reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Joasiab Ja tez chce zgubic 30 kg :) trzymam kciuki zeby nam sie udalo:) Ja pilam krople odchudzajace herbapolu ograniczylam weglowodany i duzo cwiczylam codziennie jak zjadlam cos bardziej kalorycznego cwiczylam wiecej i tak schudlam 10 kilo ale wszyscy mysleli ze wiecej bo dzieki cwiczeniom poprawila mi sie sylwetka i wygladalam szczuplej niz pokazywala waga ale moze tez to byly miesnie ktore z czasem napewno zaczely mi sie wyrabiac jak spalilam troche tluszczu.I naprawde uwazam ze zdrowe i madre odchudzanie nie diety cud daja dlugi efekt bo potem przestalam cwiczyc i waga dlugo mi sie utrzymywala.Zaniedbalam sie w poprzedniej ciazy ktora stracilam rok temu i potem juz przestalam o siebie dbac bo ciagle myslalam ze i tak zaraz zajde w kolejna ciaze bo pragnelam tego jeszcze bardziej po poronieniu.Do sierpnia przyszlego roku mam zamiar byc zgrabna mama :) Zawsze sobie planowalam miec dwojke dzieci do 30 i byc szczupla 30 -latka.Moge to wpisac jako posatnowienie na 2011 rok i mam nadzieje ze nam wszystkim sie uda osiagnac wyznaczone cele i bedziemy sie tym chwalic na biezaco.

reklama
a ja wpadłam na chwilkę - idę jednak z mężem na te Andrzejki do sąsiadów :-). Zapakowałam do nosa krople i tony masci majerankowej, na gardło wzięłam tabletki do ssania i nawet się pomalowałam:-D wygladam jak człowiek:-)

Aha, byłam u fryzjera ... jakieś fotki sobie trzasnęłam ale komórką i mi pasemek nie widać:/ ale jutro cos wam powklejam na zamknięty.

miłego wieczoru...

Klaudoss ja też kiedyś byłam na Meridii ale to niebezpieczny lek. Nie bierz tego więcej. Ja w ubiegłym roku jadłam normalnie i codziennie ćwiczyłam na orbitreku który kupilismy z m po 15-20 minut. I w ciągu 1,5 miesiąca schudłam 7 kg.
Po ciąży w ciągu pół roku muszę zżucić 30 kg. Zobaczymy
a z czego Ty chcesz schudnac?????? nic z Ciebie nie zostanie!!!!!
ja juz 2gi raz bralam meridie- kiedys nic nie schudlaam a teraz od lipca do grudniaa jakos 35kg ale bdb sie na niej czulam.. a 5lat temu bralam mc i myslalam ze nie wydole.
Meridie juz wycofali! ja wiem ze po ciazy bede jadla duzo mniej, bo ten maly ssaczek nie bedzie sie domagal w srodku a ja bede mogla byc silna.. teraz mam problem bo mam tą hipoglikemie i czasem musze kolacje jesc albo w nocy wstaje- a tego nigdy nie robilam!!!!
a na dukanie- jadlam sniadanie , drugie sniadanie- czyli jogurt i miesko potem w domciu cos i koniec do 17 jadlam i nei czulam glodu i waga spadala ladnie, a teraz nie zaspokoje glodu tylko jogurtem:(

wlasnie sie wykapalam.. i bede szukala co nie co na allegro dla siebie.

Klaudoss ja normalnie ważę 52 kg. PRzed ciążą przytyłam do 59 a teraz to już 80 :( Pewnie jeszcze do porodu przytyję więc chcę do swojej wagi 52 wrócić.

Dziewczyny ale dziś sie strachu najadłam...............
sypie snieg od jakiejś 14 -15 non stop,więc trochę juz go widać....ślisko jak diabli...
zaliczylam wywrotkę....dzięki bogu ze na dupsko i udo tak a nie na majkę....ale wstać mi było cięzko...Dobrze ze nic się nie stało,ale się wystraszyłam,uważajcie na siebie bo o wywrotkę łatwo.Kurcze poszłam nakarmić psa i juz miałam kawałeczek do domku....

Widzę ze poważne tematy o odchudzaniu...
Ja nigdy się nie odchudzałam,i zawsze jadłam to co chciałam...więc nie pomogę w tym temacie....będę po ciąży chciała mieć fajny brzuch,a nie torbę obwisłą i aby biust nie ciązył do ziemi....bo z wagą nigdy problemu nie miałam.

Klaudoss-właśnie widziałam reklamę i w carrfeurze mandarynki są po 1,89:-)

Hello Laseczki:)
Byłam z mężem, zamówiliśmy meble i zamówiliśmy wózek (bo nie było na miejscu). Meble będą w czwartek natomiast wózek w ciągu 3 dni. Zdecydowaliśmy się na szary kolor wózka,bo mój mąż nie chciał czerwonego, ja nie chciałam czarnego zostaly szary i beżowy....więc szary będzie:)
Ja tu widzę , że jakieś diety planujecie....ja póki co nie planuję takich rzeczy, odchudzać się będę jak trzeba będzie...

joasiu- az mi sie wierzyc nie chce:) laska z Ciebie jak ta lala i pewnie woda tyle wazy!!

wlasnie jem mandarynki osiedlowe:) przynajmniej kupka łatwo idzie:)

Ostatnia edycja:
joasiab to Ci powiem, że nic nie widać po Tobie....szczupła dziołcha jesteś a Ty mi piszesz że ważysz 80 kg?Może to gdzieś w palce u nóg Ci poszło :)

Klaudoss ja jestem popuchnięta to fakt, tak jak przy Wiki. Pisałam już kiedyś, że po wyjściu ze szpitala już miałam -20 kg. Może teraz też tak będzie.

reklama
Martusia dobrze, że nic się nie stało. Ja po moim upadku już jakiś czas temu w sklepie trochę czytałam po internecie i wtedy wyczytałam, że upadek na tyłek też nie jest dobry, szczególnie jeśli łożysko jest na tylnej ścianie macicy to może to być groźne. Ważne, że czujesz się dobrze i żadne plamienia czy krwawienia się nie pojawiły.
Ja teraz też jak wychodzę na dwór to uważam jak stawiam nogi bo kozaczki mam trochę ślizgie i jak trafią na nieodpowiednią powierzchnię to można się przejechać. Ale ja chodzę teraz tak wolno, że mam nadzieję nie grozi mi nic złego. Gorzej w autobusie czy tramwaju, szczególnie tych nowocześniejszych bo one mają podłogi takie, że jak trochę chlapy błotnej na nich się zrobi to można się naprawdę wyłożyć. Wiem bo z dwa lata temu wyłożyłam się jak długa a wcale tak ostro nie hamował.

U mnie już po sprzątanku. jakoś się zmobilizowałam i zrobiłam więcej niż planowałam, bo zmywanie podłogi miałam już zostawić na jutro rano, żeby nie robić tak wszystkiego na raz ale jak już się "rozpędziłam" :)) to zrobiłam to też już dziś.
A teraz trzeba by zrobić jeszcze kolację i ciasto na jutro przygotować.

Do góry