reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Kochane ale upał siedzę w pracy i klientów brak :-) nudy są najchętniej bym poszła do domu ale do 18:00 siedzę :-(

reklama
Byłam z Wiki na ogródku, parasol rozłożyłam i na kocyku w cieniu sie bawiłyśmy ale i tak taki upał, że wytrzymać się nie da. Masakra jakaś :) Ale i tak wolę ciepełko niż deszcz i zimną pogodę.

Czekamy na wieście od was dziewczyny jak tam po wizytach :)

a nie masz zadnegozanjomego co ma wlasna firme...mozna w ten sposob sie umowic ze zatrudni cie a sama sobie bedziesz odprowadzala zus a potem idziesz na zwolnienie i po miesiacu placi zus na L4 sianko

Weroniko ja mam te ten problem że teraz nie pracuję, możesz mi wytłumaczyć jak krowie na rowie jak to jest z tym zatrudnieniem nazwijmy je "fikcyjnym" , np. ile musiałabym płacić ZUS-u i przez jaki czas żeby można było było iść na L4. Z góry dziękuję za pomoc:)

Weroniko ja mam te ten problem że teraz nie pracuję, możesz mi wytłumaczyć jak krowie na rowie jak to jest z tym zatrudnieniem nazwijmy je "fikcyjnym" , np. ile musiałabym płacić ZUS-u i przez jaki czas żeby można było było iść na L4. Z góry dziękuję za pomoc:)

Nie wiem ile placi sie ZUS mniej wiecej tak przez 3 miesiace musisz "pracowc" tak jakby i placic zus pozniej po tych trzech msc idziesz na zwolnienie i dalej przez kolejny miesiac placisz zus i po tych lacznie 4 msc jestes na zwolnieniu do konca ciazy pozniej idziesz na macierzynskie i masz wszystko placone przez zus

Witam Kobietki:) Tez zazdroszcze tym ktore widzialy swoja dzidzie juz:) ja zobacze swoja dopiero po 20-stym. Ja dzisiaj czuje sie okropnie:( w pracy sie zwolnilam do domu bo non stop wymioty:( mam nadzieje ze Wy chociaz czujecie sie dobrze:)

Witam Kobietki:) Tez zazdroszcze tym ktore widzialy swoja dzidzie juz:) ja zobacze swoja dopiero po 20-stym. Ja dzisiaj czuje sie okropnie:( w pracy sie zwolnilam do domu bo non stop wymioty:( mam nadzieje ze Wy chociaz czujecie sie dobrze:)
Ja się czuję bardzo dobrze dzisiaj, tyle, że te upały są męczące.
i do gina idę 21 więc pewnie z nów mi zrobi usg
A na kiedy masz termin?? Na którego stycznia?

żabka - bardzo mi się podoba Twoja sukienka. Faktycznie świetnie wyglądałaś :)

Blondi84 - ja czasami sobie tak do piwka zapaliłam, czy na jakiejś imprezie, czy na Weselu ale potrafiłam cały miesiąc nie palić i wcale nie brakowało mi tego. Mam tak od zawsze :) Teraz kolejny raz pewnie ze dwa lata nie tknę papierosa. No trzymam za rzucające palenie kciuki bardzo mocno &&&

claudia4you, sic1982 - nie zazdroszczę siedzenia w pracy w taką pogodę. Oby Wam szybciutko czas minął :)

madzia6485 - moja kuzynka też tak kiedyś zrobiła, jej brat miał firmę i zatrudnił ją jak tylko w ciążę zaszła, po 4 miesiącach poszła na L4, potem ciagnęła macierzyńskie i wychowawcze. Ja jakoś strachliwa jestem i obawiam się takich spraw...

Ania891 - jeszcze troszkę i będzie lepiej :) Oby przetrzymać ten I trymestr :)

Ja się czuję bardzo dobrze dzisiaj, tyle, że te upały są męczące.
i do gina idę 21 więc pewnie z nów mi zrobi usg
A na kiedy masz termin?? Na którego stycznia?
Termin mam na 20 stycznia:) wiec Tobie juz robili jedno usg? bo mnie wlasnie dziwi ze ja mam sie zglosic ok. 20-stego do swojego gina i dopiero bede miala 1 usg i zobacze moja fasolke:) a do tego biore swojego faceta ze soba w dniu jego urodzin:) bedzie mial prezent:)

reklama
ja dzisiaj 8 godzin spędziłam w saunie :wściekła/y: a dokładnie w aucie bez klimy . Jestem przedstawicielem i szef nie postarał się o auta z klimą. Już po prostu nie wytrzymuje z gorąca. Też mam dzisiaj wizytę u lekarza, mam nadzieję że zrobi mi dzisiaj USG. Ostatnie miałam robione 2 tyg temu ale było widać tylko taką śliweczkę :-pTrzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze

Do góry