reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej dziewczynki

u nas aura taka jak i Was ziiimno - 15, rano świeciło słoneczko i było piękniiiiie patrząc przez okno. ;-)

My dziś kiblujemy z Fifciem w domku, lodówka pełna więc nie wystawimy nosa nawet za drzwi.

Dziewczyny mam takie pytanie:-) Jak wygladaja wasze wizyty u ginekologa??
u mnie jest tak samo jak i u Ciebie, mimo, że chodzę do ginia prywatnie. :tak:

Wczoraj na SR oglądaliśmy CC i mialam spotkanie z lekarzem...i jestem w szoku bo przy CC trzeba mieć nogi rozlozone tak jak na fotelu ginekologicznym....Przed znieczuleniem nie można jeść 6 godzin , pić 4 godziny....boże jak ja to przeżyję....
z tym jedzeniem to się nie martw, z nerwów i tak pewnie nie będziesz mogła nic przełknąć. A o tym, że się przyjmuje taką pozycję podczas cc to nie wiedziałam. Mnie położyli na normalnym stole operacyjnym, próbowali znieczulić, jak nie wyszło to dali narkozę i tyle pamiętam. A jak się obudziłam to też na płasko.

Dziewczyny a co wy już rodzić chcecie???
ja też jeszcze nie chcę. :no: Mam jeszcze tyle do zrobienia ..... Czekam do 1 stycznia, a później już mi wszystko jedno. ;-)

dziewczyny czy wy kupujecie dla swoich maleństw rajtuzki? tzn czy takie maleństwo powinno je nosić czy nie/ Pytam bo nie mam....
ja dla takiego maleństwa rajtuzek nie planuję. :no: Jak dla mnie za bardzo obciskają brzuszek. Na początku będę zakładać tylko pajacyki, śpioszki. Mam też trochę tzw. półśpiochów.

reklama
Ribi--- ja jak miałam cc. to tez jakos zabardzo nie przypominam sobie zeby mnie rozkraczyli.. choc dziwne było to jak mi lekarz podniósł noge do góry ( ale niewiem po co ) w kazdym razie ja na nią patrze.. patrze.. i niewierze.. bo miałam wrazenie ze moja Noga to lezy obok drugiej.. i co dziwne.. czułam ze ona lezy obok tej drugiej i sie dotykają... wiec wiesz moze jak zasłaniają Cie tym parawanikiem to nogi troche rozkładają zeby miec lepsze dojscie do naciecia( ja mam dosc nisko ciecie zrobione) ale jak pisze .. mi sie wydawalo ze nogi mam złaczone.. a moze one były rozłozone... kto wie za tym parawanikiem to nic nie widac...

Z tą pozycją to chyba wszystko zależy od lekarza, jak mu wygodniej bo ja jak miałam laparoskopie robioną przez ginekologa to pielęgniarki dzwoniły przed zabiegiem do niego żeby się zapytać w jakiej pozycji mają mnie położyć, czy płasko czy z rozłożonymi nogami. Wydaje mi się że z cesarką jest podobnie.

kasik, gogi - Witamy nowe mamusie:-)

ribi, tonia, monciaa, madzialena, aniwar - dziękuję, że trzymacie kciuki za moją wizytę:-)
aniwar - ja trzymam kciuki za Twoją :-)

Dziś przespana noc, ale nie wyszłam jeszcze z łózka, śniadanko tylko uszykowałam i spowrotem pod kołderkę, jak piszecie, że na dworze taki ziąb to aż mi sie wychodzic nie chce :-(

Ostatnia edycja:
witam nową mamusię

musiałam poleżeć troszkę - jakaś słaba jestem, póki leżałam mały był spokojny, ledwo wstałam, a daje mi popalić- chyba mu niewygodnie jest

Malutka nie dość że termin mamy podobny (ja mam na 21 stycznia) to jeszcze nasze dziewczynki będą miały tak samo na imię chyba że jeszcze zmienimy z moim m zdanie. Ciężko nam było zdecydować się na imię dla dziewczynki, dlatego łudziłam się że może drugie dziecko to będzie chłopak, bo tu z ładnym imieniem łatwiej. Narazie postawiliśmy na Dominice i nawet już przestałam myśleć o innych imionach. Przyszłe mamusie dziewczynek, czy Wy też miałyście taki problem z wyborem imienia??? Bo ja się zastanawiałam z m chyba od 14tc. Wypisaliśmy już nawet te wybrane imiona na duuużej kartce i powiesiliśmy w sypialni i im więcej na nią patrzyłam tym większe miałam wątpliwośći i coraz mniej te imiona mnie się podobały. Z pierwszą córcią nie mieliśmy takich kłopotów, a teraz jakas masakra.

Co do rajstopek, ja tez mam chyba ze 3 pary, ale czy będę je zakładać to jeszcze nie wiem, Ania jak była taka malutka to bardzo sporadycznie je nosiła, bo to zakładanie ich to jakiś koszmar, a później jak trzeba przewinąć to znowu trzeba ściągać i zakładać. Dla mnie jednak najwygodniejsze były pajacyki, śpiochy i półśpiochy.

witam nowe mamusie na naszym forum
Ribi, ja rajsopek dla LiLKI mam aż wstyd się przyznać 14par. No ale miałam bzika na punkcie sukienek a co za tym idzie to i w rajstopki musiałam ją zaopatrzyc. Dla chłopca przydadzą się napewno pod spodnie.
A ja byłam zapłacić te rachunki i już mam je z głowy, nie będę się głowić potem że o czymś może zapomniałam. U nas piękne słońce, tak bym poszła na spacer no ale właściwie od 2 tyg siedze w domu z ta moją szyjką centymetrową i boję sie że taki spacerek mógłby mi tu jakiś poród wywołac.

dziewczyny jak mam dobrę noc to potrafie z 10 godzin spać i budzę się nie wyspana hehe, albo mały będzie spioch, albo ja odsypiam nieprzespane nocki (choć ich aż tak wiele nie bylo) hehe

claudia - to kładź sie :-) odpoczywaj :-)

gogi8 fajnie się składa my z m też mieliśmy duży problem z imieniem ale myślę że już tak zostanie już przyzwyczaiłam się do tego imienia, moj m jest zachwycony ciągle tylko powtarza Nikusia tatusia:) Ja termin mam na 24 styczeń:)
My jeszcze nie mamy rajtuzek i właśnie nie wiem czy kupować czy nie.
Powodzenia na wizytach dziweczyny:)

reklama
ja zakładałam.. ale nie w pierwszych tyg.. tylko jakos pózniej.. i tez nie zawsze , jak gdzies jechalismy i zakładałam ogrodniczki no to pod nie zakładałam rajstopki bo wiadomo wygodniej. i sie nigdzie nie załoza.. ale w domu to w spiachach ze stópkami przewaznie.. albo w pajacach... ...

Do góry