reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

a ja już po wizycie:

synuś waży 2300 kg; jest ułożony główkowo i czeka na "start" :-)

badanie ginekologiczne wyszło super - pozamykana jestem na 4 spusty (choć szyjka nieco skrócona, ale nie powiedział mi ile ma cm), nie ma rozwarcia, i to co mi się wysączyło to mega rzadki śluz - powiedział ginek że właśnie go widzi jaki juz jest rorzedzony... czyli organizm szykuje się do porodu:-) wyniki krwi coraz lepsze - co oznacza, że zagęszcza mi sie krew a to jest oznaką porodu - hmm.... - godzina "0" zbliża się wielkimi krokami:-D a co do moczu...mam brac furosept uro i jeść żurawinę, bo nie ma sensu podawac mi antybiotyku bo nie ma stanu zapalnego. Co do ciężaru moczu, który jest za niski - nerki pracują z podwójna siłą i dlatego czasami nie dają rady - a to ze względu na to, że dziecko coraz większe - coraz więcej pije i coraz więcej sika:-) ale powiedział, że nie będzie mi tu już nic wprowadzał, bo organizm szykuje się do porodu.
następna wizyta za 2 tygodnie (jak to określił lekarz - nie wiadomo ile jeszcze pochodzę w tej ciąży), za 3 tygodnie mam zrobić ponownie badanie na WR i HBs i to będą ostatnie badania przedporodowe...

to super kochana :-)
to trzymamy kciuki za Was

ja już miałam robione WR i Hbs wcześniej

reklama
Ariska-Super ze z malutką wszystko ok:)Tak tak,dobrze ginek mówił jeszcze 2 tygodnie i u Ciebie juz będzie 37...a wiec ciąża donoszona jak lek.mówią:-)
Ale zleciało no nie? a dopiero byla połowa:-D Mi gin obiecał jeszcze jedno usg...więc mam nadzieję ze mojej mai nic tam nie dynda...wczoraj jak pokazywałam m sukienki to mówi...kupujesz a tu się okaże ze ginek się pomylił i co?.....oj nie chciałabym aby się pomylił.I poproszę go o fotę-też na pamiątkę:)

No dokładnie 37 to już można rodzić, moje urodziny wypadają w połowie miesiąca ale jednak mam nadzieję że nie zrobi mi takiego prezentu i trochę poczeka. Z tą fotką wogóle śmiesznie było bo lekarz się pyta czy tatuś się nie obrazi że tak podglada mu córe :D i potem stwierdził że taka sama jak u mamusi tylko miniaturka hehe

monciaa fantastycznie że wszystko dobrze, napewno jesteś spokojniejsza.

Mi termin jak nic wychodzi na 5.01. i z okresu i z usg ale ja to bym chciała już święta z dzidziusiem na rękach a nie w brzuchu.

Ledwo doszłam do domku ze szkoły jak byłam po Magdęa raptem 200 metrów mam, takie skurcze mnie biorą. Od soboty już je mam, rano dzisiaj miałam i przeszły jak się położyłam. Teraz też był spokój, ale ledwo do szkoły doszłam i znowuż... Brzuch mam teraz twardy jak kamień i mnie boli, chyba sobie Nospę łyknę i poleżę trochę. Jeszcze dwa miesiące a tu takie cyrki. W poniedziałek do gina jadę to zobaczymy co powie o tym.
Może wieczorkiem do Was zajrzę. Tymczasem miłego popołudnia Wam życzę moje kochane styczniówki :)

Ledwo doszłam do domku ze szkoły jak byłam po Magdęa raptem 200 metrów mam, takie skurcze mnie biorą. Od soboty już je mam, rano dzisiaj miałam i przeszły jak się położyłam. Teraz też był spokój, ale ledwo do szkoły doszłam i znowuż... Brzuch mam teraz twardy jak kamień i mnie boli, chyba sobie Nospę łyknę i poleżę trochę. Jeszcze dwa miesiące a tu takie cyrki. W poniedziałek do gina jadę to zobaczymy co powie o tym.
Może wieczorkiem do Was zajrzę. Tymczasem miłego popołudnia Wam życzę moje kochane styczniówki :)
Ewcia Ty się nie wygłupiaj, jeszcze tyle czasu masz..
łyknij nospę i leż, mam nadzieję, że córy Ci dadzą odpocząć

Monciaa-Super ze wszystko ok po wizycie:)
Ariska-ha haha...ja mam urodziny 29.12,wiec tez moge miec niespodziankę i ten dzień spędzić na porodówce.

co do suwaczka to mój tez jakoś mniej bo we wtorki mi liczy pełny tydzień...a Ja liczę od pon...ale 1 dzień to się go nie czepiam

Ostatnia edycja:
No ja naprawdę nie wiem co się dzieje, jeszcze tyle czasu ...
Miałam dużo nerwów ostatnio a dzisiaj w nocy na mojego przyszłego szwagra, który pracuje na stacji benzynowej napadł gość z bronią i znowuż nerwy... ja to wszystko tak przeżywam... a moja mama to nie pomyśli, żeby mi takich rzeczy czasem darować tylko od razu dzwoni jeszcze cała w nerwach i mi się udziela...
Ważne, że młodemu się nic nie stało, oddał część pieniędzy z kasy( 3.000 z 14.000) i trochę papierosów i bandzior uciekł, ale tam to ani kamer nie mają ani nic. Do guzika alarmowego od kasy ma 1.5 metra !!! I to nie piszę o jakiejś byle jakiej stacji, tylko o naprawdę znanej... Zastanawiam, się, czy nie powinien dostać psychologa z Policji. Strasznie przeżył to, facet mu trzymał pistolet przy głowie... No i ja to też tak wszystko przeżywam...

To naprawdę nieciekawie Ewcia, czasami warto by kobieta w ciąży po fakcie się o czymś dowiedziała bo tak od razu to nerwy ogromne a wiadomo jak nerwy działają, niby myślimy że ok a podświadomość robi swoje.
Ja to mam ostatnio wrażenie, że mi to już nic nie mówi nikt, bo się zaraz nakręcam i panikara ogromna jestem,.

dziewczyny a ja ledwo żyję....musiałam ogarnąć mieszkanie...naprawdę starałam sie zrobić podstawowe rzeczy i tak zeszły ponad 3 godziny...teraz leżę bo mnie wszystko boli. Wiem, że jestem wariatka ale jak ja tego nie zrobię to nikt inny tego nie zrobi...Na 20 mam ten masaż więc mam nadzieję, że pomoże na ból bo naprawdę boli...jak sprzątałam to robiłam to 2x wolniej niż zazwyczaj i jeszcze w dziwnych pozycjach. Dobra musze was doczytać....

reklama
Ewcia kochana nie denerwuj się,bo jeszcze trochę musisz wytrzymać
Ribi oj wariatka z Ciebie:) podobnie jak ja.ja najlepszą pozycję przybieram jak myję kabinę prysznicową,oj tylko mnie nagrać,a ile się przy tym nasapie,nastękam....a jeszcze co dopiero wierciłam w ścianie,bo juz mnie wkurzało ze u syna antyramy stoją na regale a nie wiszą na ścianie.wzięłąm wiertarkę,kołki i..juz wszystko wisi jak należy:tak:
idę jeśc spagetti:-)

Do góry