reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ale wy tu skrobiecie ze nienadazam ;] a moja mala wlasnie bawi sie klockami jak lalkami hehehe i wlasnie biora kompiel;]
mi mlody na razie nie napiera na miednice no bo nie ma tam glowy;p
a co do bolow to mnie kregoslup nieraz boli tzn krzyz... a ja wlasnie pomylam kafelki w laziecnce i wc;] pralka skonczyla prac wiec musze isc zawiesic no i jeszcze czeka mnie prasowanie...

reklama
Przysnęłam na chwilkę a tu znowu taka produkcja

Ja również witam z rana. Coś spać wczoraj nie mogłam....normalnie masakra. Męża mi brakowało w łóżku bo nie mogłam sobie znaleźć pozycji.
Ja dziś na SR mamy zwiedzać porodówkę:) i uczyć się śpiewać kołysanki:)

madzia moja suńka to wpierdzieliła całe opakowanie renne....nic jej nie było:) Pewnie zgagi nie miała i lepsze trawienie:) Generalnie mój pies to wszystkożerny jest np. zjadła Zovirax (miała zatwardzenie) więc renne się nie martwiłam:)

Ja tak właśnie zauważyłam , że to już mój 800 post!!!!Ale się rozpisałam,a na początku to pamiętam jak do pierwszej 100 było długo....

Ribi mi mojego chłopa to już prawie dwa tygodnie w łóżku brakuje:-( Ale tak jak dziewczyny pisały, jest coraz lepiej i coraz bardziej pozytywnie jestem nastawiona że szybko zleci ten mój czas wyczekiwania na męża:tak:

800 postów ładny wynik, to ja przy was to normalnie jakbym miesiąc temu dołączyła na forum a nie w czerwcu:zawstydzona/y: także z moim pisaniem to może w kwietniu przyszłego roku zaliczę 800 :-D

Ribi- w nadniach na pewno nie urodze.. mi sie marzy polowa grudnia!!!! wiem z e wtedy bedzie ok, dzidzia donoszona i ja wytrzymam jeszcze te 4 tyg.. choc ostratnio klnę bo z lozka mi ciezko zejsc i do toalety isc, az lzy cisna tak tam boli. zaraz dzwonie do fryzjera sie umowic bo nigdy nie pojde- tylko czy ja wysiedze??? ja pierdziele.. nic zaraz dzwonie, a jutro podjade bo to osiedle obok, ale w moim tempie 30min pieszo;)

Tysia- a to co lekarz zabronil zaczne stosowac od grudnia:D moze przyspieszy.. ;D

fryzjer umowiony- piatek g.10 ale sie ciesze;) tylko kaske musze wyciagnac...

dobra ide na spacer z psem

Ostatnia edycja:
Heh.. ja też mam przytulanko zabronione....:wściekła/y:

Ja już po obiadku, trochę poodkurzałam, jeszcze kurze przydało by się zetrzeć i podłogi pomyć, ale to może za chwilę... Jak robię coś powoli, na raty, to brzusio już się nie napina...

Dziewczyny współczuję Wam z tymi bólami, mnie na razie nie męczą, ale ja jestem miesiąc w plecy, w porównaniu z np Klaudoos.. Jak Wy już będziecie tulić swoje maleństwa, to ja będę przechodzić tą katorgę... Ale jakoś damy radę!!!:-D

Cześć dziewczyny wróciłam właśnie od lekarza dostałam tabletki na zmniejszenie ciśnienia bo od czwartku mam 158/89...jutro idę zbadać białko w moczu i jeżeli będzie obecne szpital....drugi problem mam mało wód płodowych i tez może szpital...kurcze lekarz mnie wkurzył....coś zaczynam powątpiewać w jego kwalifikacje no bo kumpela miała ciśnienie 145/73 i od razu do szpitala musiała iść martwię się ..co wy byście zrobiły na moim miejscu poszłybyście na własną rękę do szpitala czy czekały do kolejnej wizyty 4 tyg??

Dziewczynki a jak to jest z podawaniem maleństwu mleka zastępczego?
Pytam o to bo nigdy mój pierwszy synek nie pił innego niz z cyca. Nie spróbował tez przenigdy żadnych kaszek, nawet łyżeczką, o butli nie wspomnę... nie tknął ani razu

Jeżeli jest taki mus ze matka nie ma mleka to jakie mleczko dawać od pierwszego dnia życia?
Może któraś ma doświadczenie , wypróbowała różne i sie wypowie, doradzi?
No i ile taki malec ciągnie jednorazowo z butli i co jaki czas?

Malta, skoro nie miałaś problemów z karmieniem przy pierwszym dziecku, to czemu się o to martwisz przy drugim? Ale skoro pytasz to mogę ci napisać jak było u nas :tak:
Mój synuś był dokarmiany w szpitalu mlekiem NAN1, Jak wychodziłam ze szpitala to pytałam się o to położnych, bo wiedziałam, że po ok trzech tygodniach będę musiała iśc na operację do szpitala i siłą rzeczy przestawić synka na butlę. Nasz pediatra potwierdził zresztą, że NAN1 jest dobrym mlekiem i wiele dzieci go toleruje. J
Jednak są różne gusta, nawet u takich maluszków. Jedne wolą NAN, inne Bebilon itp. Jednak dla noworodków zawsze podaje się to mleko pierwsze z 1 na kartoniku czy puszce.
Niestety nie pamiętam już ile synek wypijał takiego mleczka :no: O ile dobrze pamiętam to na kartonikach NAN była podana przybliżona ilość mieszanki jaką może wypić dzieciątko w danym okresie życia. Jednak wiem, że różnie to bywało, raz Witek wypił więcej a raz mniej :tak: Z całą pewnością w pierwszym okresie wystarczała mała buteleczka do karmienia. No i ważne są smoczki. Muszą być te z najmniejszymi dziurkami, a co do kształtu to już inny problem :tak:;-) Czasem jest bardzo ciężko dopasować kształt smoczka do wymogów dzieciątka :tak::-D

reklama
Do góry