reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Claudia - nie powinnaś robić prania ręcznego - możesz sobie zaszkodzić. lepiej puść pralkę na krótki program a sama odpocznij.

Nic mi się nie stanie jak postoje przy zlewie 10 minut, piorę takie rzeczy, które w pralce się niszczą, np staniki
w sumie już ziemniaki obrane, mizeria gotowa , mielone się rozmraża , pranie zrobione i mogę sobie herbatkę zrobić i odpocząć
...........................................................................

b_iala
- to się cieszę , że już jest lepiej ;-)

reklama
Hej dziewczyny, nie wiem czy zauważyłyście, ale jest ogłoszenie na BB o bezpłatnych warsztatach dotyczących pielęgnacji dziecka oraz rozwoju poprzez ćwiczenia i zabawę. Niestety nie w każdym mieście, ale dla tych co mieszkają w okolicach myślę, że się przyda:)

Aktywnemamy.pl

dziewczyny na ciezarówkach...zamiesciłam teraz info.. co zrobic zeby dzidzius szybciej wyszedł ( jak juz jest po 40 tyg ) ale zerknijcie na to .. zeby nie zrobic czegos zeby nie wyszedł zbyt szybko .. :) ja uciekam na kanape.. padam ze zmeczenia... niewiem czy pózniej zajrze.. jak by co to miłego wieczorku !

dziękuję dziewczynki za słowa otuchy i rady... więc po przeczytaniu waszych postów postanowiłam zadzwonić do ginka - jutro mam koniecznie zgłosić się na wizytę! i nie czekać do czwartku. Ginek powiedział, że jeżeli to wody to sączyłyby się dalej - tzn nie że tak raz i już koniec, ale mimo wszystko trzeba to sprawdzić i już. Tak więc jutro jadę na wizytę gdzies koło południa mam być. Po wizycie dam wam znać co i jak.

a dzisiaj odebrałam wyniki - anemii dalej BRAK :-) nawet hemoglobina mi podskoczyła na 12,4, co u mnie jest rewelacją, a żelazo z 60 skoczyło na 78 - hurrraaaaa:-D tylko w moczu bakterie, fosforany, leukocyty i w ogóle wszystko w nim do d....y:/ pewnie dostane jakiś antybiotyk albo coś (na szczęście nie ma w nim białak ani glukozy).:-)

My z Wikunią zjadłyśmy zupkę i teraz mała ogląda bajkę :) Z drugim daniem czekamy na Rafała bo drugie zawsze jemy razem :) Potem zabawa i dzień jak codzień.

Monciaa i bardzo dobrze ze zadzwonilas do ginka, na pewno wszystko bedzie dobrze, ale lepiej to sprawdzic :tak:

Gdynianka trzymam kciuki , zebys wytrzymala jeszcze te 2-3 tygodnie!

Ribi ja bede prala wszystko :tak:

reklama
Monciaa - i bardzo dobrze, że przynajmniej ginka słuchasz :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :-)

Ale tylko tak chciałam zaznaczyć, że z tymi wodami to niekoniecznie miał całkowitą rację, bo jak już napisałam, mnie akurat poleciały tylko raz... a potem długo była cisza. Tylko trzeba uważać, jeśli coś poleci, jak się leży - wody podobno rzadko odchodzą lub sączą się podczas stania i siedzenia, bo główka dziecka działa wtedy jak korek.

Do góry