reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny uważajcie na siebie i odpoczywajcie dużo. Niech te nasze maluszki wytrzymają w tych naszych brzuszkach jeszcze coanjmniej 3 tygodnie.
Powiem wam, że ja też czuję na piżamie po wstaniu jakiąś dziwną wilgoć. Codziennie zmieniam piżamę, bo jakoś tak mi dziwnie. Co prawda nigdy nie poleciało mi nic więcej ale się zastanawiam czy przez sen popuszczam czy co :(

Ja się trochę zmęczyłam. Dwa prania zrobiłam, powiesiłam, poprasowałam, obiadek gotowy. Za 30 minut idę po Wikunię do przedszkola.

reklama
ja mialam tylko po 2h pobierane.

monciaa- martwie sie o Ciebie, zeby to czekanie do czwartku nie bylo za pozno!!
gdynianka- bidulko!! jeszcze troche poczekaj w tym dwupaku!!!!
Ribi- no martwie sie o Ciebie- wiem, jak na studiach zwracali uwage zeby nawet pytac, czy kobieta nie jest w ciazy.. no cóz mam nadzieje ze to odpowiedzialny facet i wie co robi a nie leci na kase bo wie ze taka osóbka bedzie sie chwytala wszystkiego by ból przeszedł :(

klaudoos też na początku o tym pomyślałam, że zbijają kasę ale wiesz jak pogadałam z ta dziewczyną w poczekalni to jakoś się pewniej poczułam. Po drugie to jakiś pan doktor specjalista (doktror). poza tym myślę, że położna wie co robi....dla mnie najważniejsze jest żeby przestało boleć i żebym mogła jakoś funkcjonować...

claudia a co Ty ręcznie pierzesz?chyba nie ciuszki dziecka?:)

A propos prania....dziewczyny czy wy też pierzecie te wszystkie ochraniacze do łóżka?czy tylko pościel?

ACH, musiałam wstać dokończyć po swojemu spaghetti bo mama bała się że chopcy nosami bedą krecić, zaraz sama najem się do oporu.

Ewcia ja nie czuję że mam anemie, jedynie włosy mi wypadają strasznie, odczuwam za to skutki łykania tego żelaza.

Monciaa, kobieto nie warto czekać, czasami lepiej dmuchac na zimne i jechać sprawdzić co się dzieję.

Ribi super że znalazł się sposób na to by Ci ulżyć w tym cierpieniu, ale moze warto zadzwonić do gina i zapytać co on o tym sądzi..

Właśnie przyszła do mnie przesyłka, zamówiłam sobie 2 koszule do karmienia jakie fantastyczne dziewczyny.Dla zainteresowanych zaraz wkleję namiar, naprawdę polecam.

choliwka, skończyła się chyba ta aukcja, jak wystawi to dodam namiar..

Ostatnia edycja:
klaudoos też na początku o tym pomyślałam, że zbijają kasę ale wiesz jak pogadałam z ta dziewczyną w poczekalni to jakoś się pewniej poczułam. Po drugie to jakiś pan doktor specjalista (doktror). poza tym myślę, że położna wie co robi....dla mnie najważniejsze jest żeby przestało boleć i żebym mogła jakoś funkcjonować...

claudia a co Ty ręcznie pierzesz?chyba nie ciuszki dziecka?:)

A propos prania....dziewczyny czy wy też pierzecie te wszystkie ochraniacze do łóżka?czy tylko pościel?

nie ciuszki piorę w pralce, to miałam swoje pranie :-)

ochraniacze na łóżeczko, śpiworki, pościelki , rożki też w pralce :-)

Hej panienki:)
ja dopiero teraz....wczesniej jakos nie miałam kiedy strasznie zle sie czułam od wczoraj to normalnie chodzic nie mogłam tak mnie boli strasznie w kroku, czuje tak jakby było spuchnięte , K powiedział ze jak dzis sie nie poprawi i dalej bedzie bolec to jedziemy do szpitala...
trzymam kciuki zeby jednak przestało bolec..!!!!

(...) za to zawsze jak tylko ciaża to i anemia, chemoglobina cały czas poniżej 10 dlatego ja od początku na żelazie i wszelkiego rodzaju witaminach a żelazo bardzo zle znoszę..tragedia jakaś po prostu.
ja u synka podleczyłam hemoglobinę jajkami ( jajko codziennie) i juz ma zelazo ok.. moze spóbuj ...(tylko jajo to takie od biegajacych kurek na wolnosci jak bys miała dojescie)powodzenia
Całuję was gorąco i błagam trzymajcie kciuki aby moj Miś jeszcze sobie poczekał u mnie w brzuszku.
trzymam kciuki!!

Ja mam widok na śmietniki, a zamiast sarenek po osiedlu spacerują takie Bolki-jabolki. Widok tak romantyczny że nawet żaluzje nie załatwiają sprawy ;)
heheh
moncia--- w aptece są do kupienia jakies wkładki które zmieniają kolor jak to wody sie sączą.. skoro chcesz poczekac na wizyte do czwartku to moze kup takie wkładki.. wiesz czasem mogą sie saczyc jak robisz siusiu.. i wtedy niewiadomo co jest co

a ja piore.. brzuch odpuscił .. dziekuje claudia chyba twoje słowa pomogły ...

zupa sie gotuje , tomek spi.. a ja musze skrobnac na " ciezarówce " zaległosc z wczoraj bo juz nie miałam na to siły.. jak by co to tam mnie szukac:)

O jejku dziewczyny jak czytam o niektorych z Was to my naprawde lada dzien zaczniemy sie rozpakowywac.. :)
Ja bylam na zakupach i malym spacerku ale cos strasznie mi brzuch twardnieje i boli mnie tak wysoko nad brzuchem, az ciezko mi sie oddychalo. Podejrzewam ze Mala sie jakos wysoko ulozyla i mnie naciska..
Ide zupe dokonczyc i poleze troche.

reklama
Madalen- też mam nadzieję, że wyniki będą ok:)

Ribi - mnie zawsze karza przychodzić na czczo:( Więc, tak chodzę...

Ariska- współczuje kłocia, u mnie za to żyły są widoczne na całym ciele, a zwłaszcza teraz w ciąży, nie ma problemu z wbiciem igły...

Gdynianka- oszczędzaj się!!! Ważna jest teraz każdy dzień. Trzymam kciuki.

Karlita - fajnie, że się odezwałaś:) i że z małym wszystko ok:)

Monciaa - mnie sie tez kiedys coś takiego przytrafiło, bardzo podobnie jak Tobie, kiedy lezałam. W sumie nie wim co Ci doradzic, ale moze faktycznie idź wczesniej do lekarza, bo mnie wtedy nie towarzyszyły skurcze przy tym. A tak jak pisze b-iala sa takie wkładki, do kupienia w aptece, one sprawdzają właśnie, co tak naprawdę poleciało.

Damqelle- a ja właśnie dzis robię tarte, tylko ze z gruszkami i żurawiną, pierwotnie ma byc jeszcze z gorgonzolą, ale skoro jeśc nie mogę, to będzie z szynką i serem żółtym:)

Ostatnia edycja:
Do góry