reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

dziewczyny troche mnie uspokoilyscie, mlody w 28 tygodniu mial 1500, wiec teraz penei juz troszke wiecej...
a jak jest z ulozeniem waszych maluszkow?
Moja mała cały czas siedziała pupcią sobie, na ostatnim usg tydzień temu w poniedziałek już byla główką w dół a ważyła w granicach 1900. Dzidziuś nawet w ostatniej chwili może zmienić pozycję na prawidłową tak więc mie ma co się stresować na zapas.

NIE DAJĘ RADY DZIŚ...JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!!!!

reklama
wiem ze corcia mi sie odwrocila 2 tyg przed porodem, ale lekarz nstarszył mnie troche ze chlopak jest duzy i ze moze miec problem z odwroceniem dlatego sie troche martwie

Moim zdaniem z tą wagą może być różnie, z drugiej strony trzeba docenić, że lekarz dostrzega ewentualność cc bo jeśli naprawdę maluszek ma tyle ważyć to byłby to bezpieczniejsze rozwiazanie dla niego i dla ciebie. Wiele razy się słyszy, że lekarze przymykaja oko na wagę każą rodzić naturalnie a potem jakieś komplikacje i cc wykonane w ostatniej chwili i w dodatku po wielogodzinnym porodzie naturalnym. A po cesarce zazwyczaj wychodzi się tylko o jeden dziń póżniej do domu, przynajmiej u nas w G-dzu.

Kaludos a moze wczoraj cie za bardzo maz wymeczyl i dlatego dzisiaj tak cie cos pobolewa.Ale z tym korniszonkiem rozbawilas mnie na maksa.Mi po takiej nocy tylko bardziej skurcze dokuczaja wiec ja mysle ze moze mi sie to sprawdzi pod koniec jak bede chciala przyspieszyc :) U nas dzisiaj strasznie zimno pierwszy raz sie nie spocilam i nawet uda mi zmarzly chyba zamiast kurtki zimowej to w jakies grube rajstopy musze sie zaopatrzyc jak narazie bo z tamtego roku to nie mam szans ich na tylek wciagnac.I wczoraj weszlam na wage i mozliwe zebym przez tydzien przytyla 3 kilo?Jestem w szoku bo przeciez niejem non stop maks 5 posilkow dziennie. Niusia ciesze sie ze widac p0oprawe i wierze ze bedzie wszystko dobrze do samego konca wracaj do sil. Ja nie wiem jak moj teraz jest ulozony synek ale mam wrazenie ze codziennie fika i mu sie zmienia bo raz go czuje na boki raz na dole raz u gory samej cos wypycha a nie nadarze za nim ale glowka w dol tez juz byl ale jestem pewna ze teraz sie obraca jak mu wygodnie oby tylko zdarzyl wrocic glowka do dolu zanim mu zacznie miejsca brakowac bo ja chce rodzic sn.
nie nie wymeczył;) szczerze mowiac moje libido jest -100 wiec szybko poszlo;) a spojenie juz bolalo przed z tym ze mnie cholernie boli w pionie i jak chodze:(

no to ja już nic nie rozumiem, u mnie to był ból ciągły, takie nycie bardziej. :sorry2:Współczuję tego bólu w spojeniu łonowym, dobrze Cię rozumiem. Ja jak się za dużo nachodzę w dzień, a później położę to tak mnie boli, że płaczę przy każdym ruchu.
Kochana dokladnie jak mam bole miesiaczkowe to mnie ćmi caly czas przez kilka godzin. ale chodzi mi o to,że przed porodem oznaką porodu może być że te bóle miesiączkowe są ale z przerwami czyli skurcze- i wtedy mamy mierzyc czestotliwosc i pod prysznic na 30min.
ja mam te bole miesiaczkowe okolo co 2 dzien.

Witam , w sumie koło południa:) poł godziny temu wstałam dopiero:p ale w nocy co pół godz.kibelek:/ i ataki pragnienia że szok, musiałam odespać, na dodatek jakieś koszmary...klaudoos i Gosia27 mi lekarz bezwzględnie zakazał jakichkolwiek pieszczot, o czymś więcej już nie mówiąc:p zero dotykania piersi, broń boże sutków! bo to wywołuje skurcze:p głaskać, masować nie można brzuszka, tylko uciskać lekko w zabawie lub opukiwać..;/ ale z m nie mam problemu, bo on się i tak boi, że albo mi albo małej coś zrobi:p hihi cóż zmuszać nie będę:p
Dziś kolejny dzień w łozku, pogoda super, balkon otwarty, pies się wygrzewa, może wrzucę nowe pieluszki tetrowe do pralki, przeschną i jak m przyjdzie z pracy to poprasuje:) na obiad nie mam dziś żadnej koncepcji..chyba jakiś makaron zapodam z sosem, a zupka może grzybowa//?:)
klaudoos mnie też kroczę boli, i czuję jak mi głowką napiera,jak była ułożona inaczej to mogłam biegać sprintem po całym domu i nic mnie nie bolało i nic nie czułam, a wczoraj jak bylismy na chwilkę w tesco, to myslałam że mi szkrab wypadnie, tak napierała:p i szłam za m 2 metry , żólwim krokiem:p aha kupiłam sobie podpaski poporodowe 2 op.mega takie i skarpetki takie mięciusie do porodu kolorowe:) jak się zbiorę wcześniej w miarę to skocze do pobliskiego second handa, może coś wyczje ciekawego dla małej, bo nowy towar ponoć:)

ja właśnie wrócilam ze spaceru z psem....i normalnie chodzić nie mogę....w praawym boku (dokładnie z tyłu) mnie boli i ciężko mi się ruszać. To chyba rwa kulszowa(w lekkiej wersji). Dziś idę na SR więc poproszę rehabilitantkę żeby mi rozmasowaała,bo nie ma kto (mężuś w delegacji).

klaudoos coś mi się wydaje, że Ty lada chwila urodzisz....wszystkie Twoje dolegliwości na to wskazują....no ale chociaż poczekaj do grudnia:)

fogia mam nadzieję, że będę miała tyle cierpliwości jakby moje dziecko próbowało mnie zaszantażować....

damquell właśnie myślałam o Tobie. Kochana Twoja prędkość i tak jest zawrotna;) Mam pytanko poza tematem. Bawisz się decupage więc może mi pomożesz. Nałożyłam na drewno podkład....teraz mam pomalować normalnie farbą? czy najpierw przelecieć papierem ściernym? Czy może świeczką, żeby fabra za bardoz mi tego nie pokryła (mam czerwoną farbę).

naprawiłam necik:-) z pomocą męża przez telefon, ale ważne że działa.
ja dzisiaj nic nie gotuję - zupka jest z wczoraj, więc mogę leniuchować do 14 - później mam korepetycje.

dzisiaj mam jakieś ciągłe wzdęcia:/ i czuję jak mnie jelita bolą - tak kłują:-( i nie wiem co z tym fantem zrobić. Wypiłam już Activię i zjadłam jabłko i było ok przez jakieś 30 minut, a teraz znów mnie tam kłuje wszystko. Dodatkowo jak mały szaleje to boli jeszcze bardziej...
nie wiecie co moge jeszcze zjeść albo wziąć na te moje wzdęcia?

Witam Kobietki:-):-)

Aura dzisiaj wprost odwrotna do dnia wczorajszego- czyli szaro buro i ponuro, do tego pada i mży na zmianę...listopad to dla mnie najgorszy miesiąc w roku:wściekła/y:

Dziewczynki a jak to jest z podawaniem maleństwu mleka zastępczego?
Pytam o to bo nigdy mój pierwszy synek nie pił innego niz z cyca. Nie spróbował tez przenigdy żadnych kaszek, nawet łyżeczką, o butli nie wspomnę... nie tknął ani razu

Jeżeli jest taki mus ze matka nie ma mleka to jakie mleczko dawać od pierwszego dnia życia?
Może któraś ma doświadczenie , wypróbowała różne i sie wypowie, doradzi?
No i ile taki malec ciągnie jednorazowo z butli i co jaki czas?

Dla mnie to czary-mary, a pytam zapobiegawczo bo mam jakies dziwne przeczucia ...
Piszecie że Wam już siara leci a u mnie ani widu , ani słychu...:-(

reklama
Moje dziecko poszło z dziadkiem na spacer więc mam chwilę na kawusię i neta :)

Damquelle ja też chodze wolniej od żółwia. Wszystko mnie boli :( Więc nie jesteś sama kochana :)

Mi lekarz powiedział, że Tomcio będzie około 4 kg ważył, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Przy Wiki mi mówili, że około 3800 a ona 3450 się urodziła. Jak to będzie?? Kto wie???

Dziewczyny mnie też nie wzruszają wrzaski Wiktorii. Jak ma jakieś fochy i wrzeszczy bo ona coś chce, albo coś nie jest tak jak ona chce to ja nie reaguje. Bardziej mój mąż jest jej uległy, ale sprowadzam go wówczas na ziemię. raczej nie podważamy zdania jak któreś z nas jej coś mówi, bo by dziecko zwariowało :)

Ja popijam kawusię i zjadłam kremówkę własnie :)

A na obiadek dzisiaj pomidorowa z ryżem, kluseczki śląskie z sosem, buraczkami i filetem z kurczaka :)

Do góry