reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

My z wikunią już zjadłyśmy zupkę :) Koleżanka już poszła, pogadałysmy troszkę :)

Ookatkaoo z tego co wiem, to jak kupowałas na allegro masz możliwość zwrotu towaru do 14 dni bez podania przyczyny. Ja też kidyć kupiłam i nie byłam zadowolona i zwróciłam towar, babka kasę oddała i było ok.

Ja torbę spakuję na początku grudnia. :)

Ja tez jakos początkiem grudnia...
próbowałam sie dodzwonic do tej pani i nic... Ja jej odesle paczkę i ona mi nie zwroci pieniędzy?
Kamil założył spór na allegro ze towar jest niezgodny z opisem, narazie czekamy^^

reklama
a ja trochę rozchodziłam tą nieszczęsną rwę :-) ale wiem, że jak tylko siądę gdzieś albo się położę to będzie od nowa. a najlepiej się czuję jak robię klęk podparty i tak klęczę - nic mnie nie boli, dzidzia nie uciska na pęcherz:-D ale ile tak można wytrzymać?!

ale żeby nie było że mi tak dobrze teraz to boli mnie pod prawą łopatką:/ jak nie urok to....:/

ehhh... chyba się rozpadam :-D

Niektórzy na tym allegro naprawdę przeginają, ja na szczęście jeszcze nie miałam poważniejszych problemów ale jak czasami się słyszy to są osoby, które naprawdę okazują się złodziejami. Ja mam zwyczaj zamawiać za pobraniem kurierem, sprawdzam przesylkę dopiero płacę. Szkoda, że nie wszędzie można za pobraniem zamawiac.

a ja właśnie nadaję z wyrka.

Pokręciłam się trochę po mieszkaniu i dopadły mnie strasznie bolesne skurcze i to nawet dosyć regularne. Tak więc rzuciłam wszystko, łózio, nospa i odpoczynek. Przecież o 15 ślubowanie mojego przedszkolaka, muszę pójść!!!!! :szok:
No to też uważaj na siebie !!!
ale nie będę ci odradzać wyjscia do przedszkola bo wiem jaka to frajda - też bym pobiegła nawet gdyby mnie mieli karetką odwieźć z powrotem ;)

Oj dziewczyny, dziewczyny - rozkładamy się powoli...

No powoli się zaczynają akcje przed porodowe...

ja też się boję za każdym razem jak coś dziwnego się dzieje

miałam tez taki bóle od krzyża do brzucha, kilka ich było - nie wiem czy to przepowiadające skurcze....

kurde ale mam uderzenia goraca!!! wlasnie jestem bordowa i czuje jakbym miala 40st goraczki!! masakra:( a najgorsze jest to ze ja caly czas narzekam;(

Blondi84 - ja pod ręką miałam tylko wodę niegazowaną, bo mleka takiego prosto z butelki czy kartonu nie wypiję :( I pół nocy się wierciłam, aż mi małża żal było, bo wcześnie musiał wstać...

ookatkaoo1993
- coś nas łączy, mój też kupił sobie wymarzony telefon i z rąk go nie wypuszcza, ale na szczęście bawi się nim tylko wtedy, kiedy ja jestem zajęta czymś innym.

fogia
- my remontowaliśmy całe nasze lokum w wakacje, więc porządki generalne zrobiło się siłą rzeczy, gorzej z wszechobecnym kurzem, który wyłazi chwilę po przetarciu mebli :(

Humorków jako takich nie mam, zdarzają się gorsze chwile, ale szybko przechodzą. Częściej się zastanawiam, jak na Tosiunię wpływa fakt, że się bardzo często śmieję aż do łez ;)
Z zakupów wróciliśmy po godzinie - nie dałam rady, ciągle kolka, ból kostki, gorąco, poza tym nienawidzę Częstochowskiej galerii...
Ale za to złożyliśmy łóżeczko! :D Pięknie się prezentuje :D

ookatkaoo moja droga ja tez już nie kupuję używanych....kupiłam kilka nadal na niektóre czekam bo komuś się zapomniało wysłać i powiedzialam sobie, że teraz już tylko nowe. Bo taka jest prawda, że jak pójdziesz do sklepu i zobaczysz coś ślicznego to kupisz i później tych ciuchów masa.....a co do tej pani od aukcji napisz emaila , że chcesz oddać, że nie spełnia Twoich oczekiwać, że są poplamione, brudne że nie pisala tego w aukcji a jak coś to zgłoś do allegro....co ktoś będzie z Ciebie durnia robił....to jest Twoja kasa!!!!

ribi świete słowa:-)

Ja po pierwszym spacerku
idę stawiać obiad i przyjdę Was podczytać

a co masz na obiadek?? bo ja nawet pomyslu nie mam....moj wczoraj jadł ruskie i cos czuje że dzis tez tak sie skończy obiad...

wózek mamy juz zamówiony ale będziemy dzwonic do sklepu kiedy sie dzisius urodzi, słyszałam ze wózek powinno sie na koncu kupowac;)

ja wózek tez kupuje na koncu ale tylko dlatego ze nie mam gdzie go za bardzo trzymać...jakbym miala pokoj dla bartusia to pewnie wczesniej bym zamówila i by sobie tam stal a tak jak bedziemy dzielic z nim sypialnie to nie chce jeszcze sobie zagracac przedpokoju.

a do nas przyszła w końcu kołyska dla malutkiej, musiałam poprosć kuriera aby rozpakował bo z tymi koszami z wikliny może być różnie. Zadowolona jestem bardzo z tego zakupu.
/QUOTE]

wrzuć proszę fotke tego kosza:-) ja tez mam taki kosz (dostalismy w prezencie) i chcialam zobaczyc moze mamy takie same:-)

kurde ale mam uderzenia goraca!!! wlasnie jestem bordowa i czuje jakbym miala 40st goraczki!! masakra:( a najgorsze jest to ze ja caly czas narzekam;(

oj znam te uderzenia goraca....mój pierwszy objaw ciąży...niedawno tez mnie dopadlo w tramwaju....nic miłegego....nie martw sie ja tez ciągle narzekam:-)

Kurier przywiózł dzis łozeczko,materac i przewijak rozpakowałam chciałam sama skrecac ale sie powstrzymałam, niech moj tez ma frajde:- fajnie jak razem bedziemy mogli je skrecic, ale moglby juz wstac (jest po nocce) bo ja juz jak na szpilkach siedze bo chcialabym sie zabrac za to lozeczko:-)
A takto kuchnia i lazienka posprzatana (bluzka zniszczona,upaprała sie domestosem...sierota ze mnie) i powiem wam ze jestem z lekka padnieta....mimo ze ciaza to nie choroba to jednak oraganizm nie ma tyle energii jak przed...nie mialabym siły teraz jeszcze wytzrec kurzy i poodkurzac i umyc podłogi...a kiedys jednego dnia to wszytsko robilam.
Ja to sie boje ze jak bedzie dzidzia to tez bede taka zmeczona i nie bede dawac sobie z tym wszytskim rady i bede chodzic wkurzona na cały swiat....

reklama
Oj dziewczyny, dziewczyny - rozkładamy się powoli...

damqelle byle nie za wczesnie , mnie tylko czasem boli biodro ale w nocy sie budze bo boli jak fiks ale to wina tego, ze spie na boku.
no ale zaczna sie powoli akcje pewnie jakies bo niektorym to malutko zostalo a ja jako jedna z ostatnich och jak mnie bedzie skrecac jak bede widziec wasze skarby.

a ja z miska musze do lekarza isc bo dzisiaj zauwazylam ciemieniuche a ona tych wloskow troche ma czuje, ze bedzie ciezko sie pozbyc tego dziadostwa

Do góry