reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja też już jestem. Pojechałam zrobić badania i przy okazji podeszłam do położnej zapytać co mogę brać na moją rwę,a ona mnie za fraki piętro wyżej i do rehabilitacji. Tam pan doktor zajął się mną. kazał się położyć trochę ustawił co nie co...rozmasował i wstałam z łóżka nie kulejąć. Cała akcja trwała z 15 minut ale powiedział, że jutro mam przyjść na masaż żeby wszystko odpowiednio rozmasować. Jestem umówiona na 20 i masaż będzie trwał 50 minut=50 zł. Dziś nic nie wziął ode mnie,ale wiecie dziewczyny dla mnie teraz najważniejsze żeby przestało boleć żebym mogła normalnie funkcjonować....zobaczymy jutro:)

moniaivoy ja na badania nie chodze już na czczo. Na czczo poszłam tylko na cukier.

klaudoos ja zdecydowałam, że jednak nie kupuję w ogóle firaneczek bo kupię tylko zasłony a z pokoiku dziecka jest śliczny widok na taki zagajnik. W zimie widać sarny a lecie wszystko zielone.

Teraz gotuję kapuśniak, przywiozłam jeszcze męża do domu bo się źle poczuł i chyba nie pójdę na SR. Ale jeszcze zobaczę....

reklama
witajcie brzuchatki:) mi rano tez jak wstaje to normalnie cieknie po nogach,jakies takie dziwne te upławy,ale podobno to normalne w ciazy,dyskomfort ogromny:(
udało mi sie powtórzyc obciazenie glukoza 75 bez zwymiotowania bleee,no i wynik po 2 godz 93 wiec ok:)mam do was pytanie jak robiłyscie obciazenie glukoza 75 to miałyscie po godzinie pobieranie krwi czy tylko po 2 godzinach??

- Wróciłam cała i zdrowa :-)
byłam na poczcie - tam poszło szybciutko, więc ok,
jeszcze sobie wyniki badan odebrałam :tak:
teraz siedzę z Wami, ale trzeba mi ziemniaki na obiad obrać i mizerie zrobić

- co do Toxo miałam badania robione na początku - oczywiście ujemny wynik - nigdy na to nie chorowałam, więc muszę uważać
- znowu ząb pobolewa, kurde , nie bolał ale żułam gumę i znowu się zaczęłojak to będzie się trzymać jeszcze do końca tygodnia to idę do dentysty, ból jest znośny, tyle że boję się żeby nie spuchnąć jak wtedy....

tonia
przykro mi , ze trafiłaś na takiego lekarza - straszny buc:no:

b_iala trzymaj się tam - posyłam Ci troszkę swojego dobrego samopoczucia, póki go mam :tak:

ooakato
, to niedobrze...
trzymaj się
mnie toi w kroku prawie cały czas boli , jakbym szpagat ćwiczyła....

gdynianka, karlita odpoczywajcie, wytrzymacie jeszcze ze 4 tygodnie , a potem to już spokojnie możecie rodzić, trzymamy kciuki

monciaa
kurcze ja bym już była w szpitalu na Twoim miejscu, a jeżeli fakt wody odchodzą ? to chyba niedobrze

idę tą mizerię robić

givannessa - myślałam o tym, ale dzisiaj i jutro mój ginek przyjmuje w Kowarach a to strasznie daleko od Legnicy. Więc zostaje mi najwcześniej czwartek. Jeżeli coś będzie się dalej sączyło, to pójdę na IP, ale właśnie byłam w toalecie i na razie spokój.
Monciaa - może być i tak, jak Tysia pisze, ale jak coś się sączy na leżąco, to bardzo prawdopodobne, że to jednak wody...
Ja może panikuję, ale ja się już tak kiedyś obudziłam w środku nocy w 34 tygodniu...
Pojechałam na IP, od razu podłączyli mi kroplówkę na płucka, w tyłek ampicylinę - bo przy sączeniu wód ważne jest, żeby nie wdała się infekcja.., skurcze zaczęły się jakoś dopiero po 3-4 godzinach... i rano mały był już na świecie - kroplówka na płucka nie zdążyła zejść... a ampicylinę ładowali mi jeszcze przez tydzień, bo antybiotyku musi zejść cała seria - jak wychodziłam ze szpitala, to nie czułam szwów, tylko zrosty na tyłku :-)
I też poleciało tylko raz - a potem dopiero, jak się skurcze rozkręciły...
Przynajmniej się dokładnie obserwuj, proszę Cię...

Ostatnia edycja:
ja też już jestem. Pojechałam zrobić badania i przy okazji podeszłam do położnej zapytać co mogę brać na moją rwę,a ona mnie za fraki piętro wyżej i do rehabilitacji. Tam pan doktor zajął się mną. kazał się położyć trochę ustawił co nie co...rozmasował i wstałam z łóżka nie kulejąć. Cała akcja trwała z 15 minut ale powiedział, że jutro mam przyjść na masaż żeby wszystko odpowiednio rozmasować. Jestem umówiona na 20 i masaż będzie trwał 50 minut=50 zł. Dziś nic nie wziął ode mnie,ale wiecie dziewczyny dla mnie teraz najważniejsze żeby przestało boleć żebym mogła normalnie funkcjonować....zobaczymy jutro:)

moniaivoy ja na badania nie chodze już na czczo. Na czczo poszłam tylko na cukier.

klaudoos ja zdecydowałam, że jednak nie kupuję w ogóle firaneczek bo kupię tylko zasłony a z pokoiku dziecka jest śliczny widok na taki zagajnik. W zimie widać sarny a lecie wszystko zielone.

Teraz gotuję kapuśniak, przywiozłam jeszcze męża do domu bo się źle poczuł i chyba nie pójdę na SR. Ale jeszcze zobaczę....
ja jestem przeciwna masazowi i to jeszcze 50min!! zeby Ci porodu nie przyspieszyl! a tu masz stronke z przesiwskazaniami do masazu- ciąza na 1miejscu. Przeciwwskazania do masażu - e-Masaz.pl ale To Twoja decyzja kochana..

a teraz czytam zaleglosci..

Gdynianka - ty się trzymaj i stosuj do zaleceń lekarza. Tak dużo nie zostało, więc na pewno wszystko będzie w porządku. Wielu dziewczynom na tej ostatniej prostej już coś opada, coś się skraca.
monciaa - mnie też ostatnio coś pociekło, ale ja mam coś ze zwieraczami więc mogłam sobie popuścić. To jest denerwujące bo jak sikam to nie czuję kiedy skończyłam, a jak kichnę czy się zaśmieję to na bank majtki zsikane.
Ale jak nie czujesz się bezpiecznie to choć zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj czy masz się martwić czy nie. Ale tych wód jest na tyle dużo że jeźeli by się sączyły to tak dłużej.
Ribi - jaki ty masz piękny widok z okna. Ja mam widok na śmietniki, a zamiast sarenek po osiedlu spacerują takie Bolki-jabolki. Widok tak romantyczny że nawet żaluzje nie załatwiają sprawy ;)

julcik kłują cię po godzinie i po dwóch:)

klaudoos to nie był taki zwykły masaż tylko bardziej rozmasowanie a później wciskał mi taki "patyczek" w obolale miejsca. W poczekalni na siostrę czekala dziewczyna która tez miała w ciąży rozmasowaną rwę i mówiła, że faktycznie pomoglo....więc jednak się zdecyduję....ale dzięki za troskę:)

damquell bolki jabolki też ciekawy widok:) ja mieszkam na nowym osiedlu więc póki co z tamtej strony nic nie wybudowali, a z salonu mam widok na sąsiadów:)okno w okno....

Ostatnia edycja:
udało mi sie powtórzyc obciazenie glukoza 75 bez zwymiotowania bleee,no i wynik po 2 godz 93 wiec ok:)mam do was pytanie jak robiłyscie obciazenie glukoza 75 to miałyscie po godzinie pobieranie krwi czy tylko po 2 godzinach??

Ja miałam obciążenie 75g i krew pobierali mi tylko raz, po dwóch godzinach. Wyszło mi 75, a naczczo miałam 78. Lekarz powiedział, że to dobry wynik, ale ja wiem, że przez to, że po posiłku jest mniej, muszę jeść regularnie, bo jak sie zapomnę, to jest problem, bo od stanu najedzenia do silnego głodu mija kilka minut i nagle słabo mi się robi.

wróciłam od fryzjerki właśnie:) zeszło 1,5 godziny samo obcięcie i modelowanie hehe a modelować i prostować to we dwie musiały :) na zamkniętej wrzuciłam foteczki. Mam nadzieje że Michasia włosy odziedziczy po mnie hehe

reklama
no własnie mi tez pobrali tylko raz po 2 godzinach,na czczo 95 a po 2 godzinach 93 wiec chyba dobrze,ciekawo czemu pobieraja w niektórych laboratoriach tylko raz krew a w niektórych 2 razy

Do góry