reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

I Ja się witam:)

U Nas mroźno...bry......dobrze ze nigdzie nie muszę iść....
leżę i odpoczywam...zrobiłam śniadanko dla każdego aby nie latać niepotrzebnie,tylko do lazienki i do lodówki
Jeszcze jutro z rana mam wyprawę na badania -krew i siki.Strasznie sie filmuję ze mi się wieksze rozwarcie zrobi.......no ale kazał zrobić to kazal

madzialena-chodze panstwowo,i wczesniej tez....Ja co wizyta mam obowiązkowo badanie szyjki na fotelu( pewnie ze względu na to ze mi się skracała w poprzedniej ciąży)więc teraz ginek doglądał jej specjalnie...i zawsze przy badaniu mi mówi co i jak......z resztą zawsze taki dokładny...i tak samo co wizyta cisnienie i waga....tylko usg mialam 3 razy robione.Mysle ze jak by cos sie dzialo to napewno by powiedziała .
monciaa-słodko:)
Mój to chodzi i kracze ze albo pod koniec tego tyg urodze albo w następnym to juz na bank......
ribi-ooo nawet nie przypuszczałam ze cc robią z nogami rozlozonymi,mysłalam ze tak normalnie się leży

oj tak...coś za duzo myślą:)

Ostatnia edycja:
reklama
martusia - coś ci nasi mężowie za dużo kraczą :-) mój już nawet zakomunikował, że w tym tygodniu rozłoży łóżeczko:-) tak profilaktycznie...

https://www.babyboom.pl/forum/members/madzialena647-82578.htmlmadzialena, ja przez całą ciążę mam ciągoty do owoców, ale ostatnio coś mnie strasznie uczuliło (nie wiem, czy mandarynki czy pomarańcze) i póki co mam odwyk :frown:Ja do gina chodzę do znajomego moich dziadków, na wizyty umawiamy się w szpitalu, ale też mi nigdy nic o szyjce nie mówił, zawsze tylko sobie maca brzuszek, robi KTG, waży, mierzy ciśnienie, a na USG jeżdżę do jeszcze innej pani doktor, miałam robione 3 razy i teraz za 2 tygodnie będzie 4 - ostatnie...

madzialena - ja też Cię uspokoję - moja ginka nic mi nigdy o szyjce nie wspominała, a bada za każdym razem..
Za to jak trafiłam w 28 tyg. do szpitala z napinającym się brzuchem, to tam na IP dowiedziałam się, od innego lekarza, co mnie badał, że szyjka mocno trzyma i urodzę w terminie:) tego się trzymam, choć wiadomo, różnie to bywa..

Witajcie mamusie!
A ja dziś nie mogłam jakos spac całą noc, jak m poszedl o 6 do pracy to sobie zapalilam swiatlo w pokoju i w łóżeczku wymyslalam co dzis musze zrobic. Niestety troche się nazbierało. Zaraz musze jechac zmienic opony w samochodzie, potem zawiezc garnitur m do pralni, potem połazic po galerii bo jeszcze trzeba pare rzeczy kupic, np klapeczki do szpitala. A wczoraj zamówiłam sobie na allegro worek sako, moze mi w końcu przejdą te ciągłe bóle żeber bo juz nie moge wytrzymać, a potem sie przyda zeby wygodnie małego nakarmić.
ja mam w pracy ten worek i jak usiąde na nim, nie ma bata- nie wstane po 1. tak przyjemnie, po 2. za nisko:szok::-) i tylek wpada.. no ale ja mam duzy kuperek więc może to dlatego hihi:-D

Dziewczyny mam takie pytanie:-) Jak wygladaja wasze wizyty u ginekologa?? Często piszecie tutaj o badaniu szyjki macicy, ja nie chodze do ginekolog prywatnie tylko na kase chorych, sytuacja na poczatku niestety mnie do tego zmusila, teraz jest juz lepiej ale postanowilam nie zmieniac lekarza:-) Na fotel siadam raz w miesiącu, usg mialam robione 3 razy ale jezdzilam do innego miasta, a na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie, jestem wazona, i badanie brzucha na kozetce plus badanie tetna dzidzi specjalnym urzadzeniem, Tyle piszecie o skracaniu szyjki ale pani ginekolog nic mi nie mowi chociaz jestem badana na fotelu, czy powinnam sama napomknac i spytac sie jak sytuacja wyglada, czy poprostu jakby cos sie dzialo to by powiedziala??:-)
j amam tak samo, tylko,że mnie nie waży a pyta o wage:-) i jesli ja mu mowie o dolegliwosciach, to kaze wejsc na fotel i mowi ze ok, ze szyjka skrócona ale na tym etapie prawidlowo!

a wiecie co mój małżon dzisiaj powiedział do Szymonka...

"już grudzień - to miesiąc w którym się WYKLUJESZ" :-D
zarzucił tekstem jak łysy warkoczem o beton :-):-):-)

a moj małzon o 8 mial rozmowe kwalifikacyjną i wyobrazcie sobie, ze ona jeszcze trwa!!!:szok: powiedzial tylko przez tel,że musi cos jeszcze wypelnic i o 17.30 ciąg dalszy:szok: ja pierdziele ja juz bym tam miała "sraczke egzaminacyjną":no:

u nas bialo- ale duzo sniegu nie ma! mialam dzisiaj odkurzac, ale cos chyba nie mam sil:no: juz mnie nie bawi schylanie sie do szafy,żeby wyciągac odkurzacz:no: ogólnie nic mi sie nie chce, a powinnam umyc lazienke, podlogi, powycierac kurze!
w sobote moj mąz obnizyl tylko poziom lozka w sypialnie i wytarl listwy okienne terpentyna w 4 oknach i narzekal cała sobote,że ma tyle do roboty, ja pierdziel, wkurzylam sie, wyszorowalam dywany, odkurzylam, umylam podlogi- mimo ze to on mial robic! :wściekła/y::wściekła/y: leń patentowany:baffled: tak naprawde gdyby mial wszystko on robic i jeszcze rodzic to bylby koniec swiata!!!!!!:szok::wściekła/y::wściekła/y:

aaa dziewczynki i to uczulenie co mialam- to żel pod prysznic!! teraz uzywam mydlo oilatum i jest git!!
ale musze jakis dove delikatny w zelu zapodac..

Ribi pewnie przy planowanej cesarce tak jest z tym jedzeniem i piciem. Jak ja miałam nagle podjętą decyzję o cc to nic nie mówili. Zresztą ja wcześniej 17h rodziłam sn więc i tak nic jeść ani pić mi nie pozwolili. A co do nóg, to kurcze nie wiem jak to było u mnie. Chyba byłam już tak zmęczona i zakręcona, że nie pamiętam.

Dziewczyny a co wy już rodzić chcecie??? Ja jeszcze nie chce i mam nadzieję, że przepowiednie mojego ginekologa się nie sprawdzą.
Mój też nie mówi mi nigdy ile cm ma szyjka itd. Ostatnio tylko powiedział, że się skróciła ale co i jak to nie wiem.

a wiecie co mój małżon dzisiaj powiedział do Szymonka...

"już grudzień - to miesiąc w którym się WYKLUJESZ" :-D

Oj jaki slodziak z Twojego męża:-D

aniwar powodzonka na wizycie

b_iala
odpoczywaj - zalecenia to zalecenia :-D

To u Was dziewuszki fest mrozy, u nas tylko -9 dzisiaj...

ja lubię taki mrozik , wczoraj wieczorem byliśmy na spacerku i było bardzo przyjemnie

a wzięła mnie chęć na kiełbachę i wcinam bułkę z kiełbasą - typowo chłopskie jedzenie ;-)

claudia dzieki:-)
Ja tez lubie taki mrozek:-) przynajmniej w ciaży gdzie mi ciagle gorąco. W ogole ciesze sie ze jest zima,biało, mroxno, że ciemno sie tak wczesnie robi. Nie wiem co sie ze mna stalo ale ta pora roku w tym roku (w zeszłym z reszta tez) bardzo mi odpowiada. Co nie jest do mnie podobne bo ja zawsze lubilam lato i wiosne...a teraz wole jesien i zime:-)

Dzieki dziewczyny , juz jestem spokojniejsza:-)
aniwar tez zaluje ze nie mam mozliwosci podgladnac swojego dzidziusia co wizyte;/ ale jesli ginekolog mowi ze wszystko jest w porzadku i dodatkowe usg nie jest konieczne to znaczy ze jest dobrze:-)

Dokładnie, gdyby bylo cos nie tak na pewno by Ci powiedział.

Ja juz wykapana, ogolona i nabalsamowana......i jestem padnieta....az musze odpoczac po tym prysznicu tak sie zmachałam...

Hej dziewczynki u nas też mroźno -10 cały czas śnieg leży i pada co jakiś czas...ja dzisiaj leże w łóżeczku i oglądam housa już 7 serie....powodzenia dla dziewczyn co mają wizyty dzisiaj i wytrwałości dla tych co mają różne dolegliwości :*

reklama
dziewczyny czy wy kupujecie dla swoich maleństw rajtuzki? tzn czy takie maleństwo powinno je nosić czy nie/ Pytam bo nie mam....

Do góry