do rejestracji i babka powiedziala ze od 12-stej:-(

Więc leze i czekam do 12. Zobaczymy co powie. Na pewno dam znac:-)

hej Malta, tak jak dziewczyny mówią, możesz jeszcze 2 tyg.chodzić z wypadniętym:) moja mama we wszystkich 4 ciążach tak miała:) spokojnie sobie czekaj i leż:*

Do góry