reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Batonik witaj znowu kochana :) Jasne, że tęskniłyśmy za tobą :)

Gosia nie zamartwiaj się, bo to ci niepotrzebne. Wiem, że łatwo się mówi, bo ja już od zmysłów odchodzę przy tych chorobach mojej Wiki ale będzie dobrze.

Z bardziej przyjemnych rzeczy na dzisiaj to przyszedł wózek :) Jest śliczny i ten kolor chyba podoba mi sie bardziej niż ten bordo co chciałam :) Także jestem zadowolona. Czekam na męża, zjemy obiadek i on pojedzie na zakupy a ja z Wikunią zostanę w domku :)
czyli zielony???

Aniwar -- niewiem czy jak bym Ci opisała co to jest to bys sie nie zraziła wiec Every Cake You Bake: Kiszka ziemniaczana
tu jest opis co to jest i jak to sie robi a gotowe wyglada tak:
Zobacz załącznik 303949 w kazdym razie jest to dobrze umyte jelito świnki ( kicha) nadziane.. masą ziemniaczaną( jak na placki ) ze skwareczkiam.. boczusiem... kiełbaską i wogole czym tylko chcesz i pieczone w piekarniku ..mniam... to takie nasze PODLASKe danie regionalne..
ach smakowicie wyglada ale pomyslalam sobie gdzie to jelito bylo i jego wczesniejsza zawartosc to mnie troche cofnelo:)

Ribi- mebelki sliczne.. my teraz przerzucamy sie na jasne i gdybysmy mieli nowe mieszkanko wszystko na jasno!!!

Carri - norma cukru dla ciężarnych to 140 z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży (bo miałam cukrzycę) :-)
ale może jumabe lub Ewcia się wypowiedzą lepiej :-)
także nie masz takiego strasznego wyniku i możesz sobie pozwolić od czasu do czasu, chociaż wiadomo - trzeba uważać...

Ribi - fajne mebelki - super będa u Was wyglądały w salonie :-) są baaardzo eleganckie - podobają mi się :-)

ja dziś miała obiad leniwca - frytki i paluszki rybne + ogórki ze słoika roboty mojej mamy :-D :-D

klaudoos gdybym miała inny kolor kuchni (jest venge) też bym kupiła inny kolor coś z jasnego. Ale, że salon jest połączony z kuchnią(bardziej aneksem) to muszę zachować jedną kolorystykę....

Co do kiszki to też bym ją zjadła....kiszka jak kaszanka:)mniam

b_iala to teraz juz wiem:-) zasada chyba jak robienia kaszanki, ale pewnie to jelitko mozna zastapic czyms sztucznym...wiem ze w kaszance tak sie robi (tylko nie wiem jak sie nazywa to "cos" co sie daje zamiast jeitka)...ja nigdy tej skory nie jem bo nie lubie wole sam srodek a te ziemniaczki to muszą byc pychotka:-)

Czesc Dziewczyny!
JESTEM !!! wypuscili mnie ze szpitala - niestety nie jest dobrze ale lepiej jak bylo!
Teraz kiedy zaczne rodzic to juz nie beda wstrzymywac akcji porodowej - pamietam jak przyjmowalysmy zaklady ktora pierwsza... w zyciu bym nie pomyslala,ze dwa dni pozniej bede na izbie przyjec...

Ja tez sie ciesze ze sie odezwałam, nie chce nic stracic z tego co u Was sie dzieje , polubilam Was i bardzo bym chciała byc zawsze na bierzace ale nie zawsze mam taka mozliwosc a potem gdy juz siade i mam czas to takie zaleglosci mam ze nie tego jak nadrobic
Ja też już już Carri nie nadrabiam - choć staram się codziennie zaglądać to na przejrzenie wszystkich tematów mija godzinna, a po godzinie mój kręgosłup wysiada :(
ach smakowicie wyglada ale pomyslalam sobie gdzie to jelito bylo i jego wczesniejsza zawartosc to mnie troche cofnelo:)
Klaudoos - w tym samym miejscu co salceson, flaczki i prawdziwa swojska kiełbasa ;)
Za dziecka uczestniczyłam w takim świnobiciu. I może nie wygląda to najlepiej - ale nie ma nic lepszego niż taka świeża kaszanka, salceson czy kiełbasa. Nawet pomagałam w wyciskaniu kiełbas w te jelita.

klaudoos gdybym miała inny kolor kuchni (jest venge) też bym kupiła inny kolor coś z jasnego. Ale, że salon jest połączony z kuchnią(bardziej aneksem) to muszę zachować jedną kolorystykę....

Co do kiszki to też bym ją zjadła....kiszka jak kaszanka:)mniam
wiem, Kochana, my mielismy ciemne meble,ale zmienilismy, tzn mielismy a'la segmencik i gracil w naszych 17m z aneksem. z czasem tez zmienie fronty od menbli kuchennych bo tam gdzie jest wenge zostaja tluste plamy- niczym nie da sie ich zmyc, szoruje czyszcze i pod swiatlo widac;/ a na gornych szafkach kuchennych mamy cytrynke i to byl strzal w 10. a szafke pod tv mamy teraz z ikei kolor brzoza- wow- kurzu nawet nie widac!

Ja też już już Carri nie nadrabiam - choć staram się codziennie zaglądać to na przejrzenie wszystkich tematów mija godzinna, a po godzinie mój kręgosłup wysiada :(

Klaudoos - w tym samym miejscu co salceson, flaczki i prawdziwa swojska kiełbasa ;)
Za dziecka uczestniczyłam w takim świnobiciu. I może nie wygląda to najlepiej - ale nie ma nic lepszego niż taka świeża kaszanka, salceson czy kiełbasa. Nawet pomagałam w wyciskaniu kiełbas w te jelita.
ja wiem z czego i co.. ale nie mysle o tym:D

AsiaK- juz blizej niz dalej, kwestia kilku tyg wiec dasz rade:) pewnie pierwsza sie rozpakujesz!

reklama
Co do poziomu cukru, to też mi się wydaje, że ciężarne mają inne normy, mnie przy obciążeniu 50g wyszło na czczo 81 a po godzinie 120 i lekarz mówił, że to bardzo dobry wynik (dzięki Bogu, bo 75g chyba bym nie dała rady spożyć).

Do góry