reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

I ja sie dzis witam poniedziałkowo:)

U nas zima na całego, takie zaspy, że hej! Właśnie sobie obserwuję z okna, jak mamuski radza sobie w tych zaspach z wózkami. I dziewczyny, duże koła z przodu, duże, bo widzę, jak się niektóre męcza z tymi malutkimi kółkami , maskara!!!

Marusia29 - trzymam kciuki za wizytę:)

Gabrileao - ale masz dużego chłopa w brzuszku, rośnie jak na drożdzach:) Uważaj na szyjkę:)

Joasiab - ja tez ostatnio zaobserwowałam tez zwiększenie upławów, ale jakos nie przywiazywalam do tego wikeszej uwagi, podbno na tym etapie, to normalne zjawisko.

Ribi- mnie się podoba niebieska, tak mysle, że żółta i beżowa byłaby zbyt mdła do Twojego pokoju, skoro masz na żółto pomalowany.

Klaudoos- śliczne pościele:)

Ewcia - powodzenia na wizycie.

Monciaa - 100 lat!!!! Niech żyje nam:) Szybkiego i łatwego rozwiązania.

Ale zachwalcie te krewetki, może sama się skusze i zrobię na obiad w tym tygodniu:) Nigdy jeszcze nie robiłam, ciekawe czy mąż byłby zachwycony:) Ja dziś na obiad zrobię spaghetti, dawno nie było. I jakiegoś torta przydałoby się zrobić, bo jutro dziadek m ma urodzinki 83 lata skończy, a pewnie sie ucieszy, jak zje dobrego torcika:) Może znacie jakiś ciekawe przepisiki na szybkiego torta?

reklama
Klaudoss ty to masz pamięć kochana :)
Edyta czuje się dobrze, miała badania prenatalne, teraz czekają na wynik z krwi jeszcze, ale z USG wszystko ok. Lekarz powiedział im, że na 65% chłopiec :) Teraz jest w 14 tc, więc oby tak dalej do końca :) Dziękuję za troskę :)

A ja zjadłam właśnie monte i danio truskawkowe :) A teraz mi się pić chce :) Suszy mnie coś dzisiaj.

No i po 10 dostałam telefon od koleżanki, która miała termin na 12.12, że będzie dziś rodziła. Od piątku leżała w szpitalu, bo ostatnio strasznie puchła (w 6 tygodni [przytyła przez to 8kg). Do tego jeszcze wykryli jej białko w moczu i stwierdzili, że nie ma na co czekać. Jak dzwoniła to już przebili jej pęcherz z wodami i jechała na USG:-)

Położna na SR Nam mówiła o tym uciekającym białku z ogranizmu w moczu, podobno jak jeszcze ma się wysokie ciśnienie to trzeba bardzo uważać na siebie, nalepiej być pod okiem specjalisty...

Któraś z Was pisała, że prasowanie ją czeka, to mam pomysł obniż sobie deske i na siedząco prasuj, żeby nie przemęczać kręgosłupa bo to kilka godzin schodzi przy takich małych ciuszkach:-D

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja!
Nie zaglądałam do was od soboty i oczywiście mam mega zaległości, wiec jak zwykle pewnie do wiecora mi zejdzie z nadrabianiem...
Jej u nas okropna zawierucha, z podwórka nie mozna autem wyjechac, bo cały śnieg zwiało pod brame i sa zaspy po kolana! Dobrze że nie muszę nigdzie dziś jechac! trzymajcie sie w ten mroźny dzień, a ja zabieram sie za nadrabianie zaległości, bo zaraz koleżanka ma do mnie wpaśc.

dziewczynki tak jak kiedys obiecalam- foto kolyski w sypialni i pokoju Szymusia- wszystko przygotowane- przewijak w folii a posciel pod przewijakiem jeszcze.. choc sprawdzalismy ile kurzu jest od wrzesnia- bo lozeczko bylo rozlozone i prawie nic!!!! mezus juz wszystko wcozraj przygotowal:) jeszcze tylko porzadek na regale- bo tam jsa prezenty przygotowane i git!!!!!! czekac tylko na ma DSCF0872.JPGDSCF0873.JPGDSCF0871.JPGDSCF0875.JPGDSCF0870.JPGDSCF0874.JPGlenstwo;)

reklama
moncia wszystkiego najlepszego:)zdrowia, szczęścia i słodyczy Ribi życzy:)

klaudoos super pokoik, widze że już przygotowany na przyjście małego klaudoossa :)

moniaivoy z tymi krewetami to wiesz niektórzy lubią inni nie, może tak na poczatek dla męża zrób w panierce (przepis na ciasto piwne w innym wątku) tylko do tego musisz mieć wtedy sos sojowy albo jakiś inny chinski. Ja krewety uwielbiam....mój mąż niekoniecznie:)

Do góry