reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

dziewczyny a ja mam takie pytanie po jakim czasie od urodzenia będziecie wychodzić ze swoim maleństwem na dwór? Wiem, że najpierw będziemy hartować nasze pociechy ale taki pierwszy spacer? Czy to prawda, że trzeba czekać aż 3 tygodnie?
Podobno na początek trzeba z dzieckiem na balkon tylko wychodzić na 5-cio minutowy spacer :-) a po 2, 3 tygodniach, różnie mówią, można już na dwór, ale tez na krótko, no i żeby za wietrznie nie bylo, i za mroźnie, zresztą wydaje mi się, że położnej zapytamy jak będzie do Nas przychodzić, do mnie będzie ta ze szkoły rodzenia przychodzić, bo ją sobie wpisałam:)
Ribi - jak tylko mebelki i wózek Ci przyjdzie to odrazu wstawiaj foty:-) pewnie szczęśliwi, że zakupy udane :-)

Aniwar - napewno spróbuje Inki z mlekiem, wszystko byleby ulżyć w zgadze.. :-)

Tonia - nie denerwuj się Kochana, szkoda nerwów :-( Ja akurat za zimą nie przepadam, ale jak narazie nie za mroźnie, ładnie biało wszędzie, podoba mi się:-)

claudia - jeśli o diete chodzi to żadnej nie stosowałam nigdy, ale tak jak Ty ostatni posiłek jadłam o 18-19tej, 4 godziny przed snem, zalezy o której się kładłam, jadłam ogólnie na to co miałam ochotę, nie przejadałam się i tyle, ale waga od liceum do sprzed ciązy wahała się od 56 -59kg/173cm, nigdy nie ważyłam więcej niż 60kg, więc teraz ta 80tka mnie przeraża :-(

martusia - najwazniejsze, ze upadek był lekki i nic Tobie ani dzieciaczkowi się nie stało! Uważaj na siebie:-) Ja też się cieszę że ta mała wygrała mam talent, śliczny ma głos :-)

A u mnie do 15tej dziś był cięzki dzień na przemian zawroty głowy i zgaga:-( ale to już WAM pisałam...

Potem jak wrócił mąż z pracy ok 15tej, zjedlismy zupkę i wzielismy się za małe porządki, ja prasowałam ciuszki dla synusia, układałam w szafie, natomiast mąż zmieniał kontakt u synusia w pokoju na pomarańczowy i przyklejalismy nakleję ze strażakiem przy kontakcie,

Uploaded with ImageShack.us
potem mąz poprawił ścianę w sypialce , więc farbowo Nam dziś, trochę wietrzylismy ale zawsze trochę czuć:-) no i wiadomo odkurzanie, mycie po malowaniu, dostałam od przyjaciółki przewijak z wanienką na stelażu, (jak się chce dziecko wykapać spuszcza się przewijak na bok bo tam specjalne pręty to trzymają, a pod spodem jest wanienka) więc tez wszystko pomyłam, wanienka mała, ale na 2m-ce starcza podobno,(teraz mamy dwie wanienki, jedna mała, druga duża) i dobrze bo na początek źle się by było schylać do kąpieli :-) a tak mam wanienkę na swojej wysokości:-)

Uploaded with ImageShack.us
Wykąpana już leżę w łóżeczku i znikam spać :-)
Jutro wpadają moi rodzice na kawkę popołudniu, więc pewnie zajrzę dopiero wieczorkiem, zobaczymy jak czas pozwoli :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się niedzielnie..
Obudził mnie dziś pan, który odgarniał śnieg pod blokiem bo napadało u nas hoho, super.
Blondi,fajnie ta naklejka wygląda, a pokój już widzę właściwie gotowy na małego lokatora.

życzę wszystkim udanej niedzieli
zmykam zjeść śniadanie bo jestam taka głodna, że nawet zbytnich zachciewajek nie mam, zjem to co pierwsze mi się nawinie pod rekę.

Kate - nie jest źle - mój synek ma w tej chwili rok i 8 m-cy (w ciążę zaszłam jak skończył rok), ale takie dziecko myslę, że juz "ogarnięte". rano wiadomo, trzeba wstać jak on wstaje, przebrać z pieluchy, ubrać, zrobić i dac śniadanie, potem sobie śniadanie, potem zazwyczaj wychodzimy na spacer, zakupy lub sprzątamy. potem gotujemy.

tez uważam, że to będzie dobra różnica wieku :-) :-)

:-D
1.moja Kaja też ma rok i 8 miesięcy :tak:
i też uważam że to dobra różnica wieku choć męczące jest teraz jak ona woła na ręce jak co minutę bez potrzeby czasem woła na nocnik itd.itd.

ja przez kilka miesiecy bralam meridię, a potem byłam na dukanie- schudlam od lipca do kwietnia 55kg ale w polowie kwietnia jakas siła wyzsza zasysała mnie:) .
dobrze to jest napisane???
55 kg???
ciężko uwierzyć :szok:

Klaudoss ja jestem popuchnięta to fakt, tak jak przy Wiki. Pisałam już kiedyś, że po wyjściu ze szpitala już miałam -20 kg. Może teraz też tak będzie.
dobrze Ci
ja z Kaja utyłam z 59 do 80 kg a wychodząc ze szpitala miałam tylko --7 kg :sorry2: gubiłam i gubiłam
a jak zgubiłam to se znowu w ciąże zaszłam :-p i teraz już mam też 80 kg a gdzie tu do końca?
no i ja wcale nie popuchłam
po prostu utyłam te 21 kg

cześć mamuśki:-)

imprezka udana:-) była tam też jeszcze jedna ciężarna w 7 miesiącu ciąży. Miałyśmy tematy do rozmów:-) Ale wiecie co wam powiem: mój Szymcio całą imprezę wariował i wiercił się (wiadomo głośno było, ja ciągle coś jadłam itd) a jej niunia ani razu nawet kopa nie dała:/ Dziwne to dla mnie było bo mój w 7 miesiącu już kopał regularnie... a ona mówi że jej w ciągu dnia wcale nie kopie tylko w nocy przeciaga się... mój za to teraz śpiocha:-D

u nas dzisiaj tak strasznie zimno że zastanawiam się jak trafię do kościólka... mam płaszczyk jesienny, a nie zimowy:/ a ja tu dodatkowo przeziębiona...

miłego dnia...

i ja siaę witam z rana, u nas mroźno ale śniegu nie dopadało. Niedługo jedziemy do mamy po te opony zimowe i na obiadek:) To 120 km w jedną stronę więc pewnie odezwę się wieczorkiem. Mój mąż z psem jeszcze odsypiają a ja zaraz się biorę za jajeczniczkę na śniadanko:)

blondi fajne te naklejki. Ja wczoraj zdecydowałam, że kupujemy takie samo lóżeczko i komodę do kompletu a pościel chyba taką...
15ele.pościel HAFTY z szyfonem 90x120 MILPOL (1323348015) - Aukcje internetowe Allegro
ale jeszcze się zastanawiamy:)

moncia mój maluszek tez jakoś dopiero ostatnio się rozszalał. Do tej pory czytalam, że Wasze szaleją a mój spokój raz na jakiś czas dał o sobie znać....teraz uwielbia mi wsadzać chyba nogę w żebra co nie należy do przyjemnych:)

Hej mamusie. Ja wstałam i od rana pobolewa mnie żołądek. A poza tym cały czas chce mi się ryczeć. Nie lubię tych hormonów. Miłego dnia.

witam z rana:-)
u nas ,pewnie tak jak u wszystkich Was bialutko na dworze:)
Ja mam dziś rodzinkę na obiadku ,miała być tylko mama z córką a przyjdzie 11 osób:szok:.od wczoraj siedzę w kuchni i pitraszę....standardowo karpatka mi nie wyszła,jedynie serniczek ok:)
milej niedzieli brzuchatki:-)
ticker.php

1.moja Kaja też ma rok i 8 miesięcy :tak:
i też uważam że to dobra różnica wieku choć męczące jest teraz jak ona woła na ręce jak co minutę bez potrzeby czasem woła na nocnik itd.itd.

dobrze to jest napisane???
55 kg???
ciężko uwierzyć :szok:

dobrze Ci
ja z Kaja utyłam z 59 do 80 kg a wychodząc ze szpitala miałam tylko --7 kg :sorry2: gubiłam i gubiłam
a jak zgubiłam to se znowu w ciąże zaszłam :-p i teraz już mam też 80 kg a gdzie tu do końca?
no i ja wcale nie popuchłam
po prostu utyłam te 21 kg
tak 55:) pierwszych 25 w ogole nie bylo widac- sama chyba woda hehe!

ja zamierzam- ale zoabczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie- juz po 2 tygodniach z malym wychodzic! maz pewnie po tygodniu albo 2 wróci do pracy, a z psem trzeba wyjsc.. mam jeszcze kolezanke na 4 pietrze wiec moge do niej podrzucic malego.. ale bym chciala codziennie wychodzic na spacer- opatule go, ewentualnie folia na wózek i jechane! noo ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie!

przed chwilą wstalismy.. poszlam spac po 12..
dziewczyny mam takie niedyskretne pytanie: czy wasze siuski zmienily woń?

reklama
Dzień Dobry :)

U nas też napadało dużo śniegu. Za oknem biało :)
Nocka również średnia. Wiki kaszlała :( A teraz znowu cisza.

Kate co się dzieje?? Tulimy mocno.

Blondi to pokoik już gotowy :) Super :)

Ribi piękna ta pościel.

Uciekam dać Wiki leki bo dopiero śniadanie zjedliśmy :)

Do góry