reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dziewczyny mam takie pytanie:-) Jak wygladaja wasze wizyty u ginekologa?? Często piszecie tutaj o badaniu szyjki macicy, ja nie chodze do ginekolog prywatnie tylko na kase chorych, sytuacja na poczatku niestety mnie do tego zmusila, teraz jest juz lepiej ale postanowilam nie zmieniac lekarza:-) Na fotel siadam raz w miesiącu, usg mialam robione 3 razy ale jezdzilam do innego miasta, a na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie, jestem wazona, i badanie brzucha na kozetce plus badanie tetna dzidzi specjalnym urzadzeniem, Tyle piszecie o skracaniu szyjki ale pani ginekolog nic mi nie mowi chociaz jestem badana na fotelu, czy powinnam sama napomknac i spytac sie jak sytuacja wyglada, czy poprostu jakby cos sie dzialo to by powiedziala??:-)

reklama
i ja mówię dzień dobry:-)
u nas piękne słonko i -15 ,brrr. a ja muszę jechac zamówić tort synkowi na sobotę.u mnie nocka taka sobie ,budziłam sie i przekręcałam z boku na bok,az mi moj pomagał bo nie mógł słuchac jak stękam .
miłego i słonecznego dzionka mamusie:-)

madzialena- ja tez chodzę państwowo.i tez jestem wazona,ciśnienie u połoznej.lekarz nie zawsze mnie badał,no moze teraz to juz za każdym razem.po badaniu zazwyczaj mówi ze wszystko ok.i niestety nic nie wspominał o skaracaniu szyjki ,tylko ostatnio wspomniał ze juz sobie mogę rodzić:( równiez za każdym razem słucha serduszka malutkiej.na USG chodzę prywatnie.

ticker.php

Ostatnia edycja:
i my mówimy "dzień dobry" :-)

a my dzisiaj spalismy 4 godziny non stop :-D wreszcie... ręce mi drętwiały ale jak się zaparłam po 4 i nawkurzałam na nie i powiedziałam sobie, że jak teraz nie zasnę (a była godzina po 4 nad ranem) to będę miałą wściekły dzień to jak zasnęłam to obudziłam sie po 8 ...hurrraaa... (dobre i 4 godziny snu). :-) nie wspomnę jak bardzo nie czułam rąk, ale to szczegól :-D
Szymuś też zaśpiochał bo jak ja się obudziłam, to on dalej spał:-) Za to teraz sie kopiemy i pukamy do siebie:-)

blondi - udanej wizyty...
klaudoos - super, że nocka lepsza...

madzialena jesli cos by z szyjką było nie tak to na pewno by Ci gin powiedział....albo jakies leki przepisał....albo kazal leżeć...ale zapytać też nie zaszkodzi. Moje wizyty wyglądają tak jak Twoje, mimo że chodze prywatnie. Moja ginka niestety nie ma usg w gabinecie wiec nie podgladam dzidzi co miesiac:-( na pierwszym usg byłam u niej w szpitalu w 7 tygodniu ( sparwdzic czy bije serduszko) potem w 12 na genetycznym (tez u niej wszpitalu, dobrze ze kaski nie chciala juz) potem w 20 i 32 tygodniu (ale to juz nie niej tylko u takiego co sie zajmuje tymi specjalistycznymi badaniami, za jej rada bo powiedziala ze takie badanie powinien juz zrobic ten lekarz, ktory sie specjalizuje w tych badaniach). Żałuje tylko, ze tak jak niektore dziewczyny podglądają swoje bobasy co tydzien to ja nie mam tej mozliwosci...

przeczytałam i widzę, że wczoraj był dzień ogólnych dolegliwości....
mnie też zgaga męczyła ale to po makreli którą wieczorem zjadłam więc w nocy musiałam zjeśc Manti
AniaK wpadaj z tą dziczyzną, zjemy obiadek:)
Klaudoos widzę, że dziś w nocy było juz lepiej i dobrze
blondi powodzenia na wizycie....

Wczoraj na SR oglądaliśmy CC i mialam spotkanie z lekarzem...i jestem w szoku bo przy CC trzeba mieć nogi rozlozone tak jak na fotelu ginekologicznym....Przed znieczuleniem nie można jeść 6 godzin , pić 4 godziny....boże jak ja to przeżyję....

aniwar powodzonka na wizycie

b_iala
odpoczywaj - zalecenia to zalecenia :-D

To u Was dziewuszki fest mrozy, u nas tylko -9 dzisiaj...

ja lubię taki mrozik , wczoraj wieczorem byliśmy na spacerku i było bardzo przyjemnie

a wzięła mnie chęć na kiełbachę i wcinam bułkę z kiełbasą - typowo chłopskie jedzenie ;-)

Dzieki dziewczyny , juz jestem spokojniejsza:-)
aniwar tez zaluje ze nie mam mozliwosci podgladnac swojego dzidziusia co wizyte;/ ale jesli ginekolog mowi ze wszystko jest w porzadku i dodatkowe usg nie jest konieczne to znaczy ze jest dobrze:-)

reklama
Do góry