reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

weronika87- Ja tez mam problem ze swoim dzwoniłam dzis czy mógł by mnie przyjąc dzis bo strasznie pobolewa mnie podbrzusze, a on ze musze prywatnie bo nie ma miejsca...;/ a wizyte mam dopiero za 2 tyg
:(

reklama
HEJ BRZUCHATKI:)
WCZORAJ JUZ NIE MIALAM WENY DO PISANIA...
JESTEM 3KG NA PLUSIE,CIŚNIENIE OK,SZYJA ZAMKNIĘTA....ALE WRR...SKROCILA SIĘ ,MA Z 1,5 CM....MALA JEST NISKO I NAPIERA GLOWĄ....
wIĘC MAM WIECEJ POLEGIWAĆ I ODPOCZYWAĆ I ZA DWA TYGODNIE ZNOW WIZYTA NA KONTROLE SZYJKI.
DOBRZE ZE SKÓRCZY NIE MAM I BRZUCHO MI NIE TWARDNIEJE

Weronika87 ja po ostatniej wizycie u gina kiedy miałam ciśnienie 160/110 wylądowałam w szpitalu. Od razu dał mi skierowanie bez gadania, choć próbowałam się bronić, że to wysiłek przy zakładaniu butów podniósł mi ciśnienie. Dopegyt brałam w szpitalu i biorę teraz ale on nie chciał mi tego przepisać tak żebym brała w domu sama jeśli nie brałam do tej pory.
Skończyło się na prawie dwóch tygodniach w szpitalu bo wykryli jeszcze cukrzycę i nie podobała sie im zbyt pobudzona macica.
Myślę, że jeśli ciśnienie masz nadal podwyższone powyżej 140/90 to lepiej to skonsultować na IP.

zjadłam dziś pół słoika kiszonej kapusty :-D:-D nie mogłam się oprzeć

Na obiad gotuję bigos niestety nie taki kwaśny jak mi się marzy bo przecież cała familia musi się najeść.:sorry2:

Kochana dokladnie jak mam bole miesiaczkowe to mnie ćmi caly czas przez kilka godzin. ale chodzi mi o to,że przed porodem oznaką porodu może być że te bóle miesiączkowe są ale z przerwami czyli skurcze- i wtedy mamy mierzyc czestotliwosc i pod prysznic na 30min.
ja mam te bole miesiaczkowe okolo co 2 dzien.
aha, załapałam, dzięki. :-)

j
fogia mam nadzieję, że będę miała tyle cierpliwości jakby moje dziecko próbowało mnie zaszantażować....
mój M. też nie ma cierpliwości i od razu jest awantura. A ze mnie jest przekora, na siłe, nerwami i wymuszeniem nic nie załatwisz więc jego histerie mnie nie ruszają. Za to jak przychodzi i tak ślicznie prosi to nie jestem w stanie mu odmówić. :zawstydzona/y:

Jeżeli jest taki mus ze matka nie ma mleka to jakie mleczko dawać od pierwszego dnia życia?
Może któraś ma doświadczenie , wypróbowała różne i sie wypowie, doradzi?
No i ile taki malec ciągnie jednorazowo z butli i co jaki czas?
tych zastępczych jest tyle do wyboru, że szok. I moim zdaniem najlepiej nie sugerować się tym co pasowało innym tylko tym co pasuje naszemu dziecku. jeżeli w szpitalu miało podawane jakieś mleczko i mu nie zaszkodziło to najlepiej też i w domu od niego zacząć. A oprócz tego to metoda prób i błędów niestety no i obserwacja czy nie ma kolek, czy nie pojawia się alergia itp.

a ja właśnie zjadłam gofry:) zrobiłam wg przepisu blondi i naprawdę polecam.
za mną też ostatnio chodzą i poważnie zastanawiam się nad zakupem gofrownicy

Ribi zamówiłam Coneco V4 Chameleon w kolorze bordo.
oooo ciekawa jestem twojej opinii na jego temat. Oglądałam go w sklepie i porównywałam z toledo. Kameleon wydaje mi się być lżejszy, ale rączki nie można regulować. Napisz proszę co myślisz jak już go dostaniesz.

reklama
hej dziewczyny..
nie mam dzis jakos chetki na pisanie.. u nas ok.. pozatym ze brzuch sie stawia i nospa poszła w ruch.... posmigałam dzis po sklepach pare ubranek kupiłam pochawle sie jak wkoncu mój M przywiezie ładowarkę do aparatu...
na obiadek dzis pomidorowa z zacierką ( wczorajsza) i do tego kurczak w sosie po meksykansku .. ( ze słoika.) jak by któras chciała przepis.. hihi

Do góry