reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

I Ja się witam:)

U Nas mroźno...bry......dobrze ze nigdzie nie muszę iść....
leżę i odpoczywam...zrobiłam śniadanko dla każdego aby nie latać niepotrzebnie,tylko do lazienki i do lodówki
Jeszcze jutro z rana mam wyprawę na badania -krew i siki.Strasznie sie filmuję ze mi się wieksze rozwarcie zrobi.......no ale kazał zrobić to kazal

madzialena-chodze panstwowo,i wczesniej tez....Ja co wizyta mam obowiązkowo badanie szyjki na fotelu( pewnie ze względu na to ze mi się skracała w poprzedniej ciąży)więc teraz ginek doglądał jej specjalnie...i zawsze przy badaniu mi mówi co i jak......z resztą zawsze taki dokładny...i tak samo co wizyta cisnienie i waga....tylko usg mialam 3 razy robione.Mysle ze jak by cos sie dzialo to napewno by powiedziała .
monciaa-słodko:)
Mój to chodzi i kracze ze albo pod koniec tego tyg urodze albo w następnym to juz na bank......
ribi-ooo nawet nie przypuszczałam ze cc robią z nogami rozlozonymi,mysłalam ze tak normalnie się leży

oj tak...coś za duzo myślą:)

Ostatnia edycja:
reklama
martusia - coś ci nasi mężowie za dużo kraczą :-) mój już nawet zakomunikował, że w tym tygodniu rozłoży łóżeczko:-) tak profilaktycznie...

https://www.babyboom.pl/forum/members/madzialena647-82578.htmlmadzialena, ja przez całą ciążę mam ciągoty do owoców, ale ostatnio coś mnie strasznie uczuliło (nie wiem, czy mandarynki czy pomarańcze) i póki co mam odwyk :frown:Ja do gina chodzę do znajomego moich dziadków, na wizyty umawiamy się w szpitalu, ale też mi nigdy nic o szyjce nie mówił, zawsze tylko sobie maca brzuszek, robi KTG, waży, mierzy ciśnienie, a na USG jeżdżę do jeszcze innej pani doktor, miałam robione 3 razy i teraz za 2 tygodnie będzie 4 - ostatnie...

madzialena - ja też Cię uspokoję - moja ginka nic mi nigdy o szyjce nie wspominała, a bada za każdym razem..
Za to jak trafiłam w 28 tyg. do szpitala z napinającym się brzuchem, to tam na IP dowiedziałam się, od innego lekarza, co mnie badał, że szyjka mocno trzyma i urodzę w terminie:) tego się trzymam, choć wiadomo, różnie to bywa..

Witajcie mamusie!
A ja dziś nie mogłam jakos spac całą noc, jak m poszedl o 6 do pracy to sobie zapalilam swiatlo w pokoju i w łóżeczku wymyslalam co dzis musze zrobic. Niestety troche się nazbierało. Zaraz musze jechac zmienic opony w samochodzie, potem zawiezc garnitur m do pralni, potem połazic po galerii bo jeszcze trzeba pare rzeczy kupic, np klapeczki do szpitala. A wczoraj zamówiłam sobie na allegro worek sako, moze mi w końcu przejdą te ciągłe bóle żeber bo juz nie moge wytrzymać, a potem sie przyda zeby wygodnie małego nakarmić.
ja mam w pracy ten worek i jak usiąde na nim, nie ma bata- nie wstane po 1. tak przyjemnie, po 2. za nisko:szok::-) i tylek wpada.. no ale ja mam duzy kuperek więc może to dlatego hihi:-D

Dziewczyny mam takie pytanie:-) Jak wygladaja wasze wizyty u ginekologa?? Często piszecie tutaj o badaniu szyjki macicy, ja nie chodze do ginekolog prywatnie tylko na kase chorych, sytuacja na poczatku niestety mnie do tego zmusila, teraz jest juz lepiej ale postanowilam nie zmieniac lekarza:-) Na fotel siadam raz w miesiącu, usg mialam robione 3 razy ale jezdzilam do innego miasta, a na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie, jestem wazona, i badanie brzucha na kozetce plus badanie tetna dzidzi specjalnym urzadzeniem, Tyle piszecie o skracaniu szyjki ale pani ginekolog nic mi nie mowi chociaz jestem badana na fotelu, czy powinnam sama napomknac i spytac sie jak sytuacja wyglada, czy poprostu jakby cos sie dzialo to by powiedziala??:-)
j amam tak samo, tylko,że mnie nie waży a pyta o wage:-) i jesli ja mu mowie o dolegliwosciach, to kaze wejsc na fotel i mowi ze ok, ze szyjka skrócona ale na tym etapie prawidlowo!

a wiecie co mój małżon dzisiaj powiedział do Szymonka...

"już grudzień - to miesiąc w którym się WYKLUJESZ" :-D
zarzucił tekstem jak łysy warkoczem o beton :-):-):-)

a moj małzon o 8 mial rozmowe kwalifikacyjną i wyobrazcie sobie, ze ona jeszcze trwa!!!:szok: powiedzial tylko przez tel,że musi cos jeszcze wypelnic i o 17.30 ciąg dalszy:szok: ja pierdziele ja juz bym tam miała "sraczke egzaminacyjną":no:

u nas bialo- ale duzo sniegu nie ma! mialam dzisiaj odkurzac, ale cos chyba nie mam sil:no: juz mnie nie bawi schylanie sie do szafy,żeby wyciągac odkurzacz:no: ogólnie nic mi sie nie chce, a powinnam umyc lazienke, podlogi, powycierac kurze!
w sobote moj mąz obnizyl tylko poziom lozka w sypialnie i wytarl listwy okienne terpentyna w 4 oknach i narzekal cała sobote,że ma tyle do roboty, ja pierdziel, wkurzylam sie, wyszorowalam dywany, odkurzylam, umylam podlogi- mimo ze to on mial robic! :wściekła/y::wściekła/y: leń patentowany:baffled: tak naprawde gdyby mial wszystko on robic i jeszcze rodzic to bylby koniec swiata!!!!!!:szok::wściekła/y::wściekła/y:

aaa dziewczynki i to uczulenie co mialam- to żel pod prysznic!! teraz uzywam mydlo oilatum i jest git!!
ale musze jakis dove delikatny w zelu zapodac..

Ribi pewnie przy planowanej cesarce tak jest z tym jedzeniem i piciem. Jak ja miałam nagle podjętą decyzję o cc to nic nie mówili. Zresztą ja wcześniej 17h rodziłam sn więc i tak nic jeść ani pić mi nie pozwolili. A co do nóg, to kurcze nie wiem jak to było u mnie. Chyba byłam już tak zmęczona i zakręcona, że nie pamiętam.

Dziewczyny a co wy już rodzić chcecie??? Ja jeszcze nie chce i mam nadzieję, że przepowiednie mojego ginekologa się nie sprawdzą.
Mój też nie mówi mi nigdy ile cm ma szyjka itd. Ostatnio tylko powiedział, że się skróciła ale co i jak to nie wiem.

a wiecie co mój małżon dzisiaj powiedział do Szymonka...

"już grudzień - to miesiąc w którym się WYKLUJESZ" :-D

Oj jaki slodziak z Twojego męża:-D

aniwar powodzonka na wizycie

b_iala
odpoczywaj - zalecenia to zalecenia :-D

To u Was dziewuszki fest mrozy, u nas tylko -9 dzisiaj...

ja lubię taki mrozik , wczoraj wieczorem byliśmy na spacerku i było bardzo przyjemnie

a wzięła mnie chęć na kiełbachę i wcinam bułkę z kiełbasą - typowo chłopskie jedzenie ;-)

claudia dzieki:-)
Ja tez lubie taki mrozek:-) przynajmniej w ciaży gdzie mi ciagle gorąco. W ogole ciesze sie ze jest zima,biało, mroxno, że ciemno sie tak wczesnie robi. Nie wiem co sie ze mna stalo ale ta pora roku w tym roku (w zeszłym z reszta tez) bardzo mi odpowiada. Co nie jest do mnie podobne bo ja zawsze lubilam lato i wiosne...a teraz wole jesien i zime:-)

Dzieki dziewczyny , juz jestem spokojniejsza:-)
aniwar tez zaluje ze nie mam mozliwosci podgladnac swojego dzidziusia co wizyte;/ ale jesli ginekolog mowi ze wszystko jest w porzadku i dodatkowe usg nie jest konieczne to znaczy ze jest dobrze:-)

Dokładnie, gdyby bylo cos nie tak na pewno by Ci powiedział.

Ja juz wykapana, ogolona i nabalsamowana......i jestem padnieta....az musze odpoczac po tym prysznicu tak sie zmachałam...

Hej dziewczynki u nas też mroźno -10 cały czas śnieg leży i pada co jakiś czas...ja dzisiaj leże w łóżeczku i oglądam housa już 7 serie....powodzenia dla dziewczyn co mają wizyty dzisiaj i wytrwałości dla tych co mają różne dolegliwości :*

reklama
dziewczyny czy wy kupujecie dla swoich maleństw rajtuzki? tzn czy takie maleństwo powinno je nosić czy nie/ Pytam bo nie mam....

Do góry