reklama
czyli zielony???Batonik witaj znowu kochana Jasne, że tęskniłyśmy za tobą
Gosia nie zamartwiaj się, bo to ci niepotrzebne. Wiem, że łatwo się mówi, bo ja już od zmysłów odchodzę przy tych chorobach mojej Wiki ale będzie dobrze.
Z bardziej przyjemnych rzeczy na dzisiaj to przyszedł wózek Jest śliczny i ten kolor chyba podoba mi sie bardziej niż ten bordo co chciałam Także jestem zadowolona. Czekam na męża, zjemy obiadek i on pojedzie na zakupy a ja z Wikunią zostanę w domku
ach smakowicie wyglada ale pomyslalam sobie gdzie to jelito bylo i jego wczesniejsza zawartosc to mnie troche cofneloAniwar -- niewiem czy jak bym Ci opisała co to jest to bys sie nie zraziła wiec Every Cake You Bake: Kiszka ziemniaczana
tu jest opis co to jest i jak to sie robi a gotowe wyglada tak:
Zobacz załącznik 303949 w kazdym razie jest to dobrze umyte jelito świnki ( kicha) nadziane.. masą ziemniaczaną( jak na placki ) ze skwareczkiam.. boczusiem... kiełbaską i wogole czym tylko chcesz i pieczone w piekarniku ..mniam... to takie nasze PODLASKe danie regionalne..
Ribi- mebelki sliczne.. my teraz przerzucamy sie na jasne i gdybysmy mieli nowe mieszkanko wszystko na jasno!!!
Dominika81
Fanka BB :)
Carri - norma cukru dla ciężarnych to 140 z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży (bo miałam cukrzycę) :-)
ale może jumabe lub Ewcia się wypowiedzą lepiej :-)
także nie masz takiego strasznego wyniku i możesz sobie pozwolić od czasu do czasu, chociaż wiadomo - trzeba uważać...
Ribi - fajne mebelki - super będa u Was wyglądały w salonie :-) są baaardzo eleganckie - podobają mi się :-)
ja dziś miała obiad leniwca - frytki i paluszki rybne + ogórki ze słoika roboty mojej mamy
ale może jumabe lub Ewcia się wypowiedzą lepiej :-)
także nie masz takiego strasznego wyniku i możesz sobie pozwolić od czasu do czasu, chociaż wiadomo - trzeba uważać...
Ribi - fajne mebelki - super będa u Was wyglądały w salonie :-) są baaardzo eleganckie - podobają mi się :-)
ja dziś miała obiad leniwca - frytki i paluszki rybne + ogórki ze słoika roboty mojej mamy
klaudoos gdybym miała inny kolor kuchni (jest venge) też bym kupiła inny kolor coś z jasnego. Ale, że salon jest połączony z kuchnią(bardziej aneksem) to muszę zachować jedną kolorystykę....
Co do kiszki to też bym ją zjadła....kiszka jak kaszankamniam
b_iala to teraz juz wiem:-) zasada chyba jak robienia kaszanki, ale pewnie to jelitko mozna zastapic czyms sztucznym...wiem ze w kaszance tak sie robi (tylko nie wiem jak sie nazywa to "cos" co sie daje zamiast jeitka)...ja nigdy tej skory nie jem bo nie lubie wole sam srodek a te ziemniaczki to muszą byc pychotka:-)
AsiaK.
Fanka BB :)
Czesc Dziewczyny!
JESTEM !!! wypuscili mnie ze szpitala - niestety nie jest dobrze ale lepiej jak bylo!
Teraz kiedy zaczne rodzic to juz nie beda wstrzymywac akcji porodowej - pamietam jak przyjmowalysmy zaklady ktora pierwsza... w zyciu bym nie pomyslala,ze dwa dni pozniej bede na izbie przyjec...
JESTEM !!! wypuscili mnie ze szpitala - niestety nie jest dobrze ale lepiej jak bylo!
Teraz kiedy zaczne rodzic to juz nie beda wstrzymywac akcji porodowej - pamietam jak przyjmowalysmy zaklady ktora pierwsza... w zyciu bym nie pomyslala,ze dwa dni pozniej bede na izbie przyjec...
Ja też już już Carri nie nadrabiam - choć staram się codziennie zaglądać to na przejrzenie wszystkich tematów mija godzinna, a po godzinie mój kręgosłup wysiadaJa tez sie ciesze ze sie odezwałam, nie chce nic stracic z tego co u Was sie dzieje , polubilam Was i bardzo bym chciała byc zawsze na bierzace ale nie zawsze mam taka mozliwosc a potem gdy juz siade i mam czas to takie zaleglosci mam ze nie tego jak nadrobic
Klaudoos - w tym samym miejscu co salceson, flaczki i prawdziwa swojska kiełbasaach smakowicie wyglada ale pomyslalam sobie gdzie to jelito bylo i jego wczesniejsza zawartosc to mnie troche cofnelo
Za dziecka uczestniczyłam w takim świnobiciu. I może nie wygląda to najlepiej - ale nie ma nic lepszego niż taka świeża kaszanka, salceson czy kiełbasa. Nawet pomagałam w wyciskaniu kiełbas w te jelita.
wiem, Kochana, my mielismy ciemne meble,ale zmienilismy, tzn mielismy a'la segmencik i gracil w naszych 17m z aneksem. z czasem tez zmienie fronty od menbli kuchennych bo tam gdzie jest wenge zostaja tluste plamy- niczym nie da sie ich zmyc, szoruje czyszcze i pod swiatlo widac;/ a na gornych szafkach kuchennych mamy cytrynke i to byl strzal w 10. a szafke pod tv mamy teraz z ikei kolor brzoza- wow- kurzu nawet nie widac!klaudoos gdybym miała inny kolor kuchni (jest venge) też bym kupiła inny kolor coś z jasnego. Ale, że salon jest połączony z kuchnią(bardziej aneksem) to muszę zachować jedną kolorystykę....
ja wiem z czego i co.. ale nie mysle o tymJa też już już Carri nie nadrabiam - choć staram się codziennie zaglądać to na przejrzenie wszystkich tematów mija godzinna, a po godzinie mój kręgosłup wysiada
Klaudoos - w tym samym miejscu co salceson, flaczki i prawdziwa swojska kiełbasa
Za dziecka uczestniczyłam w takim świnobiciu. I może nie wygląda to najlepiej - ale nie ma nic lepszego niż taka świeża kaszanka, salceson czy kiełbasa. Nawet pomagałam w wyciskaniu kiełbas w te jelita.
AsiaK- juz blizej niz dalej, kwestia kilku tyg wiec dasz rade pewnie pierwsza sie rozpakujesz!
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Co do poziomu cukru, to też mi się wydaje, że ciężarne mają inne normy, mnie przy obciążeniu 50g wyszło na czczo 81 a po godzinie 120 i lekarz mówił, że to bardzo dobry wynik (dzięki Bogu, bo 75g chyba bym nie dała rady spożyć).
Podziel się: