reklama
Malta
Mama Wiktorka I Tomka
Klaudoos- rzeczywiście pokoik już gotowy:-) Bardzo ładnie, tylko na mieszkańca jeszcze trochę poczekać trzeba:-) Może już na Gwiazdkę Szymuś będzie bujał sie w kołysce, przy kolędach...????:-)
weronika87
Fanka BB :)
klaudoos świetny pokoik.
powiedzcie dziewczynki czego będziecie używać do pępka ??
Monciaa najlepszości życzę!!!
Klaudoos, pięknie urządziliście pokoik dla Szymka i kołyskę coneco widzę, mi też się taka podobała ale mój mąż chciał bardziej tradycyjną, dlatego mamy ten kosz.
A mi jakoś ciężko dziś, trudno mi oddychać nawet jak siedzę. Taki ucisk w klatce czuję.
ja do pępka raczej tak jak przy chłopcach spirytus bo wszystko było ok. Weszły nowe zalecenia by tylko wietrzyć pępuś, zdam się też pewnie na sugestie położnej.
Klaudoos, pięknie urządziliście pokoik dla Szymka i kołyskę coneco widzę, mi też się taka podobała ale mój mąż chciał bardziej tradycyjną, dlatego mamy ten kosz.
A mi jakoś ciężko dziś, trudno mi oddychać nawet jak siedzę. Taki ucisk w klatce czuję.
ja do pępka raczej tak jak przy chłopcach spirytus bo wszystko było ok. Weszły nowe zalecenia by tylko wietrzyć pępuś, zdam się też pewnie na sugestie położnej.
Ostatnia edycja:
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Klaudoos - ślicznie urządzony pokoik :-)
Weronika - do pępka: spirytus 70% rozcienczony -> 2 łyzki spirytusu i 1 łyzka wody i przemywać co 3 godziny, położna na Szkole Rodzenia mówiła że zawsze tego używa i pepek bardzo szybko odpada i się goi, ale oczywiście jest też oktanisept do pępka i służy do spryskiwanie kikuta pepkowego, także kazdy wybiera co mu lepiej :-)
Weronika - do pępka: spirytus 70% rozcienczony -> 2 łyzki spirytusu i 1 łyzka wody i przemywać co 3 godziny, położna na Szkole Rodzenia mówiła że zawsze tego używa i pepek bardzo szybko odpada i się goi, ale oczywiście jest też oktanisept do pępka i służy do spryskiwanie kikuta pepkowego, także kazdy wybiera co mu lepiej :-)
Ostatnia edycja:
moniaivoy z tymi krewetami to wiesz niektórzy lubią inni nie, może tak na poczatek dla męża zrób w panierce (przepis na ciasto piwne w innym wątku) tylko do tego musisz mieć wtedy sos sojowy albo jakiś inny chinski. Ja krewety uwielbiam....mój mąż niekoniecznie
No właśnie mam nadzieje, że i mnie zasmakują
Ribi - miałaś juz te warsztaty na temat chust?
Dziewczyny i co znacie jakiś ciekawy przepis na torta?
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
https://www.babyboom.pl/forum/members/monciaa-80764.htmlmonciaa, wszystkiego naj naj najlepszego, spełnienia marzeń i duuużo szczęścia :-)
Blondi, właśnie ja też mam ostatnio więcej upławów, już się zaczynałam zastanawiać, czy wszystko w porządku, ale gin mi powiedział, że nie ma co siać paniki, jedynie mogę sobie clotrimazolum brać przez tydzień, mimo, że wyniki cytologii były dobre.
Blondi, właśnie ja też mam ostatnio więcej upławów, już się zaczynałam zastanawiać, czy wszystko w porządku, ale gin mi powiedział, że nie ma co siać paniki, jedynie mogę sobie clotrimazolum brać przez tydzień, mimo, że wyniki cytologii były dobre.
ja chce spirytus- któras z dziewczyn dala "przepis" na wyprawce albo SR ze strzykawka! juz mam zakupione wszystko tylko rozcienczyc!klaudoos świetny pokoik.
reklama
b_iala
Fanka BB :)
Bial_a jak ja Ci zazdroszczę, że Tomus przesypia całą noc.
z tym spaniem to własnie zdarzyła mu sie 2 noc ( ale nie pod rzad.. ) ze przespał całą .. sami jestesmy z Miskiem w szoku... ale zauwazyłam.. z on strasznie wszystko przezywa.. i budzi sie w nocy bo sni mu się to co działo sie w dzien ... jak ma naprzykład dzien kiedy jest niegrzeczny to póznije wnocy my sie sni jak " chodz na kare do pokoju " i słysze jak przez sen płacze ze on " juz juz niebedzie" i teraz zabroniłam go karac.. tylko zrozum rozum... we wszystkich ksiazkach poradnikach,... są karne jezyki.. i inne punkty ... a nasz własnie to przezywa.. nigdzie nie jest napisane jak postepowac w tej sytuacji.. zobaczymy jak noc bedzie dzisiaj.. marze o tym by ją przespał całą !Biala, widzisz Tomuś fajnie lula w łóżku całą noc, mówiłam że się przyzwyczai..dzielny chłopczyk..
u nas juz jest -12 stopni.. zimno.. Tomus wyczłapał z nianią na 15 minut ale jest dosc wietrznie wiec szybko wrócili.. do tego pada snieg.. a ja musiałam ruszyc 8 liter do sklepu.. bo mój misiek nie przyniósł ziemniaków z samochodu(a w sobote byslimy na zakupach to pewnie juz zamarzły i moze je sobie wyrzucic) do tego mam ochote na sałatke z kapustą pekińską.. i fetą... wiec wróciłam z reklamówkami..
zrobiłyscie mi smaka na te krewetki.. a jeszcze wczoraj w UGOTOWANYCH .. były wiec bede musiała chyba i ja zrobic
Moncia--- Kochaniutka Spełnienia marzen!! ... skurczy tak bolesnych jakie ja miałam przy pierwszym porodzie( wogole ich nie czułam ) ... i szybkiego porodu!!!!!!!! a pózniej duzo radosci z bycia mamusią!!!!!!!!!!!!!!!100Lat KOCHANA !!!!!!!
mnie własnie ten brak ziemniaków wygonił... bryyy zimno...Witam poniedziałkowo
Za oknem zima , ja nie wyspana ale trzeba wstac by ogarnac mieszkanie
Obiadek został wczorajszy wiec nie musze dzis nic kombinowac
Niestety brak ziemniaków spowodowało ze musze dzis wyjsc do sklepu
Klaudos a pokoik zajebi...
co do tego do pępka .. to poprosze bratówke.. by podała jak sie robi.. ten specyfik wówczas zamieszcze ( ona jest farmaceutką i dla Tomcia zrobiła taki ze w tydzień odpadł kikut )
Ostatnia edycja:
Podziel się: