reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
robię inhalację z solą morską i amolem... bo już mnie to gardło do nerwów doprowadza...raz drapie, raz szczypie, raz nic mu nie jest... a teraz ciągle kicham:/ co za choróbsko sie przypałętało...wrrr...:/

Z tego co się orientuję to między kiszką a kaszanką jest taka różnica:do kiszki idą ziemniaczki tarkowane,jakiś boczuś,przyprawy.A do kaszanki jeszcze się dodaje kaszę i krew wieprzową,dlatego jest taka ciemna.
tylko ze on od 2000r. nie byl nawet przeziebiony! wiec nei wiem.. :no:
Ja też nz angine chorowałam dawno temu,może ostatni raz to jakieś12 lat temu,ale w szkole podstawowej to przynajmniej 3-4 razy w roku.
Batonik dobrze że już jesteś.
U mnie na obiadek były kotlety ziemniaczane(takie z gotowanych ziemniaków z mąką)do tego sosik grzybowy mniam.....

Witam popołudniowo .....
Mam chwilke czasu zanim wyrusze dzis samotnie na szkołe rodzenia wiec zagladam do Was:biggrin2: Po szkole oczywiscie znów do Was zajrze i popisze troche bo maz dzis bedzie pozno, bo robi z kolegami imrezke barborkowa wiec bede miala czas na pogaduchy ....

U mnie powolutku, czyli wszystko dobrze. Choc wczoraj dopiero na wieczór miałam mozliwosc połozyc sie bo ciagle cos robila, mycie podłogi, scieranie kurzy, sprzatanie lazienik, odkurzanie,prasowanie
Poza tym pogoda daje mi sie we znaki, cale szczescie nie łapie mnie zadne przeziebienie ale ta brzydka pogoda mnie przeraza , bo w kurtke sie nie mieszcze ...

Wczoraj byłam na kontrolnej wizycie w poradni cukrzycowej....
Nie dosc ze stałam prawie godzine, to jeszcze lekarka przyszła jak zwykle spozniona potem przyjeła jakis gosci i tzreba było czekac ponad 30 minut az wreszcie zacznie przyjmowac pacjentów. Na koniec jeszcze wzieła jakas ksiazke i powiedziała by ktos czytał na głos o globalnym problemie jakim jest cukrzyca....
Oczywiscie były ze mna jeszcze 2 ciezarne a reszte to starsze osoby...Jak jedna weszła tylko na zmierzenie cisnienia to zaraz ktos podsiadał ....masakra :crazy:
Jak w koncu wyladowałam u lekarza to babka jak mnie zobaczyła zaraz zaczela nawijac ze insulina mi słuzy ze widac poprawe w moim wygladzie itd...Poza tym powiedziala ze nastepnym razem doda mi insuline do obiadu a potem do kolacji - tylko profilaktycznie...
Oczywiscie lekarz mój prowadzacy powiedzial ze mam insuliny nie brac ;-)
Poza tym ......dzis odebralam wyniki moczu i badania cukru :sorry2:

Wyniki glukozy 121,5 norma do 110....oj wiec wiem ze ze słodyczami to naprawde juz koniec do swiat poki co:rofl2:
Co do moczu no cóz :
białko - opal,
składniki mineralne - nieliczne szczawiany wapnia, liczne p. sluzu ,
nabłonki - pł.1-3 wpw
krwinki biale - 4-8 wpw
krwinki czerwone - św.0-3 wpw, wył 0-1 wpw
Czyli zielona z wyników jestem :confused:

Poza tym nadrobic zaległosci tutaj jest naprawde ciezko wiec wybaczcie ze tego nie zrobie:sorry2:

oj wy Kuchareczki:) takie smakowite rzeczy:) A ja na obiad miałam kapuśniak ze środy i pierogi ruskie od teściowej...ja tam na latwizne idę. Teraz czekam na mojego małża,bo coś krewetki bym zjadła...mniam

Dziś zamawiamy meble do salonu z BRW:) i w przyszłym tygodniu będę je miała:) komoda, witryna i szafka pod tv z serii august Pokój dzienny - Kolekcje - August

Ja tez sie ciesze ze sie odezwałam, nie chce nic stracic z tego co u Was sie dzieje , polubilam Was i bardzo bym chciała byc zawsze na bierzace ale nie zawsze mam taka mozliwosc a potem gdy juz siade i mam czas to takie zaleglosci mam ze nie tego jak nadrobic

Ribi ładne mebelki:-)
W BRW sa ciekawe te mebelki i w miare za rozsadna cene, ja tez mam mebelki do naszego pokoju z BRW ale z serii reset :)

reklama
Ja tez sie ciesze ze sie odezwałam, nie chce nic stracic z tego co u Was sie dzieje , polubilam Was i bardzo bym chciała byc zawsze na bierzace ale nie zawsze mam taka mozliwosc a potem gdy juz siade i mam czas to takie zaleglosci mam ze nie tego jak nadrobic

Ale pomimo to fajnie, że zaglądasz do nas

Do góry