reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja nie czuje zadnych napiec brzucha ani mi nie twardnieje czy każda z Was tak ma?? Bo nie wiem czy ze mną coś nie tak. Mnie tylko czasami boli sam dół brzucha jak na miesiączke i tylko chwile i tyle.

reklama
20101201136.jpg

moja komoda z przewijakiem

malutka mi niestety brzuch twardnieje a i bóle na dole brzucha równiez mam
ticker.php

Witam nowe mamusie :)

Ja byłam z Wiki na kontroli, osłuchowo czysto mamy się doleczyc tym co bierze i powinno być ok. Kazał 10 dni po odstawieniu syropów zrobić ten wymaz z gardła więc zobaczymy.

Wiki u dziadków a mi zachciało się fryteczek i zajadam :)
Nadworze zimno i wieje okropnie.

Ja mam ten termometr 1-sekundowy do ucha i czoła - SUPER.

Co do rajtuzek to też mam chyba 5 par :)

Witam wszystkich serdecznie dawno się nie odzywałam wczoraj was troszkę nadrobiłam. Dobrze że dzisiaj już jest u was lepiej, bo wczoraj to aż się przeraziłam waszymi objawami. Ja na szczęście jeszcze mam dużo siły, i też jeszcze nie chciałabym rodzić. Ostatnio na wizycie lekarz stwierdził że jest troszkę malutki i teraz mam więcej jeść, więc niech doczeka do terminu i troszkę jeszcze podrośnie. Zaczęłam jeść więcej i tak jak sporadycznie miałam zgagę to teraz męczy mnie co dziennie. Troszkę martwi mnie ta waga małego ale ja też jestem drobna i nie ma po kim być duży, a lekarz mówił że wszystko jest dobrze.
U nas pogoda ok. ale ja jestem miłośnikiem zimy, więc energia mi dopisuje i jak robiłam spacery z psem po 1,5 godz. to teraz dochodzimy do 2,5 godz, ale jak przychodzę do domu zjem drugie śniadanko to tak ładnie poduszka się uśmiecha do mnie. :-D
Witam również nowe mamusie no i mamy na forum bliźniaki. :-)

Malutka...to chyba dobrze,że nie twrdnieje Ci brzuszek,mi niestety tak.Ale na szczęście od wizyty na IP i zarzywaniu no-spy i scopolanu to twrdnienie nie jest chociaż bolesne.
Biala właśnie przez ten mróz mój m nie odpalił rano samochodu,a wczoraj zamówił nowy akumulator,trszkę się spóżnił.Dobrze,że ja nigdzie nie musiałam nigdzie dziś jechać.
Witam jeszcze mamusię bliżniaków...:-)
Joasia dobrze,że mała w porządku,cieszę się ,że już zdrowieje.

Ostatnia edycja:
Trochę poleżałam, ale koło 15 idziemy razem na tą pocztę Jeszcze chciałam sobie czapkę kupić, jeżeli coś znajdę fajnego
trzeba się ciepło na ten mróz ubrać

Dziewczyny położna na SR Nam mówiła, że trzeba też ręką sprawdzić zawsze gorączkę, bo te termometry czasem pokazują że dziecko nie ma temperatury, a w rezultacie ma i to wysoką, i ta połozna miała takie przypadki więc nie możemy całokowicie ufać technice :p

Ja mam dziś SR ale nie mogę pójść bo w tym czasie mam też wizytę, a tak bezsensu po pół godzinie wyjść na wizytę hehe
więc odpuszczam tą szkołę :p

Czekam na męża, zjemy obiad potem mam korepetycje i WIZYTA :-)
Aniwar - no to czekamy na wieści :-)

jolwww -- no wiesz "maz zamówił " hihi trzeba było do mojego Miska na Wysockiego pojechac.. akumulatorów ma duzzo :) a wy u konkurencji oj nieładnie nieładnie:p

a ja dzis na obiad "zamawiam GOLONKĘ " z EL'JOta :) do tego kapustka.. i frytki :)

a ja już wróciłam odsąsiadki, było milo. Ale powiem Wam, że chyba jeszcze nie mam powołania do dzieci. Były dwie dziewczynki ok 9 i 6 mcy ale ja jakoś nie potrafię się bawić z dziećmi....masakra. ale mam nadzieję, że się to zmieni jak będę miała swoje dzieciątko....idę trochę posprzątać chałupkę:)

reklama
Witam was. Dawno tu nie zaglądałam. U mnie tradycyjnie synek chory i siedzi w domu już drugi tydzień. Zresztą w zeszłym tygodniu jeszcze mąż był chory :baffled: Wiecie jak to jest z dwoma mężczyznami chorymi? Gorzej niż z dziećmi :baffled:

U nas jest zimno, termometr wskazuje -14 w cieniu. Jak słońce świeciło to było nawet +2 ;-) Ale co z tego. W domu trzeba siedzieć. Nawet na sanki nie da rady wyjść :no:

Jutro jedziemy z mężem porobić ostatnie zakupy dla dzieciątka. No i chyba po mału zacznę pakować torbę.
Od kilku dni pobolewa mnie brzuh na dole i czasem mi cały twardnieje. Jednak tak samo miałam z synkiem 4 lata temu. A jego urodziłam dzień po terminie. Ciekawe jak teraz będzie?
Mąż ma wrażenie cały czas, że trzeba jeszcze kupić prezent gwiazdkowy dla córci, bo urodzi się jeszcze przed świętami :szok: Oby nie :no: Muszę dotrwać do nowego roku!

Do góry