reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ide przygotuje ten obiad.. najwyzej pózniej wstawie.. i samo sie zrobi.. a jak Tomek przysnie to moze i ja przysne na chwilkę.. miłego popołudnia buziaki

reklama
kurcze tak patrzę na te kosmetyki dla dzidzi, nakupiłam trochę tego..i się zastanawiam, które wziąć do szpitala..?? nie mam pojęcia, a wszystkiego nie będę chyba brała, a wy co pakujecie dziewczynki??

kurcze tak patrzę na te kosmetyki dla dzidzi, nakupiłam trochę tego..i się zastanawiam, które wziąć do szpitala..?? nie mam pojęcia, a wszystkiego nie będę chyba brała, a wy co pakujecie dziewczynki??
Tysia, a do którego szpitala w Bielsku się wybierasz? Do wojewódzkiego dla dziecka obowiązkowo bierze się jedynie niedrapki i skarpetki - więc z kosmetyków nie musisz brać nic, a jak bardzo chcesz, to jedynie te podstawowe...
A na Wyspiańskiego to nie wiem jeszcze, ale mam tam znajomą położną i zamierzam się jej o to dokładnie wypytać w najbliższym czasie - na pewno podzielę się tą wiedzą :-)
A jeśli chodzi o Eskulap - to nie mam zielonego pojęcia :-)

Ewcia norma jest chyba do 110 na czczo, ale kurcze ty masz 109 a ja od 40-70 max
Faktycznie, norma jest 75-115 u zdrowej osoby.
Przepraszam za wprowadzania w błąd.
Ale dlaczego przy mojej cukrzycy muszę pilnować, aby na czczo nie przekroczyć 90... to niesprawiedliwe... a po jedzeniu max 120 :(((

A ja mam mięsko obsmażone i się duszą w sosiku, podudzia w tymianku dzisiaj mamy :) Ziemniaczki obrane, teraz tylko o 13.15 wylecę po moje urwisy i wtedy jak wrócimy to wstawię ziemniaczki. Tak o 14.30 powinnyśmy mieć obiadek, trochę późno, ale zaspałam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej panienki:)
ja dopiero teraz....wczesniej jakos nie miałam kiedy strasznie zle sie czułam od wczoraj to normalnie chodzic nie mogłam tak mnie boli strasznie w kroku, czuje tak jakby było spuchnięte , K powiedział ze jak dzis sie nie poprawi i dalej bedzie bolec to jedziemy do szpitala...

Tysia, a do którego szpitala w Bielsku się wybierasz? Do wojewódzkiego dla dziecka obowiązkowo bierze się jedynie niedrapki i skarpetki - więc z kosmetyków nie musisz brać nic, a jak bardzo chcesz, to jedynie te podstawowe...
A na Wyspiańskiego to nie wiem jeszcze, ale mam tam znajomą położną i zamierzam się jej o to dokładnie wypytać w najbliższym czasie - na pewno podzielę się tą wiedzą :-)
A jeśli chodzi o Eskulap - to nie mam zielonego pojęcia :-)

dzięki, mam zamiar w wojewódzkim, eskulap mi wszyscy naokoło z głowy wybili:) a masz może taką listę do wojewódzkiego??

Faktycznie, norma jest 75-115 u zdrowej osoby.
Przepraszam za wprowadzania w błąd.
Ale dlaczego przy mojej cukrzycy muszę pilnować, aby na czczo nie przekroczyć 90... to niesprawiedliwe... a po jedzeniu max 120 :(((

A ja mam mięsko obsmażone i się duszą w sosiku, podudzia w tymianku dzisiaj mamy :) Ziemniaczki obrane, teraz tylko o 13.15 wylecę po moje urwisy i wtedy jak wrócimy to wstawię ziemniaczki. Tak o 14.30 powinnyśmy mieć obiadek, trochę późno, ale zaspałam...
bo 90 i 120 to wartosci wrecz idealne!!!! a lekarze dążą do ideału- tak mój mówi.. ja mialam 104 a on powiedzial ze dobrze by bylo zeby bylo 100, jak bylo 100 to mowil ze 95.. małymi kroczkami do celu!!!!

klaudoos - to ja mam idealne teraz :) Bo wcale nie przekraczam tych granic 90 na czczo i 120 po jedzeniu. Ale ile to mnie wyrzeczeń kosztuje...

dzięki, mam zamiar w wojewódzkim, eskulap mi wszyscy naokoło z głowy wybili:) a masz może taką listę do wojewódzkiego??
Tysia, jak byłam na ktg, to sobie na nią zdążyłam zerknąć, ale jeszcze mam zamiar podjechać i odpisać dokładnie. Część napisałam w wątku o wyprawce. Jak tam będę, to dam Ci znać. A jakbyś miała ochotę sama, to po prostu wchodzisz na oddział i ona tam sobie wisi obok dyżurki położnych ;-)
Pamiętam w każdym razie na pewno, że dla dziecka nic nie trzeba brać, dopiero do wyjścia - śpioszki, kaftanik, koszulkę, rożek albo kocyk, pampers albo dwie pieluchy.

Mnie tez skutecznie wszyscy wybili Eskulap z głowy :-D

reklama
Rany, jak ja się cieszę że nie miałam nigdy problemu z tą cukrzycą ciężarnych..u mnie cukier zawsze wychodził bardzo niski i supcio, za to zawsze jak tylko ciaża to i anemia, chemoglobina cały czas poniżej 10 dlatego ja od początku na żelazie i wszelkiego rodzaju witaminach a żelazo bardzo zle znoszę..tragedia jakaś po prostu.

Do góry