reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Ja znowu dzis przelotem...

Zaraz muszę się zebrać do sklepu i jechać po prezent do dziadka, a potem jeszcze skończyć dla niego torta. Kurcze u nas mróz jak cholera -10 stopni, ale za to świeci piękne słoneczko:)

Ja tez się nie dopinam w swoich kurtkach, na szczęście przypomniało mi się o mojej narciarskiej i dzięki Bogu jeszcze się w nią mieszczę :)

Miłego dnia dziewczynki:) I powodzenia dla tych, które maja dziś wizyty:)

no wlasnie podkladam poduszke, spie na 2 duzych 2 jaskach i 1 duza pod brzuchem- rogala juz sie pozbylam, bo troszke niewygodnie mi bylo!
nie wiem czy te bole to nie zrosty po cięciu.. cholera nie wiem.. juz 2gi dzien boli, teraz np. nie boli ale jak sie przewroce na bok, lub zmienie pozycje to sie zacznie:( jakas masakra!!
Klaudoos - ja dokładnie tak miałam wczoraj w nocy, aż się poryczałam w pewnym momencie przy odwracaniu. Przy każdej zmianie pozycji budziłam się i stękałam. Cały dzień miałam spokój i nic mnie nie bolało, za to wieczorem bałam się iść spać. To rwanie to jakaś masakra - więc poukładałam sobie poduszek i poszłam spać na półsiedząco. I nie obudziłam się o dziwo ani raz.

damquell moja teściowa wytłumaczyła mi proporcje w ten sam sposób:) kluski już ulepione i teraz tylko na wrzątek wrzucić:)
A powiedz mi czy moge je przetrzymać surowe do jutra pod ściereczką? Pytam bo część zjemy dziś na obiad a drugą część chciałabym na jutro.

Klaudoos - ja dokładnie tak miałam wczoraj w nocy, aż się poryczałam w pewnym momencie przy odwracaniu. Przy każdej zmianie pozycji budziłam się i stękałam. Cały dzień miałam spokój i nic mnie nie bolało, za to wieczorem bałam się iść spać. To rwanie to jakaś masakra - więc poukładałam sobie poduszek i poszłam spać na półsiedząco. I nie obudziłam się o dziwo ani raz.
no dobra uspokoilyscie mnie! choc tak jak piszesz boje sie kolejnej nocy i tego bólu!:wściekła/y: i pomyslec,że to pikuś przy porodowych bólach:wściekła/y: bylam po mandarynki bo chyba joasiab napisala ze je a mi na samą mysl slina kapie.. wiec poszlam kupilam, do tego wafelki na wage.. hmmm u nas na polnocy zimno i wieje, ale sniegu juz brak!

Witam, to znowu ja;-) Cały czas leżę jak przykazał mi lekarz i nie mam nawet siły, aby do was zaglądac. Pewnie byłoby zupełnie inaczej gdybym miała laptopa, ale niestety nie posiadam. Nudzę się okropnie, bo nie mogę nawe znaleźc odpowiedniej pozycji, aby poczytac książkę, ogladam więc non stop tv i czuję, że zaczynam powoli głupiec.
Dziś mam wizytę u ginka, jedziemy na 18, mam nadzieję, że będzie miał dla mnie dobre informacje.
Pozdrawiam was gorąco:-)

Cześć dziewczyny,
widzę że nie tylko ja z takimi dolegliwościami, martwie się i od rana denerwuję dziś na wizytę na 14 i boje się oby było wszystko wporządku(wyniki moczu znów gorsze:()
Zyczę wszystkim dobrego samopoczucia:)

Czesc Dziewczyny! ...nadrabiam zaleglosci

Malutka - ja tez mam beznadziejne wyniki moczu i wszystko za sprawa kamienia na nerce, ktory sie wlasnie uaktynil a dla nas brzuchtek kolka nerkowa moze wywolac skorcze porodowe - ja tak wlasnie mialam tydz. temu - dlatego jak bedziesz u gin. to pogadaj z nim o tym. moze wysle cie na usg nerek a jesli nie to niech powie co masz robic jesli by cie cos chwycilo.
Ja mialam i mam duzo erytrocytow w moczu a Ty?

a ja właśnie wszamalam obiad....dziś żeberka z cebulą i sosem myśliwskim do tego kluski śląskie i kapusta modra...ale dobre...dawno tak dobrze nie pojadłam...teraz leże

Cześć :-)

Tylko trochę mnie nie było, a ledwo nadrobiłam...

My po wizycie. Jestem trochę zaskoczona, bo ja przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca jedynie pół kilo, a maluszek kilogram, waży teraz 2400g... wychodzi na to, że ja chudnę - co zresztą wcale mnie nie martwi, skoro jest wszystko ok ;-)
W każdym razie mały przerósł już dwójkę swoich starszych braci, a do trzeciego niewiele mu brakuje ;-)
No i usłyszeliśmy już: proszę się powoli szykować :-)
I zaraz po przyjeździe od lekarza rozbolał mnie brzuch. A szanowny tatuś na to: Zwariowałaś? Nie wygłupiaj się, w taką pogodę to ja już nigdzie nie jadę :-D
Dowiedziałam się też, że u nas nie praktykuje się zdejmowania szwu z szyjki przed terminem porodu, bo nie ma to większego sensu. A więc będę sobie tak chodzić pocerowana aż do godziny 0 - a miałam trochę nadziei, że pozwolą mi wybrać termin :-)

Monciaa - spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego :-)

Miłego dnia :-)

reklama
damquell moja teściowa wytłumaczyła mi proporcje w ten sam sposób:) kluski już ulepione i teraz tylko na wrzątek wrzucić:)
A powiedz mi czy moge je przetrzymać surowe do jutra pod ściereczką? Pytam bo część zjemy dziś na obiad a drugą część chciałabym na jutro.
możesz włożyć do lodówki na talerzyku i przykryć - nic im się nie stanie jeśli jest w nich tylko mąka ziemniaczana, bo jeśli jest również mąka pszenna to się rozlepią.

no dobra uspokoilyscie mnie! choc tak jak piszesz boje sie kolejnej nocy i tego bólu!:wściekła/y: i pomyslec,że to pikuś przy porodowych bólach:wściekła/y: bylam po mandarynki bo chyba joasiab napisala ze je a mi na samą mysl slina kapie.. wiec poszlam kupilam, do tego wafelki na wage.. hmmm u nas na polnocy zimno i wieje, ale sniegu juz brak!

To może spróbuj tak wyżej się położyć - bo ja wiem, może mi to pomogło. Fakt, faktem - noce są coraz bardziej męczące :(

Do góry