reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

doczytalam sie starych postów martusia dobrze,że nic nie boli, a teraz kilka godzin po upadku jak sie czujesz?
latem z kolezanką ciezarowka wlasnie jakos w tych tygodniach bylysmy z naszymi facetami nad morzem.. no i zachcialo nam sie spacerku na jedzonko przez las do sasiedniej wioski i ona z górki stracila równowage i upadla na brzuch- ale bardziej na bok brzucha.. troche sie potlukla ale wszystko bylo ok.. faceci byli w szoku i nawet nie pomogli jej wstac, a ja druga ciezarówa:) musialam ja dzwignac jakos tak spontanicznie i szybko bo dosyc na tym brzuchu lezala- a miala duzy.. zatem dziewczynki zdarzaja sie takie sytuacje, ale kurcze musimy uwazac szczególnie! ja to ogólnie jestem taki ciapuch,że nawet o własne nogi potrafie się przewrócic ale poki co odpukac 2 razy sie przewrócilam bardzo delikatnie..

reklama
Mam jeszcze pytanie do mamuś, które w chwili obecnej mają maleństwo roczne lub chwilkę starsze (np. b_iala). Jak dajecie sobie rady z brzuchem i maluchem. Czy pracujecie czy macie nianie. Bo ja chciałabym po urodzeniu mojej niuni nie czekać za długo i ponownie zajść w ciążę. Tylko, że mi nikt poza mężem nie pomoże więc nie wiem czy dam radę. A słyszałam, że drugie to najlepiej od razu albo dopiero jak pierwsze ma ok. cztery latka. (o ile się uda oczywiście). Ja też już nie jestem najmłodsza więc wolałabym szybciej.

No u nas to druga dzidzia nie była planowana, ale ciesze sie że będzie. Bardzo sie boje jak to będzie, bo Piotrek jest mało samodzielny, ciagle wyciąga rączki żeby go ponosic lub potańczyć, mi bardzo cięzko. Jak chce wyjść na spacer to oczywiście jest walka z ubieraniem małego, bo bardzo tego nie lubi, ja cała spocona a trzeba go znieść, wnieść i jeszcze zakupy do tego. Ja planowałam wieksza różnicę wieku tak ze 3 lata, no ale wyszło jak wyszło.

Uciekam do spanka,
spokojnej nocy Brzucholki:)

Myślę, że dzieci nie powinny brać udziału w takich programach jak mam talent i wygrywać takich pieniędzy. Dzieci powinny konkurować z dziećmi, ale to tylko moje subiektywne zdanie na ten temat...

Klaudoos-czuję się ok,maja się rusza jak zwykle wpycha wszystko co mozna....
..więc myślę ze w porządku,nic mnie nie boli .właśnie dobrze ze nie upadłam na brzuch,tylko bardziej tak na udo,pupę bokiem...ale az się zdenerwowałam jak pomyślałam ze mogłam rąbnąć na brzuch.... nie przypuszczałam ze tak ślisko niby puszek śnieżny na wierzchu....a pod spodem niespodzianka.
Dzięki dziewczyny za troskę...
Uwazajcie na siebie kochane .....ja juz się zegnam....dobranoc....lecę spać bo m zrobi mi pobutkę pewnie chwilkę po 6 rano....jak wróci z nocki.
Zima na całego......ale zapadało...a co do rana.... i jeszcze w poniedziałek ma padać snieg....obejzalam mam talent...dobrze ze wgrała ta malutka ..należało jej się.

Jesli chodzi o spacer pierwszy to Ja ze swoim synem zaczelam po 10 ,15 minut wychodzic na balkon po tygodniu tak mi kazala polozna i urodzil sie w bardzo mroznym styczniu.A teraz tutaj w uk mam nadzieje ze nie bedzie takiej zimy jak w Polsce i zaczne szybciej wychodzic zreszta musze bo po 2 tygodniach maz wroci do pracy a Ja bede musiala syna do przedszkola prowadzac a nie mam z kim malego zostawic albo kogo poprosic o zaprowadzenie.I zreszta tutaj w uk inaczej wychowuja dzieci tzn Ja nie mam zamiaru ich nasladowac ale jakbyscie widzialy z jakimi oni maluchami wychodza normalnie widac ze te dzieci to niektore ze 3 dni maja jeszcze takei sine i wogole widac ze swieze i kiedys jak bylam z mezem dla syna przedszkola szukac to wlasnie byla przy nas babka co przyjechala z maluchem sie kolezanka do szkoly pochwalic i mowila ze ma 3 dni-szok na poczatku to byl dla mnie straszny.

Kurde , głupi ten finał był

mi też się już oczka zamykają , więc chyba niedługo się kładę

Miłej nocki Wam życzę - wyśpijcie się ;-)

reklama
Do góry